hétfő, szeptember 01, 2014

Klasszikus lasagna gombával és zöldfűszerekkel


Fotó: Erdőháti Áron, Styling: Milutinovits Panka /hello.garlic


Ez nem egy harmincperces villámrecept, cserébe nagyszerűen előkészíthető, nagy kiszerelésben lehet sütni, tehát nagy családi ebédekre, vendégségekre ideális, ráadásul mindig óriási népszerűségnek örvend. Bár viszonylag hosszas előkészületet igényel, utána már csak sütőbe kell tenni. A lasagna lapokat nem szükséges előfőzni, ugyanis a ragu levét szívja magába a tészta.


A receptben szárított vargányát használok, amit mindig szoktam itthon tartani, de ha hozzájutunk szép friss vargányához, azzal még finomabb lesz. 


Én ezt a változatot háromféle különböző gombából készítettem, szívből ajánlom nektek!


(x)
„A Tolle az egészséges és fitt élet megőrzése érdekében garantálja a kiváló minőséget. Fogyasszunk minden nap legalább egy pohárral, ezzel is segítve egészségünk megőrzését! A Tolle FittKlub oldalán minden hónapban érdekes témákat, egészséges élettel kapcsolatos újdonságokat találhatunk.
 

 

3 hozzászólás:

Blogger Lacikonyha szerint...

Kedves Zsófia,
már hogy lenne hagyományos? A hagyományos "lasagne al forno" nem tartalmaz gombát. Pistikét ne szólítsuk Sanyikának, mert nem hallgat rá. Tiszteljük meg az ételt azzal,hogy nevén nevezzük.Tisztelje meg az Ön ételét is azzal, hogy nem "schmitteli" egy másik étel nevét...
Tisztelettel: egy "szakmabeli"

9:39 de.  
Blogger chili&vanilia szerint...

ok, jogos a megjegyzés, elfogadom! annyiban mégis merem "klasszikusnak" nevezni, hogy formáját tekintve mégiscsak hagyományos az elkészítési módja (sütőben, lerakva, besamelmártássa), és nem mondjuk "freestyle", vagy serpenyős változat, ami manapság szintén előfordul a nemzetközi gasztronómiában. Így ok a magyarázat?:)

5:50 du.  
Blogger Lacikonyha szerint...

akkor inkább lehetett volna:
- "zöldfüves rakott-tészta erdeigombával"
-"rétegelt gombakirály finomfüvekkel,ruccolasalátával,konfitált paradicsommal"
-"csöbensült gombarakottas paradicsomos-ruccolával"

vagy valami ilyesmi.
de szíve-joga nevezni lasagnenak.hisz az Ön "gyermeke".:-))
Tisztelettel:L.

9:47 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal