kedd, szeptember 06, 2011

Hat éves a blog + új könyv

2005. szeptember: Joghurtos céklaleves

Brüsszel, rémisztő fotó, a szöveg sem egy leányálom, hat év távlatából visszanézve a vállalhatóság határát súrolja. A recept szerencsére jó.


2006. szeptember: még mindig Brüsszel. még megünneplem a blog születésnapját, mert az az első

“Pesti gasztrosznob fanyalgás” címmel éttermekről (Costes, Café Kör, Két Szerecsen, Gerlóczy, hat évvel ezelőttről). Vicces.


2007. szeptember: az utolsó brüsszeli ősz. Csalogány kritika, a cékla még mindig megy. Miért nincs normális magyar nyelvű főzős magazin ? címmel lapszemlém a Velvet-en (ill. akkor Tejbenvajban). Azóta van lap, amely megszűnt, van, amelyben publikálok. Emlékszem, a (borzasztó) Prima-konyha magazin sértődött kommenteket/e.mailt küldött utána.


2008. szeptember: hazaköltöztem. Az első pesti élmények –szívatnak a Lehelen, kezd bedurvulni az Isztambul-mánia, konyhafelújítás (ilyen üres azóta sem volt soha többet)


2009. szeptember: készül a Chili&Vanília szakácskönyv, a nappalim stúdióvá alakítva, pont úgy néz ki, mint most, az elmúlt hetekben. Megmutatom a titkos íróhelyemet (a karosszék és az asztal azóta sem változott, csak a laptop. Most is ide járok írni, amikor csak tudok.) Nem tudom, meséltem-e valaha, a könyv sikerlistás lett, és nagyon szépen fogyott. Köszönöm szépen!


2010. szeptember: nahát, CÉKLA! Az első blogkóstolóra készülök vele, nagyon szerettem azt a rendezvényt, sajnáltam, hogy a következőre pont a családiasságát és intimitását veszítette el.


2011. szeptember: készül a következő, ősszel megjelenő szakácskönyvem, most fejeztük be a fotózását (A fotózásról video is készült), így az elmúlt hetekben az ételek lefőzésével voltam elfoglalva (éljen a melegrekord és a karácsonyi ételek), ezért a kisebb szünet a blogon. Részletek kicsit később. Most pedig visszaáll szépen a normál üzemmód, receptekkel, ahogy illik, ígérem. (Itt meg még két személyes interjú, két vagány hölgy tollából.)

El sem hiszem, hogy hat év telt el. Köszönök mindent. Folyt.köv.


Címkék: , ,


 

 

22 hozzászólás:

Anonymous Horasz szerint...

Hűűű, tényleg ennyi idő? Isten éltesse a blogot is:) Egy olvasói, rajongói emlék: még angol nyelvű poszt a pörkölt, gulyás vonalon, és intelligens vita külföldiekkel, hogy akkor ez magyar specialitás avagy sem, illetve kötelező-e a köménymag?:))

Köszönet mindenért!

7:17 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szívből gratulálok, a könyvet pedig biztos, hogy még a megjelenés napján megveszem :)

9:04 de.  
Anonymous Zita szerint...

Gratulálok a sikeres hat évhez! Jó ide visszajárni!

9:09 de.  
Blogger Icus szerint...

Nagyon rohan az idő. Már tényleg eltelt 6 év? Gratulálok a sikerekhez, a bloghoz, és izgatottan várom az új könyvet. Én is az elsők között leszek, akik megveszik.
Remélem, még sok-sok 6 évig olvashatjuk a blogot.

9:15 de.  
Anonymous Kata szerint...

Gratulálok a 6 évhez és köszönöm a sok inspirációt! A cékla, igen, a cékla hatalmas kedvenc lett nálam is, főleg mióta megmutattad, hogy sütőben sütve a legfinomabb.

9:19 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Isten éltesse a Chili&Vanilia-t még nagyon sokáig!
Az új könyvet pedig már alig várom.:)

9:22 de.  
Blogger HZsofi szerint...

Új könyv, új könyv! Jajj, de jó! Megvan az család nőtagjainak a karácsonyi ajándéka! :-) boldog szülinapot, Chili & vanilia!

9:27 de.  
Anonymous peppermint szerint...

Happy B-day, és persze megjegyezném, hogy módfelett kellemdús mánia az az Isztambul-mánia. Boldog következő 6 évet kívánok!

9:48 de.  
Anonymous Vanessza szerint...

Gratulálok Zsófi! Még sok sok évet, hogy mi is élvezhessük:-)

10:39 de.  
Blogger ehran szerint...

Gratulálok, és remélem, még sokszor tehetjük majd! :) Megjegyzem, ez volt az első gasztroblog, amit elkezdtem olvasni. :)

10:58 de.  
Blogger Zsuzsanna szerint...

Már ennyi?... És én milyen rég olvasom! Kíváncsi vagyok az új könyvre.

11:43 de.  
Blogger VKI és VMP szerint...

Gratulálok!
Mikor jelenik meg a könyv????? Várom nagyon!
Üdv: Ildi

2:02 du.  
Blogger Greta szerint...

Happy Birthday és hatalmas gratula a kitűnő és kitartó munkádért. Jó, hogy vagy nekünk! :-) Ahhh, és jön az új könyv! Köszi-köszi-köszi!

9:44 du.  
Blogger eskarcsi szerint...

Óriási tisztelet, gratula és természetesen köszönet a blogért!

Végignéztem a "történelmi" linkeket, érdekesen alakultak a dolgok, szuper jó volt visszatekinteni!!!

További kitartást!

10:25 du.  
Blogger Lila Füge szerint...

kellemes ünneplést és boldog szülinapot a C&V-nak! puszik

6:32 de.  
Blogger LetKat szerint...

Boldog szülinapot a blognak! Továbbra is várjuk a sok finom receptet! ..és az új könyvet!

11:24 de.  
Blogger Évi - Ízek és utazások szerint...

Boldog szülinapot kívánok én is! :) Bár még csak most kezdtem elmerülni a gasztroblogok világában, de ez a blog nagyon szuper! :) Sok új ízt, ételt-italt, receptet és utazást kívánok!

ui.: Engem az érdekelne, hogy melyik volt az a magazin, ami már megszűnt?

10:16 de.  
Blogger ..... szerint...

Nem vagyok egy gasztro-szakértő, de azért azt megállapítottam idetévedéseim során, hogy ez egy nagyon -nagyon tuti blog, és ha valamikor netán kikecmeregnék a borsóleves-krumplistészta-palacsinta bűvös háromszögéből, ide fordulnék ötletekért.
Na és az a veranda....huhú...Írásra termett!
További sok sikert!

10:36 de.  
Blogger Dolce Vita szerint...

Gratulálok! Nekem is Te voltál az első, és sok-sok mindent kihagytál a felsorolásból, tudom, nem fért volna be egy posztba : ) Sok-sok sikert továbbra is!

11:59 de.  
Blogger Turák Kinga szerint...

miközben olvastam a posztot, azon filoztam, h hány éve is követlek, ha nem is az elejétől, de azért 4-5 éve biztosan! :) Kíváncsian várom az új könyved!!!

12:52 de.  
Blogger Salsa Orsi szerint...

Az én konyhaművészetemben sorsfordító volt a blogod, teljesen új világ nyílt meg előttem.Azóta rengeteg mindent készítettem el már a blogról, és belga párom igen- igen örül azoknak az ételeknek, amik a brüsszeli korszakodból származnak.Na jó, nem csak azoknak. :-)Legutóbb a cheescake aratott frenetikus sikert. köszönjük!:-)

10:02 de.  
Anonymous Klári szerint...

A Tiéd volt a legelső gasztroblog, amit elkezdtem olvasni..azóta is rendszeresen nyomon követem, gratulálok a szülinaphoz!

6:22 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal