csütörtök, február 13, 2014

Programajánló: Erdélyi bor-lakoma, Thai pop up, Restaurant Day

A Valentin-napi programajánlóktól eltekintek, azok úgyis szembejönnek velünk, akár szeretnénk, akár nem. Akad viszont néhány izgalmas program, ami nekem leginkább felkeltette a figyelmem, hátha benneteket is érdekel:


Ma este: Erdélyi bor-lakoma Kövi Pál tiszteletére a Gepárd és Űrhajó Bolyki Borbisztróban

Ugye, mondom, hogy Kövi Pál könyve az egyik létező leginspirálóbb receptgyűjtemény, kíváncsian várom, a séfeket mire ihleti meg. A menü nagyszerűen hangzik. (Ebben az étteremben egyszer voltam, akkor nem volt igazán meggyőző, de ez régebben volt, hátha azóta kiforrott. Az este vendégséfje Bereznay Tamás lesz)


Vasárnap, február 16. – Restaurant Day


Az egyik kedvenc programomat negyedévente rendezik meg világszerte, Helsinkiből indult, és magyarul az elnevezése nem igazán fedi a tartalmát. Bár ez tényleg egy olyan nap, amikor “bárki nyithat éttermet”, valójában egy nagy, egésznapos “nyitott ház” típusú gasztronómiai buliról van szó. Kizárólag magánszemélyek vehetnek részt a programban vendéglátóként, és mindig remek a hangulata. A résztvevő vendéglátók listáját, térképpel legkönnyebben itt lehet megtalálni (rá kell kattintani a “hol vagyok” gombra, és akkor kihozza a listát). Egyre több vidéki helyszín is van, Esztergom, Pécs, Debrecen például ott a listán. Mazsolázzatok, van itt minden, kreatív mexikói konyhától, finn péksüteményig.


Február 20-21. – Thai vacsora a Globalista konyha szervezésében – ezúttal Tom Catley londoni séf a vendég




Február 23. Vasárnap – Főzelékes Feri főz a Szimplapiacon –isteni párosítás alig várom.