Medvehagymás receptek
Fotó&styling: Milutinovits Panka /hello.garlic
Fűszeres Eszter túróba
keverve szereti legjobban, szerintem krumplipürébe keverve, folyós közepű
buggyantott-, vagy lágytojással verhetetlen.
A medvehagymáról
szerencsére annyi információ található mindenütt, hogy az is talál, aki nem is
keres. Ettől függetlenül nem értem, miért cikizik le – “zöldségek macaronja” ??
(hé, Világevő, milyen marhaság ez!:) - néhány éve kevésébé volt ismert, most
meg mindenütt lehet kapni – idén jó korán – és ennek köszönhetően szépen be is
épült a hétköznapi gasztronómiánkba. És remek zöldfűszer. (majd ha zöldbabnak lesz szezonja, akkor
az lesz a zöldségek macaronja, vagy mi a csuda?:)
Alább összegyűjtöttem a
blogról elmúlt évekből néhány izgalmasabb felhasználási módot, amiben én nagyon
szerettem, hátha valamelyikhez kedvet kaptok:
Végül bónusznak egy aktuális
kedvenc:
Medvehagymás-sonkás omlós
háromszög
Hozzávalók (16 darab)
25dkg
liszt
1 evőkanál
sütőpor
5 dkg
reszelt parmezán
só
15 dkg
hideg vaj
2 tojás+ 1 a kenéshez
1,2dl
tejszín
1 csokor
medvehagyma, finomra aprítva
15 dkg
füstölt tarja, vagy sonka, felkockázva
A lisztet,
sót, sütőport, reszelt sajtot aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott
hideg vajat, a két tojást és a hideg tejszínt. Összekeverjük. Lisztezett
gyúródeszkára borítjuk, rászórjuk a finomra aprított medvehagymát és a
felkockázott sonkát, gyorsan begyúrjuk, ha kell, még kevés lisztet adunk hozzá.
Téglalapot nyújtunk belőle, majd először nyolc négyzetre, azokat még
félbevágjuk –vagyis 16 háromszög a végeredmény. Megkenjük a tetejét tojással,
és 200C fokos sütőben kb. 25 perc alatt arany színűre sütjük. Langyosan a
legfinomabb.
3 hozzászólás:
Te komolyan nem erted Vilagevo megjegyzeset vagy csak jatszod a hülyet? A zöldbab soha nem lesz a zöldsegek macaronja! Sem szezonban sem azon kivül! Mert soha nem övezte akkora felhajtas mint a macaront vagy a medvehagymat.
Anna
Hű:) Szerintem inkább játszom a hülyét. Kedves Anna, a Világevővel elég jóban vagyunk, úgyhogy értjük egymás megjegyzéseit. Szóval, nyugi, take it easy! És a zöldbab szerintem sem túl valószínű, hogy a zöldségek macaronja lesz. (irónia volt, a szerk.)
Kedves Zsófi!
Megcsináltam, isteni lett... :)
Mostantól mindent szépen sorban beledobálok a krumplipürébe... :D
Neked is van véleményed?
<< Főoldal