péntek, augusztus 22, 2014

Levendulás madártej málnás habbal


Fotó: Erdőháti Áron, styling: Milutinovits Panka / hello.garlic

A madártej az egyik legnépszerűbb desszertünk. A közhiedelemmel ellentétben azonban egyáltalán nem magyar specialitás. A sodótengeren úszkáló habszigetekből álló édes remekművet a klasszikus francia konyhának köszönhetjük, a magyaros elnevezés ne tévesszen meg senkit.
Nem is igazán érthető, hogy vajon miért nem az eredeti, nagyon is kifejező fantázianév fordítását vettük át. Franciául ugyanis "úszó szigetek"-nek (ile flottante) vagy "hótojás"-nak (oeufs á la neige) hívják, mindkettő briliáns. A klasszikus, vaníliás változaton kívül számos lehetőséget rejt magában. Ha a főzés előtt a tejbe áztatunk bármilyen fűszert, akkor annak átveszi az ízét. A levendulával nagyon különleges lesz, de vigyázat, óvatosan, kevés virágot használjunk csak, hogy elegáns-izgalmas, és ne émelyítő legyen a végeredmény. A habbal is érdemes kísérletezni, a sodóhoz lehet igazítani az ízesítését.



„A Tolle az egészséges és fitt élet megőrzése érdekében garantálja a kiváló minőséget. Fogyasszunk minden nap legalább egy pohárral, ezzel is segítve egészségünk megőrzését! A Tolle FittKlub oldalán minden hónapban érdekes témákat, egészséges élettel kapcsolatos újdonságokat találhatunk.




 

 

1 hozzászólás:

Blogger ejjho szerint...

Szia!! Felrakod a Palacsintás rakott lasagne receptet? Köszii :)

10:13 de.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal