Füstölt csülök édesburgonyával
Nem tudom,
mennyire szentségtörés a pasik kedvencét, a klasszikus csülköt pékné módra
kicsit másképp készíteni, szerintem nagyszerű ez a változat is. Ugyanúgy hagyma
és burgonya kerül hozzá, de a sima krumplit a szuperegészséges édesburgonya
váltja ki, a hagymát lilahagyma, az egészet pedig zsálya, némi reszelt
narancshéj és egy csipet chili frissíti fel. Így az összhatás könnyebb,
izgalmasabb –mindezt úgy, hogy a csülök azért csülök marad.
Édesburgonyát
mindig tartok itthon, mivel az Aldiban folyamatosan lehet kapni nagyon szép
minőségűt, sokáig eláll és nagyon változatosan készíthető. Szerintem sütve a
legfinomabb, 20 perc alatt kívül piros, ropogós, belül puha, édes. Ráadásul
rendkívül egészséges!
Ezt az ételt maradék
füstölt csülökből szoktam készíteni, olyankor, amikor pl. bablevesből, vagy
másból (például az erdélyi gyergyói levesből) marad. Kiadós, úgyhogy fél csülök bőven elég egy 4-6 személyes adaghoz.
Füstölt csülök édesburgonyával
Hozzávalók (4-6
adag)
Kb. ½ kg főtt,
füstölt csülök
50 dkg édesburgonya,
meghámozva, felkockázva
3 lilahagyma,
vékonyra szeletelve
4 evőkanál
olívaolaj
néhány levél
friss zsálya
1 narancs reszelt
héja
A főtt csülköt
falatnyi darabokra szeleteljük. Az édesburgonyát meghámozzuk, kb. 3 cm-es
kockákra vágjuk, majd egy uzsonnázó tasakban összeforgatjuk az olívaolajjal,
sózzuk, borsozzuk. 190C fokos, légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt pirosra
sütjük, ennyi idő alatt meg is puhul. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és
megpirítjuk benne a felszeletelt hagymát. Amikor a hagyma puha, hozzáadjuk a főtt csülköt és a
megsült édesburgonyát, valamint a zsályaleveleket és a narancshéjat, Erős
lángon, dobva-rázva átpirítjuk, hogy a csülök is kissé színt kapjon. Azonnal
tálaljuk.
(x) Szponzorált poszt: Az alapanyagokat és a
posztot az ALDI Magyarország támogatta.
1 hozzászólás:
Jól hangzik, a gond csak az, hogy Hollandiában hol kapok füstölt csülköt...
Neked is van véleményed?
<< Főoldal