Csokoládémousse olívaolajban pirított kaláccsal
Segal Viktor csokoládémousse receptjéről már a szakácskönyve írásakor volt szerencsém megbizonyosodni, már akkor is elég meggyőző volt. Most ismét elkészítettük, olívaolajban pirított kaláccsal és sóval, arról tudok beszámolni, hogy a recept még mindig kitűnő. Abban különbözik néhány más csokoládémousse recepttől, hogy az angolkrémnek köszönhetően elképesztően krémes, selymes állagot eredményez. Ami pedig rendkívül kényelmes, az az, hogy a csokoládét nem kell vízgőz fölött olvasztani, mivel a tojásos krém hőjétől olvad meg. A kaláccsal és a sóval együtt nagyon különleges.
Csokoládémousse olívaolajos kaláccsal és sóval by Segal Viktor
3 hozzászólás:
Nagyon jónak néz ki, bár én a Te recepted szerint szoktam csinálni és az szuper. Viszont elég veszélyes, mert a családnak túl töményen csokis, tehát fennáll a veszély, hogy mind én eszem meg.
Andrea
Jól gondolom, hogy a cukrot a tojáshoz adod hozzá?
60-70%-os étcsokoládé? Akkor a Tibi jó a 60%-os kakaótartalmával, és gyűjtöm a blokkokat is róla http://surl.hu/tibicsoki
Neked is van véleményed?
<< Főoldal