Langyos sült kelbimbó saláta
A sült kelbimbó zseniális találmány, régebben még nem volt itthon annyira elterjedt, most már szerencsére sokan készítik ezerféle módon. Ami az idén legjobban tetszett: a csodás Főzelékes Feri sült kelbimbós főzelékei, például a zelleres-diós, a currys-paradicsomos, vagy a vöröslencsés.
Langyos sült
kelbimbó saláta pirított mogyoróval
Hozzávalók (2-4 adag)
½ kg kelbimbó
olívaolaj
½ kg kelbimbó
olívaolaj
2
evőkanál balzsamecet
1 evőkanál nádcukor
fél zöldcitrom leve
1 evőkanál nádcukor
fél zöldcitrom leve
1
teáskanál magos mustár
1 gerezd fokhagyma, lereszelve
1 gerezd fokhagyma, lereszelve
1
dl olívaolaj
5
dkg aszalt tőzegáfonya
4
dkg parmezán, v. grana padano, forgácsokban
5
dkg pirított törökmogyoró
A sütőt előmelegítjük 220C-ra. A kelbimbó külső leveleit szükség szerint eltávolítjuk, megmossuk, majd konyhai papírtörlővel megszárítjuk. Mérettől függően félbe (vagy ha nagyon nagy fejek, negyedekbe) vágjuk. Összeforgatjuk az olívaolajjal, majd alufóliával letakart tepsire szórjuk, úgy, hogy a vágott fele legyen lefelé (így az szépen karamellizálódik). Sütőtől függően kb. 15-20 percig sütjük , amíg szép pirosra sül, és megpuhul. Amíg sül, elkészítjük az öntetet: simára keverjük a balzsamecetet, a nádcukrot, zöldcitromlevet, mustárt,
X Szponzorált poszt: Az alapanyagokat és a
posztot az ALDI Magyarország és az ALDI Háziasszonyai támogatták
1 hozzászólás:
Most eszem! Fantasztikus
Neked is van véleményed?
<< Főoldal