A legfinomabb forró csokoládé (tej- és cukormentesen)
Ebben az esős, őszi időben forrón ajánlom.
Vaníliás. Kókusztejes. Csokoládés. Habos. Krémes.
Cukor nincs benne. Tej sincs.
Így készül:
1. 2 dl forró vízben elkeverünk 2 evőkanál jó minőségű,
keserű kakaóport.
2. Kis lábasban forráspontig melegítünk 3 dl kókusztejet,
hozzáadunk egy csipest sót (ez nagyon fontos, különben “lapos” lesz az íze).
Belekeverjük egy fél vaníliarúd kikapart magját, végül 5 dkg felaprított, jó
minőségű csokoládét – min. 65-70% kakaótartalommal. Hozzáöntjük a kakaóval elkevert vizet.
3. Szerintem nem kell bele egyáltalán más édesítő, de ha
valaki jobban szereti úgy, kis nyírfacukorral lehet édesíteni.
4. A hab a tetején: 1 tojásfehérjét fényes habbá verünk a
vaníliarúd másik felével (magokkal).
5. Ez 2 bögrényi.
6. Azonban egy személy is simán elfogyasztja. Bármikor.
2 hozzászólás:
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy te milyen csokoládét használsz, ami cukormentes?
Nekem Lindt Excellence 70%-os van itthon, de a címkéje szerint tartalmaz cukrot, így ha abból készítem nem lesz cukormentes.
Válaszodat előre is köszönöm!
Kalmár Andi
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Neked is van véleményed?
<< Főoldal