kedd, június 24, 2014

A Konyhafőnök -felhívás



Hamarosan indul az RTL Klub új, impozáns főzőshow-ja, a Konyhafőnök!

A főnyeremény 10.000.000, azaz TÍZMILLIÓ forint, és további izgalmas lehetőségek.

Szerintem ajánlott hozzá némi főzési tapasztalat, rutin, kreativitás, és kulináris improvizációs készség, de nagyon jó lesz! Bevállalósok, kalandvágyók, jelentkezzetek, sok sikert!:)

 

 

szombat, június 21, 2014

Csillagos Házak - 2014


Hogy egy falat süteményben mennyi minden tud lenni.
További bejegyzések »

 

 

szerda, június 18, 2014

Gombócparti + dedikálás a Sarki Fűszeresben


Az úgy volt, hogy nem tudtunk megegyezni, hogy cseresznyés, vagy szilvás gombóc legyen csütörtökön. Így lesz, hogy csütörtökön délután mindkettőt kóstolhatjátok a Sarki Fűszeresben rendezett könyvdedikálós gombócpartin, ahová nagyon sok szeretettel várunk benneteket! 

A kávérajongóknak is érdemes erre nézniük, ugyanis egész nap vendégségbe jön az ország egyik legjobb kávéháza, a szekszárdi Kávé Háza.

Mikor: 2014. Június 19. csütörtök, 16.00 óra (kb. 17.30-ig) – könyvdedikálás, szilvás és cseresznyés gombócok (Kávé Háza egész nap)


A többszörösen év kávéházának választott szekszárdi A Kávé Háza 1927 - Casa del Caffé kávékülönlegességeit lehet majd kóstolni egész nap (nyitástól), egyúttal bemutatják a Sarki Fűszeres soron következő világos pörkölésű kávéját is (a mostani zseniális, én teljesen rákattantam). Az olasz vonal kedvelőinek a Don Cortez Grandi Arabica-t hozzák, de egy igazi meglepetéssel is készülnek, méghozzá egy alkoholos kávékoktéllal. (Utóbbi az idei barista világbajnokságon versenyző Béndek Tamás itala, a Bundaberg lesz!)

A Főzőiskola Alapfok megjelenése alkalmából decemberben eggnog bulit szerveztünk, a Könyvhétre megjelent Középfok ünneplésére pedig jöjjenek a gombócok. Döntsétek el, hogy a Sarki Fűszeres cseresznyés-pisztáciás gombóca, vagy az én mákos-szilvásom tetszik-e jobban- kóstolni mindkettőt tudjátok, szavazni nem kellJ A napi süti pedig szintén a könyv receptje alapján készített clafoutis lesz.


Várunk mindenkit nagyon sok szeretettel!



 

 

szombat, június 14, 2014

Megjelent a Főzőiskola Középfok!


Megjelent a Főzőiskola sorozat második kötete, a Középfok, sok-sok nyári recepttel - hideg levesek, grillezés, pácok, szószok, piték, fagyik, lekvárok - fogadjátok sok szeretettel!

Dedikálás:

- A Könyvhéten, most vasárnap, 2014. június 15-én, 13.00 órakor - Vörösmarty tér, Libri stand
- A Sarki Fűszeres-ben, 2014. június 19-én, csütörtökön, 16h órától

Nagy izgalommal vártam a Főzőiskola első kötetének, az Alapfoknak a fogadtatását, hiszen a többség az elmúlt években a különlegesebb, gyakran a nemzetközi konyha által ihletett receptjeimről ismert meg, talán meglepő volt tőlem egy, a csirkepörkölt és palacsinta készítését bemutató könyv. Éppen ezért örültem nagyon, hogy beigazolódott: valóban szükség volt egy – az alapműveleteket korszerű módon bemutató –kötetre. Az már csak hab volt a tortán, hogy a közönség Aranykönyv díjat szavazott a Főzőiskola –Alapfok-nak, ezúton is köszönöm szépen!

Rengeteg visszajelzést kaptam: tizenéves gyerekek, kis- és nagykamaszok, egyetemisták, külföldre készülő fiatalok, háztartást éppen alapító lányok, kulináris magabiztosságra és bevált alapreceptekre vágyó háziasszonyok, a konyhai műveletekkel még csak barátkozó férfiak sajátították el a főzés alapjait az első kötetből. Aki azt végigfőzte, annak a középfok gyerekjáték lesz.


A főzőiskola második kötete többségében nyári recepteket tartalmaz: hideg leveseket,  lekvárokat, fagylaltokat, szörpöket, klasszikus salátákat, grillrecepteket. Aki a legegyszerűbben szeretne finom házi kenyeret, pizzát, vagy lepénykenyeret sütni, azok számára is megírtam a kedvenc elkészítési módjaimat. Ebben a könyvben már a világkonyha felé is kitekintünk egy kicsit, a mai hétköznapi konyhánknak ugyanis szerintem már az is része. A hummusz, a csípős mogyorószósz, a spenótos-rokfortos pite (quiche), a fűszeres grillfasírt, vagy a meggyes tejpite (clafoutis) hamar beépül a mindennapi konyhánkba. A recepteket ezúttal is kiegészíti a DVD melléklet, amelyen az ételek elkészítése megtekinthető.

Köszönöm szépen a közös munkát a Libri kiadónak, együttműködő partneremnek, az Electrolux-nak, a kötet producerének: Hajós Szandrának. A fotókat ezúttal Erdőháti Áron készítette, styling: Milutinovits Panka.

Bookline - Főzőiskola Középfok

 

 

Tárkonyos kapormártás


Avagy a kapormártás, a tökfőzelék és a cseh koprovka találkozása, némi tárkonnyal megspékelve. A cseh gasztronómiában igencsak el kell mélyedni, hogy az ember felfedezze magának azt a néhány gyöngyszemet, aminek köszönhetően vonzóvá tud válni. Egy-két sörkorcsolya, komoly sültek, házias édességek, gyümölcsös gombócok, bukták, kalácsok – na meg a levesek. Azokból akadnak klasszak. A dél-cseh Sumava-ról származó, gombás-burgonyás kulajda, a rengeteg fokhagymával és köménymaggal készülő česnečka, vagy az aktuális kedvenc, a koprovka. Utóbbit sűrű mártásként, kemény-, vagy lágytojással, knédlivel és néha hússal tálalják. Az egyik legfinomabb koranyári szósz. Kapormártás szinte minden régi magyar szakácskönyben is szerepel, többnyire lisztes rántással indul, és tejjel öntik fel. A receptben szereplő változat kap egy kis tárkonyos árnyalatot is, de elsősorban a friss kapor a főszereplője.

További bejegyzések »

 

 

hétfő, június 09, 2014

Kánikulariadó: azeri hideg, zöldfűszeres joghurtleves


Ezt a levest 2012 nyarán készítettem először, azóta minden nyáron ez az egyik legbiztosabb tippem arra, hogy hogyan vészeljük át a kánikulát. Az azeri, hideg joghurtleves eredeti változatát Szuzi, az asszisztensem tanította nekem, akinek a családja azeri származású.

További bejegyzések »