Garnélával töltött, nyitott tésztabatyu

A milliós vacsorára csípős zöld curry mártással tálaltam, úgy hogy kevés mártáson ült három-három batyu. A garnélát ki is lehet váltani hallal, pl. akár harcsával. Ha viszont garnélával készítjük, akkor nagyon fontos, hogy nyerset vegyünk., olyat, ami nincs előfőzve (vagyis szürke és nem rózsaszínű). A csarnok aljában vettem (kb. 900Ft/25dkg). A garnéla héját nehogy kidobjuk, szuper lesz alaplébe.

25dkg garnéla (nem előfőzött!), de lehet pl. harcsa is
25dkg wantan tészta (mélyhűtött, vagy saját készítésű)
2 újhagyma, felkarikázva, a zöld része is
ujjnyi frissen reszelt gyömbér
kis gerezd fokhagyma, reszelve
1ek szójaszósz
1ek szezámolaj
1tk sherry (vagy kínai rizsbor)
1 tojásfehérje
1tk étkezési keményítő
Előkészítjük a tölteléket (akár előre is lehet): a garnélákat megtisztítjuk (páncélját és bélcsatornáját eltávolítjuk). Robotgépbe tesszük a felkarikázott újhagymával, reszelt gyömbérrel, fokhagymával, hozzáadjuk a szójaszószt, szezámolajat, sherryt, keményítőt, tojásfehérjét. Masszává pürésítjük, fóliával lefedve hűtőbe tesszük. A tésztalapokból kerek lapokat szúrunk ki (a négyzet alakú is megfelel), mindegyik közepére egy-egy tk garnélás masszát kanalazunk. Rózsa formájúra összefogjuk, úgy, hogy felül nyitott maradjon, látszódjon a töltelék. Nagy serpenyő (vagy wok) tetejére helyezzük a bambuszpárolót, amelyet kibélelünk sütőpapírral (vagy néhány levél kelkáposztával). Ráhelyezzük a tésztabatyukat. Amikor a víz forr, takarékra vesszük, hogy csak gyöngyözzön. A párolót lefedjük, a batyukat 7 percig gőzöljük. Ha mélyhűtőből vettük ki, 9 percig.
Dim sum még:
3 hozzászólás:
Ezek a batyucskák már a Michelin-csillag kategóriájába tartoznak...Már művészet - persze biztosan nagyon finomak is! De a látvány is pazar!!!
az ilyen bejegyzésekért érdemes olvasni ezt az oldalt!!
doppio
Szia!
Azt leírnád pontosan, hogy hol vetted a friss rákot? Az ázsia melletti halasnál? Mindig lehet kapni, vagy csak bizonyos napokon?
Köszi! Orsi
Neked is van véleményed?
<< Főoldal