Komfortzóna: Berlin, a szabadság városa - Interjú Baktay Anna-Rékával - #gasztrocsajok 1.
Fotó: Tihanyi Anna
További bejegyzések »
Új sorozatomban olyan, inspiráló #gasztrocsajokat mutatok be az egész világról, akik a gasztronómiában, vagy annak valamilyen kapcsolódó területén találták meg a saját útjukat. Célom, hogy ihletet és jó példákat hozzak, valamint megmutassam: érdemes a saját, önazonos utunkat járni, akkor is, ha az esetleg elsőre furának és/vagy rögösnek tűnik. Fogadjátok sok szeretettel az első szereplőt: Baktay Anna-Rékát, Berlinből.
---
Berlin az elfogadás és a szabadság városa –
állítja Baktay Anna-Réka. A végzett közgazdász és szabásznő (!) nyolcadik éve él
itt, és idén év végén jelent meg az általa kitalált és kivitelezett szakácskönyv,
a Comfort Zone - Berlin Cookbook, amelyben Berlinben élő, főként a
kreatíviparban tevékenykedő bevándorlókat, művészeket mutat be a főzésen
keresztül. A projekt kedvéért sikerült egy közös kalácssütésre összehoznia egy
rabbit, egy imámot és egy evangélikus pásztort – szerinte ez Berlin maga. Hogy
miért és hogyan kezd bele az ember egy szakácskönyv szerkesztésébe egy lüktető
világvárosban, és hogy miért pont Berlinben érzi magát életében először otthon
– erről beszélgettem Anna-Rékával, Prenzlauer Berg egyik kedvelt, újhullámos kávézójában.
Mi az, ami miatt ennyire jó hely Berlin?