Urban Tiger: nemzetközi színvonalú ázsiai Budapesten!
Az fotók Samsung Galaxy S7 telefonnal készültek.
Eredetileg azzal a pár mondattal kezdődött volna az ajánlóm,
hogy két mondatban gyorsan túlestem volna a hely egyetlen, az én ízlésemtől
legalábbis távol álló, negatív aspektusán: a sötét, fekete, fura, nyomasztó
enteriőrön. Az ódzkodást valószínűleg kellőképpen felerősítette az a tény, hogy
amikor első alkalommal jártunk itt, délben, akkor egy olyan helyen ültem, ahol
végig egy fekete falat néztem. Szóval, ezzel szándékoztam kezdeni ezt a
bekezdést, aztán viszont elmentünk vacsorázni is, hogy több ételt meg tudjunk
kóstolni, erre kiderült, hogy a ez a sötétség az esti zsongásban
egész hangulatos, a fények és a zene pedig méginkább lágyítják. Ennyit a
térről, ami első ránézésre talán sokakat eltántoríthat, de senki ne hagyja
magát, mert a konyha itt a sztár!
Következő alkalommal vacsorázni mentünk, ezúttal a nagyon
helyesen, viszonylag rövid étlap szinte összes fogását végigkóstoltuk. Egytől
egyig kiemelkedőek voltak, nekem végig az járt a fejemben, hogy végre
megérkezett Budapestre valaki, aki ennyiren nagyszerűen és merészen bánik az
ázsiai ízekkel és fűszerekkel. Aminek csípősnek kell lennie, az csípős, ahol
koriander szükséges, ott megkapjuk, kiadós adagban (nekem szinte minden kicsit túlsózott volt). A kedvenceink: a marhapofa
curry, a szecsuani tésztabatyu, a csirke satay mogyorószósszal, a laksa, a
marinált lazac ropogós rizsen, a lótuszos, zöldséges étel – és azt hiszem, ezzel
szinte mindent felsoroltam, amit ettünk, olyan, amit nem szerettünk, nemigen volt.
Két fontos elemet szeretnék még megemlíteni: egyrészt a
koktél szekciót, ami jelentős része az egész élménynek. Ex-Boutiq’ Bar-os,
komoly bartenderek alkotnak, és ha azt mondom, hogy a vacsora elején kaptunk
egy shot-os pohárban kóstolót egy gin-grapefruit-levendula-bitter italból,
amiből az első korty után azonnal rendeltünk három nagy pohárral, akkor az
talán kifejezi, hogy milyen lenyűgözőek a koktélok.
Most szombat estig még mindig ún. “soft opening” üzemmódban
vannak nyitva, ami itt azt jelenti, hogy minden –étel és ital – 50%-os áron fut
(így természetesen hihetetlenül kedvező is a végösszeg, de az igazság az, hogy
a normál üzemmódban ugyanígy jönni fogunk, mert annyira meggyőző volt, és
teljes árban is nagyon jó ár-érték arányban. Ez a fajta soft opening
mindenesetre nagyszerű, és igazán nemzetközi nívójú, odavagyunk, hogy van ma olyan
nyitó étterem Magyarországon, aki ezt bevállalja. Szuper volt látni, hogy este milyen
sok fiatal tudott így eljönni, megkóstolni. Remélem, mások is követik majd ezt
a jó gyakorlatot.
Összességében, oda és vissza vagyok, az Urban Tiger egy
igazán hiánypótló hely Budapest színes éttermi palettáján, Berényi András
konyhafőnöktől pedig csak azt reméljük, és kérjük, hogy jó sokáig maradjon itt.
Azokat az ízeket főzi, amiket a hét minden napján, és bármely napszakában enni
tudnék. Egyben van az egész élmény, a tálalással, fogásokkal, étlappal,
hangulattal, italokkal – és végül éppen ezért még az enteriőrrel is
megbarátkoztam. Jószívvel ajánlom mindenkinek, aki rajong a dél-kelet ázsiai
konyhákért és ízekért. Foglalás ajánlott!
Kecskeméti utca 3.
Zárva: vasárnap, hétfő
Ebéd: 12-15h,
Vacsora: 18h-tól
Soft opening (50%) most szombat estig
0 hozzászólás:
Neked is van véleményed?
<< Főoldal