vasárnap, szeptember 14, 2014

A legfinomabb forró csokoládé (tej- és cukormentesen)


Ebben az esős, őszi időben forrón ajánlom.

Vaníliás. Kókusztejes. Csokoládés. Habos. Krémes.

Cukor nincs benne. Tej sincs.

Így készül:

1.  2 dl forró vízben elkeverünk 2 evőkanál jó minőségű, keserű kakaóport.

2. Kis lábasban forráspontig melegítünk 3 dl kókusztejet, hozzáadunk egy csipest sót (ez nagyon fontos, különben “lapos” lesz az íze). Belekeverjük egy fél vaníliarúd kikapart magját, végül 5 dkg felaprított, jó minőségű csokoládét – min. 65-70% kakaótartalommal. Hozzáöntjük a kakaóval elkevert vizet.

3. Szerintem nem kell bele egyáltalán más édesítő, de ha valaki jobban szereti úgy, kis nyírfacukorral lehet édesíteni.

4. A hab a tetején: 1 tojásfehérjét fényes habbá verünk a vaníliarúd másik felével (magokkal).

5.  Ez 2 bögrényi.


6. Azonban egy személy is simán elfogyasztja. Bármikor.

 

 

2 hozzászólás:

Blogger kalmarandi szerint...

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy te milyen csokoládét használsz, ami cukormentes?
Nekem Lindt Excellence 70%-os van itthon, de a címkéje szerint tartalmaz cukrot, így ha abból készítem nem lesz cukormentes.
Válaszodat előre is köszönöm!
Kalmár Andi

4:32 du.  
Anonymous sex shop na tijuca szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

7:49 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal