szombat, július 26, 2014

Hideg tökkrémleves kaporral és tárkonnyal


Fotó: Erdőháti Áron, Styling: Milutinovits Panka

Hosszú éveken át, amíg külföldön éltem, minden egyes nyáron, amikor hazautaztam Magyarországra, alig vártam, hogy végre tökfőzeléket főzhessek. Bár egyrészt az egyik legmegosztóbb főzelék –elképesztően nagy az ellenzői tábora -, másrészt a nyár egyik legzseniálisabb étele. Egyben rendkívül személyes is: ki melegen, paprikásan, ki hidegen, fehéren készíti, Én a nagymamám-féle változatot szeretem: ő sok tejjel és sok kaporral főzte, és jéghidegen tálalta. Ezen alapul az egyik kedvenc, hideg nyári levesem is: olyan. mint egy könnyű, nyári tökfőzelék. A sok friss kaportól és tárkonytól pedig rendkívül frissítő.



(X) támogatott poszt



„A Tolle az egészséges és fitt élet megőrzése érdekében garantálja a kiváló minőséget. Fogyasszunk minden nap legalább egy pohárral, ezzel is segítve egészségünk megőrzését! A Tolle FittKlub oldalán minden hónapban érdekes témákat, egészséges élettel kapcsolatos újdonságokat találhatunk.

 

 

3 hozzászólás:

Blogger nagypapi szerint...

Nem szeretem a hungarikum szót, de a tökfőzelékre (meg erre a levesre) tényleg ráillik.

12:52 du.  
Blogger Zsuzsa néni szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

2:00 du.  
Blogger nagypapi szerint...

Lépcsőház effekt: úgy kellett volna kezedeni, hogy Jé, Tolle anyó! :)

2:20 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal