Hajrá, Széll Tamás!!!
UPDATE 31/01/2013
Szívből gratulálok Széll Tamásnak, és csapatának, akik a Bocuse D'Or döntőjén 10. helyezést értek el. Ez óriási teljesítmény, köszönjük! A közönségtől ezen kívül a magyar plakát kapta a legtöbb szavazatot, ezt a Gálos Viktor Photostudio készítette.
A mai nap kétségtelenül Széll Tamásé, aki reggel 9.40 órától főz a világ legfontosabb szakácsversenyén, a Bocuse D’Or döntőjén. Küldjétek, küldjük neki az összes jó energiát, drukkolást és szeretetet, amit megérdemel! Tamás segítőtársa, „kuktája” a versenyen Garai Ádám (szintén az Onyx szakácsa).
Szívből gratulálok Széll Tamásnak, és csapatának, akik a Bocuse D'Or döntőjén 10. helyezést értek el. Ez óriási teljesítmény, köszönjük! A közönségtől ezen kívül a magyar plakát kapta a legtöbb szavazatot, ezt a Gálos Viktor Photostudio készítette.
A mai nap kétségtelenül Széll Tamásé, aki reggel 9.40 órától főz a világ legfontosabb szakácsversenyén, a Bocuse D’Or döntőjén. Küldjétek, küldjük neki az összes jó energiát, drukkolást és szeretetet, amit megérdemel! Tamás segítőtársa, „kuktája” a versenyen Garai Ádám (szintén az Onyx szakácsa).
Néhány
alapinformáció:
-Tamás
főzése 9.40 órakor kezdődik. A főzésre 5 óra 35 perc áll rendelkezésére, ez
alatt két komplex fogást, egy halas és egy húsos
ételt készít majd el. 24 döntős főz, az első 12 tegnap, a második
csapat ma. Tamás a 11-es számú boxban főz, Norvégia és Japán között. Az
esélylatolgatók szerint ez jó, mert a tapasztalat szerint egyrészt szinte mindig a második nap versenyzői közül kerülnek ki a jobbak + a második nap végére megfáradt zsürit a vége felé talán jobban meg lehet lepni, emlékezetesebben fel lehet rázni az ízlelőbimbóikat.
-Halas
étel tálalása: 14.40 óra
-
Húsos étel tálalása: 15.15 óra
-
Eredményhirdetés: kb. 17.30 óra
Akinek
van kedve, az egészet élőben tudja követni a Bocuse D’Or hivatalos élő webes közvetítésén itt.
Ez
az első alkalom, hogy a döntőben magyar résztvevőért drukkolhatunk. (négy évvel
ezelőtt az ugyanekkor megrendezésre kerülő cukrászvilágbajnokság döntőjébe került
Mihályi László, a váci Desszertszalon tulajdonosa-cukrásza, ill. a
szakácsverseny elődöntőjében máskor is versenyzett magyar szakács. De a döntőbe
még soha nem került senki. Ez óriási teljesítmény és rettenetes mennyiségű és
minőségű munka és erőforrás áll mögötte. Tamás hónapok óta, stopperórával
edzett.
-A
Bocuse D’Or a világ legtekintélyesebb és legrangosabb szakácsversenye, 1987 óta
rendezik meg kétévente Lyonban. Paul Bocuse, a 3 Michelin-csillagos szakácspápa
a névadója. Számos különböző szakácsolimpia létezik, de ez az, amelyet a
nemzetközi csúcsgasztronómia a legkomolyabban vesz. Ez a szakácsversenyek
Michelin-csillagja. A
részvételre komoly erőforrásokat mozgósítanak az országok, és a csapat
(versenyző, edző, zsüritag, stb.) mindenütt az adott ország gasztronómiai
élmezőnyéből kerülnek ki.
-Széll
Tamás a Michelin-csillagos Onyx séfje. Az Onyx a Gerbeaud-ház része. A
brüsszeli elődöntőn elért sikerek után magán az éttermen kívül számos céges és
állami támogató állt Tamás és a felkészülés mögé (Metro, Hungexpo, Magyar
Turizmus Rt.). Tamás felkészítésében részt vett Geier Skeie, norvég és Rasmus
Kofoed dán Bocuse D’Or nyertes és a hazai gasztronómia mentorai.
Aki
ma követi az eseményeket, biztos, hogy nem fog semmiről lemaradni, mert
rengeteg magyar van kint Lyonban, hogy drukkoljon Tamásnak, szerintem le fog
szakadni a kilátóJ A média
részéről is rengetegen kiutaztak, híradók, portálok, napilapok, bloggerek,
úgyhogy lesz információnk bőven.
Jókuti
András, a Világevő a lyoni specialista és a Bocuse D’Or nagy ismerője, ő a
kulisszák mögé is gyakran benéz, úgyhogy én őt fogom követni.
Ill.
még egyszer itt a Bocuse D’Or hivatalos, webes élő közvetítése.
HAJRÁ
TAMÁS!!!
1 hozzászólás:
Jól szorítottunk, nagyon szép eredmény a 10. hely, grat mindenkinek, aki hozzájárult a sikerhez!
Neked is van véleményed?
<< Főoldal