Levendulás madártej málnás habbal
Fotó: Erdőháti Áron, styling: Milutinovits Panka / hello.garlic
A madártej az egyik legnépszerűbb desszertünk.
A közhiedelemmel ellentétben azonban egyáltalán nem magyar specialitás. A sodótengeren úszkáló habszigetekből álló édes remekművet a klasszikus francia konyhának
köszönhetjük, a magyaros elnevezés ne tévesszen meg senkit.
Nem is igazán
érthető, hogy vajon miért nem
az eredeti, nagyon is kifejező fantázianév fordítását vettük át. Franciául ugyanis "úszó
szigetek"-nek (ile flottante) vagy "hótojás"-nak (oeufs
á la neige) hívják, mindkettő briliáns. A klasszikus, vaníliás változaton kívül számos lehetőséget rejt magában. Ha a főzés előtt a tejbe áztatunk bármilyen
fűszert, akkor annak átveszi az ízét. A levendulával nagyon különleges lesz, de
vigyázat, óvatosan, kevés virágot használjunk csak, hogy elegáns-izgalmas, és
ne émelyítő legyen a végeredmény. A habbal is érdemes kísérletezni, a sodóhoz lehet igazítani az ízesítését.
„A Tolle az egészséges és fitt élet megőrzése érdekében garantálja a kiváló minőséget. Fogyasszunk minden nap legalább egy pohárral, ezzel is segítve egészségünk megőrzését! A Tolle FittKlub oldalán minden hónapban érdekes témákat, egészséges élettel kapcsolatos újdonságokat találhatunk.
1 hozzászólás:
Szia!! Felrakod a Palacsintás rakott lasagne receptet? Köszii :)
Neked is van véleményed?
<< Főoldal