Fűszeres rizs füstölt pisztránggal és buggyantott tojással
Amikor rizst főzök, mindig többet készítek, mint amennyire
szükség lesz, a maradékból ugyanis másnap a legnagyszerűbb, ötperces
gyorsételeket lehet elkészíteni. Amúgyis nagy rizsrajongó vagyok, sütve is
nagyon szeretem, tojással, szójaszósszal, zöldségekkel.
Az alábbi változat az
aktuális kedvencem, a jó hír pedig, hogy ehhet is kimondottan a másnapos, kissé
összeállt főtt rizs az ideális. Igazi fehérjebomba, talán még az edzők is
jóváhagynák, bár akkor a vajat nyilván azonnal olívaolajra kellene cserélni. Én
leginkább az íze miatt készítem gyakran, a füstölt pisztráng és a csípős curry
csodát tesznek ezzel az egyszerű étellel. Minél jobb minőségű a currykeverék,
annál finomabb lesz a végeredmény! Régebbi Jamie és Nigella könyvekben is
lehetett találkozni ezzel a fura nevű fogással – a kedgeree (kedzsöri) egyfajta
indiai-brit ötvözet.