Vaníliás, krémes túrótorta
Néhány hete a testvérem jelent meg ennek a tortának a
maradékával egy családi ebéden. Kívül sült, belül végtelenül krémes túrótorta,
minimál, és ettől kitűnő. Azt mondja, a receptet egyszer a Bűvös Szakácson találta, valamilyen baszk ajánlóban, majd elküldi. Így is lett, receptet
elolvastam, és csak azt nem értettem, hogy ez a torta hogy nem
söpört végig a hazai gasztroblogokon. Szuperegyszerű, szupergyors, és
fenomenális. Az eredeti recept 1kg zsíros krémtúrót, vagy friss sajtot ír, a
baszkoknak van is az a kiváló minőségű friss krémsajtjuk, gondolom, azzal
készítik. Ezt próbáltam meg reprodukálni, ami light, krémes túró és natúr
krémsajt keverésével sikerült leginkább. A cukor mennyiségét felére csökkentettem, és nyilván nyírfacukorral is lehet készíteni. Lehetne a masszához további
kiegészítőket is keverni (pl. mazsolát, aszalt áfonyát), de pont az benne a
legjobb, hogy ilyen egyszerű.
Vaníliás, krémes túrótorta (Bűvös Szakács receptjéből indulva)
Hozzávalók (10-12 szelethez)
50 dkg krémes túró (light)
50 dkg natúr krémsajt
20 dkg porcukor
7 egész tojás
1 vaníliarúd magjai
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál liszt
5 dl tejszín
A sütőt előmelegítjük 220C fokra. Egy nagy keverőtálban
elektromos kézi keverővel összedolgozzuk a krémes túrót (Milfina light márkát
használtam), a krémsajtot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, a
vaníliát, a lisztet, végül a tejszínt. Egyenletesen elkeverjük. Egy 23-25 cm
átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, kissé kiolajozzuk, majd
beleöntjük a masszát. 40 percig sütjük. Ekkor még lágynak tűnik a közepe, de ez
a hűlés során megszilárdul. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szépen
szeletelhető.
X
Szponzorált poszt: Az alapanyagokat és a posztot az ALDI Magyarország és az
ALDI Háziasszonyai támogatták
3 hozzászólás:
szia krémsajt milyen legyen?
Megcsináltuk, igaz, csak fele mennyiségből, mert ki szerettük volna próbálni. A túró a SPAR-ban kapható tégelyes, zöld fedelű volt (alpesi tejből, főzéshez-sütéshez), a krémsajt a Philadelphia Light, a tejszín Milfina 30%-os. Így is 40 percet sütöttük - villanysütő lévén a 200 fok a max. - és hagytuk benn kihűlni. A TORTA SZENZÁCIÓS, akkora sikere volt, hogy holnap újra megcsináljuk! KÖSZÖNJÜK!
Megcsináltam, nagyon finom lett! Nekem a 26cm-es formából is kiemelkedett sülés közben, aztán szép, egyenletes magasságúra vissazesett. Az öntet orange curd volt.
Neked is van véleményed?
<< Főoldal