hétfő, február 16, 2015

Fűszeres rizs füstölt pisztránggal és buggyantott tojással


Amikor rizst főzök, mindig többet készítek, mint amennyire szükség lesz, a maradékból ugyanis másnap a legnagyszerűbb, ötperces gyorsételeket lehet elkészíteni. Amúgyis nagy rizsrajongó vagyok, sütve is nagyon szeretem, tojással, szójaszósszal, zöldségekkel. 

Az alábbi változat az aktuális kedvencem, a jó hír pedig, hogy ehhet is kimondottan a másnapos, kissé összeállt főtt rizs az ideális. Igazi fehérjebomba, talán még az edzők is jóváhagynák, bár akkor a vajat nyilván azonnal olívaolajra kellene cserélni. Én leginkább az íze miatt készítem gyakran, a füstölt pisztráng és a csípős curry csodát tesznek ezzel az egyszerű étellel. Minél jobb minőségű a currykeverék, annál finomabb lesz a végeredmény! Régebbi Jamie és Nigella könyvekben is lehetett találkozni ezzel a fura nevű fogással – a kedgeree (kedzsöri) egyfajta indiai-brit ötvözet. 
További bejegyzések »

 

 

kedd, február 03, 2015

Labneh - házi krémsajt


Lefogadom, hogy a többségben az a kérdés merül fel elsőként, hogy minek “pazaroljon” az ember fél kiló jófajta joghurtot arra, hogy aztán abból tizenöt deka még jobb joghurt keletkezzen. Ahogy abban is bizonyos vagyok, hogy az első kísérlet mindenkit meggyőz majd arról, hogy ez a világ egyik legjobb találmánya. A labneh a levantei konyha egyik jellegzetes fogása (ez a terület földrajzilag ma Szíriát, Libanont, Izraelt, Palesztinát és Jordániát foglalja magába), de hasonló technológiával készített krémsajtot fogyasztanak Törökországban, Egyiptomban, vagy Indiában is. Valójában egy lecsepegtetett, sűrű, krémes joghurtról beszélünk – a törökök simán török, a görögök görög joghurtnak neveznék - , amelyet többnyire friss kenyérrel/ pitával és olívaolajjal kínálnak, általában a mezze (sok apró, közösen elfogyasztott előétel) részeként.
További bejegyzések »

 

 

Borvacsora Bock Józseffel a Marriott Peppers! étteremben


Egy csodásnak ígérkező borvacsorára hívunk benneteket sok szeretettel Bock József borásszal és a Marriott Budapest Hotel Peppers! éttermével.

Borvacsora Bock Józseffel


Időpont: 2015. február 18., szerda este  19 órakor


Különleges Bock borok, pl. Cabernet Franc Válogatás 2007-es, 2008-as, 2009-es, 2011-es évjáratai a híres Fekete-hegy dűlőről - a borok mellé pedig nagyszerű vadételek!

További bejegyzések »