vasárnap, február 24, 2008

„Borhozételt” Heimann receptverseny

Fotó: heimann.hu

Néhány napja Heimann Zoltán, neves borász és kedves ember meghívására egy kiváló magyar boros bemutatkozó rendezvényen vettem részt a szomszédos Hágában. Meg kell mondjam, eddig is tudatában voltam, hogy a borászok mekkora léptékekkel járnak a magyar gasztronómia előtt, de bevallom, leesett az állam, hogy micsoda színvonalas szakmai bemutatónak voltam szemtanúja. Mind részleteiben mind összességében helyén volt minden. Köszönhető ez nyilván egyrészt a szervezőknek is, másrészt a jelenlévő 17 borásznak és elsősorban boraiknak. Közben néhány holland borkereskedővel és szakújságíróval is csevegtem, fantasztikus élmény volt látni, hogy milyen nagyra tartják a borainkat (a legnagyobb problémája mindenkinek az árakkal volt…na de hát a hollandok..)

Én magam sajnos nem vagyok túl felkészült, ami a borokat illeti, de szép lassan fejlődöm, és azt már pl. be tudom azonosítani, hogy milyen típusú borok ízlenek általában, ez pedig már önmagában sokat segít a választásnál. Azt viszont nagyon értékelem, amikor hozzáértő szakemberek a megfelelő bort ajánlják egy-egy ételhez, akár étteremben, akár borkereskedésben. Komoly főzésekhez, vendégséghez mindig rájuk hagyatkozom, és még soha nem bántam meg.

Nos, Heimannék gasztronómiai játékra invitálnak bennünket, gasztrobloggereket (is). A Heimann Családi Birtok fennállásának 250. évfordulója alkalmából, boraikhoz alkossunk harmonizáló ételeket –bármelyikhez, amelyik közel áll hozzánk és ízlésünkhöz.

Néhány feltétel:
* A pályázatra olyan kompozíciókat/ételeket várnak, amik (kis konyhai gyakorlattal) otthoni körülmények között előállíthatóak.
*Alapanyagok tekintetében az étel feleljen meg az alábbi követelményeknek:
-mesterséges ízesítőanyagok, ételfesték, ne szerepeljen az ételben
-az alapanyagok hazai kereskedelmi forgalomban elérhetőek legyenek
-elégítsék ki az egészséges táplálkozás által támasztott követelményeket
*Pontos anyagleírással, követhető munkafázis leírásokkal kell, hogy rendelkezzen az étel receptje.
*A beküldött étel receptje illeszkedjék, ill. egészítse ki valamelyik -a pályázó által megjelölt- Heimann bor illat- és ízvilágát, harmonizáljon vele.
*Egy pályázó több recepttel is pályázhat.
*A recepthez 800x600-as felbontású képeket kell mellékelni.
*A megalkotott étel receptjéhez pár szóban vázolni melyik borral harmonizál, és miért.

Minden további részlet és feltétel a honlapjukon.
Határidő 2008. április 20.
Magam részéről nagyon élvezem az olyan feladatokat, amelyek során tanulni is lehet, ezt most szívesen reklámozom is, és igyekszem részt venni is.

Kapcsolódó:

Címkék: , ,


 

 

2 hozzászólás:

Blogger Anna szerint...

Ez aztán felhívás egy keringőre. Nagyon izgalmas kihívás.

10:55 du.  
Blogger Dolce Vita szerint...

Hű, ez nekem való! : )
És jól is ismerem a boraikat
köszi

4:42 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal