csütörtök, június 28, 2007

Lapszemle

A The New York Times az egyik legbefolyásosabb amerikai napilap, és ez kimondottan igaz a gasztronómiai rovatára is, amely minden szerdán jelenik meg. A komoly terjedelme: 12 oldal, is jelzi a téma fontosságát ( ennek kb. fele hirdetés). Az étteremkritikák sorsdöntőek a vendéglők szempontjából, ha valakiről jót írnak, az utána évekig ebből él, ha viszont nem, annak az eredménye vagy kudarc, vagy háború.

Rövid lapszemle, íme a mai példány néhány témája:

Címlapon: „special issue: summer drinks, summer grilling”, vagyis nyári italok+grillezés, ami különösen aktuális, most, hogy napok óta kb. 35 fok van itt, az utcán mindenki úgy néz ki, mintha strandon lenne, a légkondik pedig lassan felmondják a szolgálatot.

+ Jegeskávé (természetesen nem fagyis, hanem sima,, sok jéggel), aminek szerintük a hidegen készített kávé a titka (hm, fura)

Július 23-tól Thaiföld végre exportálhat friss trópusi gyümölcsöket az USA-ba, várják az ananászt, zöld mangót, mangosztánt, stb.
Recept: grillezett tonhal zöldfűszerekkel, olívával (videós bemutató)
"The Look that sizzles": női szakácsok öltözékéről. Nigella óta állítólag mindenki szűk, szexi, V kivágású pulcsiban főz, és ez nagyon menő (.."It's warm and retro, a bit Marilyn Monroe"..)
Aztán: egész oldalnyi nyári koktél, emlékekkel, sztorikkal, receptekkel
Következik egy oldalnyi borozás: Sauvignon Blanc és Új Zéland
és persze a legfontosabb, amiért az éttermesek már hajnalban várják az újságot: a kritika, amely most egy szerény egy csillaggal (négy a maximum) dobja meg a vizsgált éttermet

(A cikkek olvasásához ingyenes regisztráció szükséges)

PS. Elnézést, hogy nem válaszolok az e-mailekre, pótolom, amint visszatértem.

Címkék: ,


 

 

1 hozzászólás:

Blogger Unknown szerint...

Banánsorbet
Mivel a banán európai fogyasztása viszonylag rövid időre tekint vissza, s akkor sokáig csak a gyümölcs természetes ízének élvezetére szoritkozott, ne is nagyon keressünk régi szakácskönyvekben banánrecepteket. Az itt közölt italrecept sincs több fél évszázadosnál, de ha nem is történelmien régi, viszont igen időszerű. Íme: három-négy érett banánt meghámozunk, felszeleteljük, leöntjük 1 liter forró sziruppal (1 liter vízben fél kilogramm cukrot olvasszunk fel). Beleöntjük egy narancs és két citrom kifacsart levét, szitán áttörjük, félig megfagyasztjuk, majd két pohárka jó fajta konyakot öntünk hozzá, s poharakba töltve szolgáljuk fel.

Egészségükre!

11:44 de.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal