szerda, március 30, 2011

Csokoládémousse olívaolajban pirított kaláccsal

Segal Viktor csokoládémousse receptjéről már a szakácskönyve írásakor volt szerencsém megbizonyosodni, már akkor is elég meggyőző volt. Most ismét elkészítettük, olívaolajban pirított kaláccsal és sóval, arról tudok beszámolni, hogy a recept még mindig kitűnő. Abban különbözik néhány más csokoládémousse recepttől, hogy az angolkrémnek köszönhetően elképesztően krémes, selymes állagot eredményez. Ami pedig rendkívül kényelmes, az az, hogy a csokoládét nem kell vízgőz fölött olvasztani, mivel a tojásos krém hőjétől olvad meg. A kaláccsal és a sóval együtt nagyon különleges.
Csokoládémousse olívaolajos kaláccsal és sóval by Segal Viktor

Címkék: , ,


 

 

3 hozzászólás:

Anonymous Névtelen szerint...

Nagyon jónak néz ki, bár én a Te recepted szerint szoktam csinálni és az szuper. Viszont elég veszélyes, mert a családnak túl töményen csokis, tehát fennáll a veszély, hogy mind én eszem meg.
Andrea

12:05 du.  
Blogger Borcsika szerint...

Jól gondolom, hogy a cukrot a tojáshoz adod hozzá?

12:01 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

60-70%-os étcsokoládé? Akkor a Tibi jó a 60%-os kakaótartalmával, és gyűjtöm a blokkokat is róla http://surl.hu/tibicsoki

11:59 de.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal