péntek, január 24, 2014

Food&Film: Ezerízű szerelem mozizás+falatozás



Nagyon szerettem anno a Kino moziban szervezett filmes főzéseket, volt Fatih Akin Soul Kitchen-je, aztán Ferzan Özpetek Szerelem, Pasta, Tenger-je, meg a Szerelmes lettem. Mindet imádtam, a filmeket is, és az események hangulatát is (még ha mindig egy kicsit szűkösen voltunk is a jó kis Kino moziban, hogy hiányzik..)

Ezúton újra szeretnélek sok szeretettel meghívni benneteket a soron következő Food&Film eseményre, azaz filmes főzésemre, ha van kedvetek egy jót mozizni kedden, ezúttal a Toldi moziban:


Film: Ezerízű szerelem (Lunchbox)
Időpont: 2014. január 28.,  kedd este 19.00 óra
Helyszín: Toldi mozi

Az esemény a szokásos módon történik: 19h órától egy kis falatozás - kóstoló, amit a film ihletére készítek majd, utána 19.30 órától vetítés. 

Jegyek elővételben: személyesen a Toldi mozi pénztárában, vagy telefonon a
472-0397-es számon, vagy online a forgalmazó Budapest Film honlapján (ár: 3000Ft)

Az esemény Facebook event-je


Erről szól a film:

Mumbai egyik különlegessége az ételhordó dobozok körforgása. Az ebédszállítók munkája családi alapon öröklődik, egy hatalmas, zárt közösség foglalkozik ezzel. Minden nap ötezer „dabbawallah” indul útnak a zsúfolt helyi vonatokon és a kaotikus utcákon át, hogy a háziasszonyok konyhájából eljuttassák a meleg ételt a férjek munkahelyére. Mivel azonban a legtöbb dabbawallah írástudatlan, egy sajátos, bonyolult kódrendszer alapján találják meg a címeket Mumbai labirintusában. A rendszer olyan pontos és tökéletes, hogy a Harvard Egyetem ezzel foglalkozó kutatói szerint elvileg csak minden négymilliomodik ételdoboz mehet valaha rossz címre. 



A film története erre a hajszálnyi hibalehetőségre épül. Ila konzervatív háziasszonyként éli az életét férjével és kislányával. Házasságuk kihűlőben, férje eltávolodott tőle. Szomszédasszonyával tervet készítenek a férfi visszahódítására. Ila egy csipet varázslat, egy különleges fűszer segítségével szédítő ebédet készít. Ám a várt eredmény elmarad, mivel a ételhordó rossz címre érkezik. Egy megkeseredett, magányos, nyugdíj előtt álló hivatalnok, Saajan asztalán landol a gondosan elkészített ebéd, aki döbbenten ugyan, de elfogyasztja. Ila, amikor rájön a hibára, üzenetet küld az ételhordóban, majd hamarosan valódi levelezésbe bonyolódnak az ismeretlennel. Egy apró tévedésnek hála, a hatalmas nagyvárosban két boldogtalan, elmagányosodott ember szép lassan barátra talál. A figyelem és a törődés új reményt, a változtatás lehetőségét hozza mindkettejük életébe.

Íme a trailer:



 

 

1 hozzászólás:

Blogger nagypapi szerint...

Talán a Spektrumon volt anno egy film a dabbawallah munkájáról, tényleg félelmetes, ahogy összeszedik-terítik az ételhordókat.

11:50 de.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal