Az előkészületek
Csütörtök, 18.00 óra
Garnélával töltött tésztabatyu –OK
Brokkolipüré –OK (színezőanyag)
Carpaccio –OK
Olívaolajos céklakrém –OK
Sült cékla –OK
Kacsamell bepácolva –OK
Financier –OK
Vaníliás passiógyümölcs –OK
Kókusztejes panna cotta –OK
Csütörtök este sor került a vacsorára, nagyon jól sikerült, minden másodpercét élveztem. Kosztiék csodálatos vendégeim voltak, jobbakat igazán nem is kívánhattam volna.
Garnélával töltött tésztabatyu –OK
Brokkolipüré –OK (színezőanyag)
Carpaccio –OK
Olívaolajos céklakrém –OK
Sült cékla –OK
Kacsamell bepácolva –OK
Financier –OK
Vaníliás passiógyümölcs –OK
Kókusztejes panna cotta –OK
Csütörtök este sor került a vacsorára, nagyon jól sikerült, minden másodpercét élveztem. Kosztiék csodálatos vendégeim voltak, jobbakat igazán nem is kívánhattam volna.
Természetesen lesz részletes beszámoló, egy kis türelmet kérek, egy-két héten belül hozom.
11 hozzászólás:
Nem kötekedésből:
a passion fruit az nem marakuja magyarul?
uuu, de guszti!
Nem egészen. A passion fruitot, a maracuja gyümölcsét szokták passió-gyümölcsnak fordítani (bár elég furán hangzik). A maracujának amúgy van szép magyar neve is - golgotavirág.
Biztosan nagyon jó lehetett, továbbra is irigykedem rájuk :) és persze örülök is!!! :)
A passion fruit - maracuja - golgotavirág vonal mentén épp a közelmúltban futottak pár kört a kollégák a "szomszéd" blogban :)
Fogalmam sincs, kinek van igaza, de meg lehet nézni:
http://buvosszakacs.blog.hu/2009/01/31/desszertvilagbajnoksag_lyonban
Hol vettél passiógyümölcsöt? A kedvencem, de csak nagy ritkán van egy-egy zöldségesnél.
Egy kicsit unrelated, meg buta megjegyzésnek tűnhet, de a legtöbb blogon vissza lehet térni az úgymond "főmenübe", meg a blog kezdőlapjára azáltal, hogy vagy a főlogóra, vagy a főcímre kattintunk. Tehát a Chili&Vanília kiskép, vagy a főcím fölé helyezném az egeret, és gondolnám, hogy kis kézzé lesz, és kattintok, majd valamilyen indexre, vagy a home lapra kerültem. De itt nem működik, vagy én vagyok a béna? Mindig vissza kell töröljem az URL / mögötti részét, pedig biztos van más mód is.. világosítsatok fel!
passionfruitot a culinarisban, pár nappal előtte meg kellett venni, és utóérlelni. egyébként néha bécsből szoktam hozni, ott olcsóbb, és hatosával kiskanalazom a húsát, és lefagyasztom. persze jobb frissen, de elég jól bírja.
a főoldalra úgy tudsz visszajutni, ha rákattintasz a jobb felső sarokban a chili&vanília főoldal feliratra
a tonlás csoki tortát egy az egyben a Four Seasons-i desszert másolata! ne sztároljuk már annyira Mihályi urat, csak egy ügyes receptutánzó...
tonlás egyenlő tonkás
Na sztároljuk, de azért mondjuk el, hogy előzőleg a Four Seasons-ben volt helyettes főcukrász:
http://desszertszalon.hu/?q=node/6
Neked is van véleményed?
<< Főoldal