csütörtök, július 19, 2007

Vegyesek

Két rövid, érdekes hír a paradicsomok világából:

1. Talán hamarosan ehetünk otthon finom, ízes paradicsomot? Mindenesetre Debrecenben dolgoznak rajta. (Bűvös Szakács)

2. Többnyire meghámozzuk, és csak a húsát használjuk, magját, kocsonyás levét eltávolítjuk. A Heston Blumenthal által megrendelt kutatás eredménye azonban kimutatta, hogy utóbbinak négyszer akkora az umami ízért felelős glutamát tartalma, mint a húsának, olyan intenzív, hogy érdemes megtartani (írja Harold McGee, a konyhai tudományok leghíresebb kutatója, honlapján)

A hőséghez az együttérzésemen kívül mással nem nagyon tudok szolgálni, de tavalyról előtúrtam két gyűjteményt: hideg levesek, ill. dinnyés receptek, hátha ötletet adnak.

Címkék: ,


 

 

7 hozzászólás:

Blogger Lilahangya szerint...

Szia Ch&V, ez a Te sult paradicsomlevesed standard kajank lett, evszaktol fuggetlenul, mindig, amikor csak normalis kinezetu es aru paradicsomot lehet kapni. Egyszeruen csucs!!! foleg friss kenyerlangossal.
lilahangya

10:46 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

sosem értettem azokat a recepteket, ahol el kell távolítani a paradicsom magját, hisz az a legfinomabb!

9:08 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

én a héját is szeretem :) szerencsére nem vagyok valami elitista chef, így megengedhetem magamnak, hogy az egészet felhasználjam :))

9:35 de.  
Blogger Rossamela szerint...

Ó, én ösztönösen és a tápegész-elmélet jegyében soha nem hámozom-magozom a paradicsomot.
Na jó, valami nagyon alkalomra, nagyon kifinomult ételhez igen, de a hétköznapokban soha.

9:56 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Itthon is ehetünk finom paradicsomot, mondjuk a biopiacról.
Olyan, mint amit a nagymamámnál ettem gyerekkoromban.

11:06 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

+1 család a paradicsomot egészben fogyasztók táborához. Sőt: Anyukámnak én mutattam meg kb. 2 éve, hogy kell a héját hatékonyan eltávolítani!
Nem pazallunk. :)

12:14 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

A sült paradicsomlevest tegnapelött kipróbáltam, nagyon finom, melegen is jó (itt speciel hüvös van...). Viszont legközelebb lehet, mégis átpaszírozom, mert a magok nem, de az összepöndörödött héjdarabkák zavartak.

1:48 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal