Hideg tökkrémleves kaporral és tárkonnyal
Fotó: Erdőháti Áron, Styling: Milutinovits Panka
Hosszú éveken át, amíg külföldön éltem, minden egyes nyáron,
amikor hazautaztam Magyarországra, alig vártam, hogy végre tökfőzeléket főzhessek.
Bár egyrészt az egyik legmegosztóbb főzelék –elképesztően nagy az ellenzői
tábora -, másrészt a nyár egyik legzseniálisabb étele. Egyben rendkívül
személyes is: ki melegen, paprikásan, ki hidegen, fehéren készíti, Én a
nagymamám-féle változatot szeretem: ő sok tejjel és sok kaporral főzte, és
jéghidegen tálalta. Ezen alapul az egyik kedvenc, hideg nyári levesem is:
olyan. mint egy könnyű, nyári tökfőzelék. A sok friss kaportól és tárkonytól
pedig rendkívül frissítő.
(X) támogatott poszt
„A Tolle
az egészséges és fitt élet megőrzése érdekében garantálja a kiváló minőséget.
Fogyasszunk minden nap legalább egy pohárral, ezzel is segítve egészségünk
megőrzését! A Tolle FittKlub oldalán minden hónapban érdekes témákat,
egészséges élettel kapcsolatos újdonságokat találhatunk.
3 hozzászólás:
Nem szeretem a hungarikum szót, de a tökfőzelékre (meg erre a levesre) tényleg ráillik.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Lépcsőház effekt: úgy kellett volna kezedeni, hogy Jé, Tolle anyó! :)
Neked is van véleményed?
<< Főoldal