szerda, december 19, 2007

Libamáj-terrine

Stressz No.1: Tutti nem vág át a Nagycsarnokban az eladó? (mindig otthon veszem). Honnan ismerem fel, hogy igazán jó minőségű, friss, ill. hogy kacsa, vagy liba-e? (sehonnan, az ízéről utólag.)

Stressz No. 2: ..muszáj sikerülnie, muszáj sikerülnie...többezer forintos alapanyagot nem kellene elrontani. muszáj sikerülnie...

Stressz No. 3: A tisztítás. A libamáj kiinazása az összes konyhai művelet közül a leghorrorisztikusabb. Huh.

Stressz No. 4: A terrine edény. Ha túl kicsi, nem fér bele. Ha túl nagy, vékony lesz a paté.

Stressz No. 5: OK, minden rendben halad, szépen a formában. Bűvös Szakács 60C, Szakácsok Könyve 150C, Gordon Ramsay 100C. Na, ilyenkor melyiket választja az ember?

A végeredmény a tejvajon.

PS1. Brüsszelben a teljes ünnepi libamájkészlet magyar származású (persze, belga csomagolásban).
PS2. A kínai ötfűszerkeverék csodákat tesz a libamájjal.
PS3. Mostantól kezdve, minden étteremben, ahol tökéletes libamáj-terrine-t hoznak ki, vörös rózsát küldök a séfnek.

Címkék: , ,


 

 

14 hozzászólás:

Anonymous Névtelen szerint...

Szia!
Nagyon szép lett.
Karácsonyra szeretném elkészíteni, de szarvasgombával. Van valami ötleted, hogy nyersen szeljem/reszeljem vagy csak sz.gombás olajjal locsoljam meg? Mennyi gomba kell ekkora adaghoz, hogy ne nyomja el az ízét? Még egy kérdés: a tejes áztatás kiváltható tokajival? (tejérzékeny van a családban)
Köszi:
Ági

12:41 du.  
Blogger chili&vanilia szerint...

Ági, nem készítettem még szarvasgombával, szerintem ne olaj, hanem inkább a nyers, olyan pici darabokban rakosgatnám közé, biztos egész kevés kell hozzá (1/2kg-hoz 1dkg?csak sacc). Az áztatás funkciója csak kiáztatás, a Bűvös Szakács azt írja, hogy tej, vagy jeges víz.

11:07 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Köszi:-)

10:48 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Annyira imádom a blogodat, és szerintem Te előtted kell megemelni a kalapot. Köszönöm a recepteket, egytől-egyig használhatóak, részletesek, szóval köszi. Idén is a hanukarácsonyi kifli lesz a fősüti :)

11:45 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

azt hiszem megyek májat venni... tudom hogy szentségtörés, de nemrég kipróbáltam kacsa, és csirkemájjal is pár libamájas receptet, és az eredmény meglepő gyorsasággal elfogyott...

6:43 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

nagyon boldog, egészséges újévet kivánok kedves chili&vanilia.sokat tanulok és kellemes kulináris élevzetet nyújtasz blogoddal.köszönöm neked.
"Szöno"

6:56 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Sajnos nem sikerült beazonositani, hogy mi az alapja a libamáj-terrine-nek.Megköszönöm, ha választ kapok.
Én is készitettem már csirkemájat a'la libamáj, és nálam is hasonló pusztitás történt.(csak csöndben mondom:úgy ették mint libamájat....)
Köszönöm
Szöno

7:04 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Kedves Szöno, Boldog Új Évet Neked is! Kicsit elbújik a szövegben, de ha rákattintassz a cikkben "végeredmény a tejvajon"-ra, ott van a részletes recept, ami a hozzávalókkal kezdődik: 50-60dkg friss, hízott libamáj (kacsamáj is lehet)

10:11 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

szia!

az lenne a kérdésem, hogy hány napig áll el?
Nagyon szépek a fotóid, fantasztikusak az ételeid, köszönjük :)

Laura

9:27 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Air Jordan Shoes, Nike Jordan Shoes, Nike Air Jordan Shoes,Jordan Whoesale.

Nike Shoes: Shoes like Air Jordan Shoes, Air Jordan, Nike Jordan Shoes, Nike Air Jordan Shoes, Jordan shoes, and many other Wholesael Nike Shoes are reviewed.

8:40 de.  
Blogger gmx szerint...

Na, nekivágtam. A trancsírozáson vagyok túl.
Minden elképzelésemet fölülmúlóan duuurva volt!
És még három nap izgalom a folytatás.

12:08 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

www.philippe.hu

Ide küldheted is a rózsát! :-)

9:09 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia!

Abban nem tudnál esetleg segíteni hogy melyik boltban lehet Budapesten kapni terrine formát?

Neten nem merek rendelni most hogy ilyen közel van a karácsony...
Köszi
Adi

5:07 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szia!
Itt egy rajongod ker segitseget:) Szeretnem megkerdezni meddig all el ha nem nyulunk hozza? Szokasos karacsonyi szervezes miatt csak 31.-en este ennenk Szenteste helyett...Eppen most szedtem ki a sutobol, fantasztikus az illata, allaga.
Koszonettel, varom valaszod. Boldog Karacsonyt!Kriszta

2:07 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal