"Aki Márton-napon libát nem eszik, újbort nem iszik, az egész évben éhezik-szomjazik."
Ez a mottója a november 10-i Bock Márton-napi libalakomának, amelyen nagyon sok szeretettel várunk mindenkit. Ezt a vacsorát már évek óta, hagyományosan megrendezi az étterem, a szuper hangulat, a kiváló ételek és a csodás Bock borok, valamint Bock József borász miatt komoly törzsvendégköre is van az eseménynek. Már kétszer volt szerencsém rajta részt venni, és imádom. Bevallom azt is, hogy nagy rajongója vagyok Maráczi Imre séf munkájának - itthon a szállodai étterem nehéz műfaj, a konyhafőnökök is sokkal kevésbé tudnak érvényesülni, mint egy önálló étteremben. Imre ételeiért odavagyok, a klasszikusokat is remekül készíti, kedvenceim azonban azok a nemzetközi fogásai, amelyek sokéves külföldi tapasztalatairól tesznek tanúbizonyságot. (Az idei ételsorban például felbukkan egy thai üvegtészta saláta korianderrel chilivel és libamell csíkokkal -ezt alig várom!) A libalakoma teljes kínálatáról is természetesen ő gondoskodik.
Bock pálinka, Porta Géza rozé 2016, Szent Márton bor 2016, és Cabernet Franc selection 2011 – az idei vacsorának többek között ezek lesznek a főszereplői.
További bejegyzések »