Parmezános sült burgonyakrémleves
Kiváló minőségű
somogyi kifliburgonyát találtam az Aldi-ban, rengeteg különböző burgonyasalátát
készítettem vele decemberben, januárban (a bécsi krumplisaláta a kedvencem, ennek az öntetét húsleves, fehérborecet
és olívaolaj képezi). Ezúttal azonban visszatettem a sütőbe, és héjastul
megsütöttem. A sült krumpli puha, forró húsát levesben használtam fel, amely így nagyon
intenvíz, sokkal inkább, mint főzve. Ezt a koncentrált sült krumpli ízt támasztja alá a
parmezán, a tejszín és az édeskés vaj. Hidegre, téli hónapokra való leves ez.
Parmezános sült burgonyakrémleves
Hozzávalók (4 adaghoz):
50 dkg burgonya, sütőben, héjában megsütve
3+3 dkg vaj
1 hagyma, finomra
aprítva
1 gerezd fokhagyma
6
dl tej
6
dl leszűrt húsleves
5 dkg
parmezán, vagy grana padano,
reszelve
só, bors, szerecsendió
1 dl tejszín
A burgonyát 200C fokos
sütőben kb. 1 óra alatt héjastul puhára sütjük. A vajon
megfuttatjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, üvegesre dinszteljük. Felöntjük a tejjel
és a húslevessel, majd beletesszük a héjából kikapart sült
burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Kb, 10 percig
főzzük. Botmixerrel az egész levest
simára pürésítjük, majd átszűrjük, hogy egy sima,
krémes állagú levest kapjunk. Ekkor hozzáadjuk a reszelt parmezánt, vagy grana padanot., a második 3 dkg
vajat, végül a tejszínt. Tálaláskor adhatunk hozzá buggyantott tojást és ropogósra sütött pármai (vagy más, levegőn szárított sonkát).
(x) Szponzorált poszt: Az alapanyagokat és a posztot az ALDI Magyarország támogatta.
0 hozzászólás:
Neked is van véleményed?
<< Főoldal