Boursin-nel töltött paradicsom
Többek között azért is jó dolog ez a privát gasztroblogolás, mert minden további nélkül megnevezhetek bizonyos élelmiszermárkákat (anélkül, hogy állandóan meg kellene neveznem…). Például nyugodtan elmondhatom, hogy a kedvenc kencém a fokhagymás Boursin sajt. Szeretem a hozzá kapcsolódó gyerekkori, nosztalgikus feelinget, emlékszem, Apukám mindig ezt hozott „Nyugatról” és nagyon különlegességszámba ment. Szeretem a krémes, kicsit morzsás, nagyon fokhagymás, fűszeres ízét, meg még a jellegzetes, harmónikás, fóliás csomagolását is.
Azt is szeretem benne, hogy annyi mindenre lehet használni, már ha az ember eljut odáig, hogy használja valamire és nem fogy el azonnal pirítóson. De nagyon változatosan lehet vele variálni, pl. imádom paradicsomba tölteni, uborkakarikákra halmozni, csak, hogy az ártatlanabbakat említsem. De zseniális pl. csirkemellbe töltve, pici tejszínnel mártásként steak-hez, vagy tésztára. Kifejezetten használható a honlapja, számos jó recept ötlettel – pl. kipróbálnám ezt a lazacos, spenótos tekercset, vagy esetleg a pármai sonkás raviolit.
Azt hiszem szoktam látni otthon is, de emlékeim szerint pofátlanul borsos áron, pedig külföldön egyáltalán nem drága. A Boursin egyike azon kevés gyári élelmiszereknek, amelynek olyan harmonikus az íze, hogy nem próbálom meg házilag előállítani. Ha mégis, akkor érzésem szerint krémsajtot, kis juhtúrót, pici tejszínt, sok zúzott fokhagymát, szerecsendiót és provance-i fűszerkeveréket kevernék ki.
Címkék: előétel