szombat, december 21, 2013

Vaníliás, krémes túrótorta


Néhány hete a testvérem jelent meg ennek a tortának a maradékával egy családi ebéden. Kívül sült, belül végtelenül krémes túrótorta, minimál, és ettől kitűnő. Azt mondja, a receptet egyszer a Bűvös Szakácson találta, valamilyen baszk ajánlóban, majd elküldi. Így is lett, receptet elolvastam, és csak azt nem értettem, hogy ez a torta hogy nem söpört végig a hazai gasztroblogokon. Szuperegyszerű, szupergyors, és fenomenális. Az eredeti recept 1kg zsíros krémtúrót, vagy friss sajtot ír, a baszkoknak van is az a kiváló minőségű friss krémsajtjuk, gondolom, azzal készítik. Ezt próbáltam meg reprodukálni, ami light, krémes túró és natúr krémsajt keverésével sikerült leginkább. A cukor mennyiségét felére csökkentettem, és nyilván nyírfacukorral is lehet készíteni. Lehetne a masszához további kiegészítőket is keverni (pl. mazsolát, aszalt áfonyát), de pont az benne a legjobb, hogy ilyen egyszerű. 



Vaníliás, krémes túrótorta (Bűvös Szakács receptjéből indulva)
Hozzávalók (10-12 szelethez)

50 dkg krémes túró (light)
50 dkg natúr krémsajt
20 dkg porcukor
7 egész tojás
1 vaníliarúd magjai
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál liszt
5 dl tejszín

A sütőt előmelegítjük 220C fokra. Egy nagy keverőtálban elektromos kézi keverővel összedolgozzuk a krémes túrót (Milfina light márkát használtam), a krémsajtot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, a vaníliát, a lisztet, végül a tejszínt. Egyenletesen elkeverjük. Egy 23-25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, kissé kiolajozzuk, majd beleöntjük a masszát. 40 percig sütjük. Ekkor még lágynak tűnik a közepe, de ez a hűlés során megszilárdul. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szépen szeletelhető.


X Szponzorált poszt: Az alapanyagokat és a posztot az ALDI Magyarország és az ALDI Háziasszonyai támogatták






 

 

3 hozzászólás:

Blogger nikimanó szerint...

szia krémsajt milyen legyen?

8:13 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Megcsináltuk, igaz, csak fele mennyiségből, mert ki szerettük volna próbálni. A túró a SPAR-ban kapható tégelyes, zöld fedelű volt (alpesi tejből, főzéshez-sütéshez), a krémsajt a Philadelphia Light, a tejszín Milfina 30%-os. Így is 40 percet sütöttük - villanysütő lévén a 200 fok a max. - és hagytuk benn kihűlni. A TORTA SZENZÁCIÓS, akkora sikere volt, hogy holnap újra megcsináljuk! KÖSZÖNJÜK!

1:14 du.  
Anonymous cct szerint...

Megcsináltam, nagyon finom lett! Nekem a 26cm-es formából is kiemelkedett sülés közben, aztán szép, egyenletes magasságúra vissazesett. Az öntet orange curd volt.

5:05 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal