szombat, február 21, 2009

Az előkészületek

Csütörtök, 18.00 óra

Garnélával töltött tésztabatyu –OK
Brokkolipüré –OK (színezőanyag)
Carpaccio –OK
Olívaolajos céklakrém –OK
Sült cékla –OK
Kacsamell bepácolva –OK
Financier –OK
Vaníliás passiógyümölcs –OK
Kókusztejes panna cotta –OK

Csütörtök este sor került a vacsorára, nagyon jól sikerült, minden másodpercét élveztem. Kosztiék csodálatos vendégeim voltak, jobbakat igazán nem is kívánhattam volna.

Természetesen lesz részletes beszámoló, egy kis türelmet kérek, egy-két héten belül hozom.

Címkék: , ,


 

 

11 hozzászólás:

Anonymous Névtelen szerint...

Nem kötekedésből:
a passion fruit az nem marakuja magyarul?

9:08 du.  
Blogger Abend szerint...

uuu, de guszti!

10:19 de.  
Anonymous Hangya szerint...

Nem egészen. A passion fruitot, a maracuja gyümölcsét szokták passió-gyümölcsnak fordítani (bár elég furán hangzik). A maracujának amúgy van szép magyar neve is - golgotavirág.

12:28 du.  
Anonymous Itality szerint...

Biztosan nagyon jó lehetett, továbbra is irigykedem rájuk :) és persze örülök is!!! :)

3:37 du.  
Anonymous ehran szerint...

A passion fruit - maracuja - golgotavirág vonal mentén épp a közelmúltban futottak pár kört a kollégák a "szomszéd" blogban :)
Fogalmam sincs, kinek van igaza, de meg lehet nézni:
http://buvosszakacs.blog.hu/2009/01/31/desszertvilagbajnoksag_lyonban

3:49 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Hol vettél passiógyümölcsöt? A kedvencem, de csak nagy ritkán van egy-egy zöldségesnél.

8:46 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Egy kicsit unrelated, meg buta megjegyzésnek tűnhet, de a legtöbb blogon vissza lehet térni az úgymond "főmenübe", meg a blog kezdőlapjára azáltal, hogy vagy a főlogóra, vagy a főcímre kattintunk. Tehát a Chili&Vanília kiskép, vagy a főcím fölé helyezném az egeret, és gondolnám, hogy kis kézzé lesz, és kattintok, majd valamilyen indexre, vagy a home lapra kerültem. De itt nem működik, vagy én vagyok a béna? Mindig vissza kell töröljem az URL / mögötti részét, pedig biztos van más mód is.. világosítsatok fel!

12:52 de.  
Blogger chili&vanilia szerint...

passionfruitot a culinarisban, pár nappal előtte meg kellett venni, és utóérlelni. egyébként néha bécsből szoktam hozni, ott olcsóbb, és hatosával kiskanalazom a húsát, és lefagyasztom. persze jobb frissen, de elég jól bírja.

a főoldalra úgy tudsz visszajutni, ha rákattintasz a jobb felső sarokban a chili&vanília főoldal feliratra

3:56 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

a tonlás csoki tortát egy az egyben a Four Seasons-i desszert másolata! ne sztároljuk már annyira Mihályi urat, csak egy ügyes receptutánzó...

3:51 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

tonlás egyenlő tonkás

3:52 du.  
Blogger Krisztina szerint...

Na sztároljuk, de azért mondjuk el, hogy előzőleg a Four Seasons-ben volt helyettes főcukrász:
http://desszertszalon.hu/?q=node/6

10:39 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal