Rukola karamellizált petrezselyemgyökérrel, gránátalmával

Rukola karamellizált petrezselyemgyökérrel és gránátalmával
Hozzávalók (2 adag)
2 közepes petrezselyemgyökér, meghámozva, feldarabolva
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
1/2 kávéskanál curry
10 dkg rukola
1 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 gránátalma magjai
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A gyökeret meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal, összeforgatjuk a mézzel és a curryvel. Sózzuk, borsozzuk. Sütőlapra szórjuk, és mindegyik darabot vágott felületével lefelé helyezzük (így az szépen karamellizálódik). 15 percig sütjük. Közben kikeverjük a saláta öntetetét: összekeverjük a balzsamecetet a sóval és borrsal, majd hozzáadjuk az olívaolajat. A rukolára öntjük, összekeverjük. Elrendezzük rajta a karamellizál petrezselyemgyökeret és a gránátalmát.
A recepthez videó is tartozik, benne vendégünk egy igazi petrezselyemgyökér szakértő volt a vendégünk.
8 hozzászólás:
Biztos, hogy nem répa van a fényképen?:)
Azt árulja el nekem valaki, hogy a rukkola miért esik össze egy nap után? Génkezelt, vagy rosszul tárolom (hűtő)?
szupi volt (;
Hmm, de jól néz ki...nem csak én érzem úgy, hogy a vitaminkészelétből erősen megfogyatkozott szervezetem utánpótlásért sikítozik?
Lehet, hogy buta kérdés, de: paszternákor csak és kizárólag nyáron, ősszel keressek? Bár, vettem már fehérrépa címen is...
ugy imadom a granatalmat, egyik kedvenc gyumolcsom, meg ha meg is kell kuzdeni vele neha. Az orok kedvenc megis a kecskesajtos-granatalmas dou:) a legjobb:)
Kedves Zsófi! Én új olvasód vagyok, ez a második recept, amit olvasok, és nagyon jó kezdésnek ez, mert én is szeretem a sült petrezselyemgyökeret. Egyszer csak úgy - mert ott volt - hozzádobtam a sütőben sülő zöldségekhez, és azóta egyik kedvencem.
Most pedig, hogy hazaértem egy csomag rukolával, és ötletet keresve idetaláltam, kezdem sajnálni, hogy délután a gránátalmát mégis visszatettem a polcra az üzletben. Pedig – minő véletlen - most először akartam venni, és már a kezemben volt, de nem tudtam eldönteni, hogy jó-e a minősége. Na de majd holnap! Remélem, épp olyan finom lesz, mint amilyen szép.
Hozzá kell tennem, hogy azért nem vagyok teljesen érintetlen a chili and vaniliától (van egyáltalán valaki ilyen?), másutt olvastam rólad/tőled, és láttam a videóidat: most megragadom az alkalmat az elismerésre, remek, élvezetes és hasznos néznivalók!
Egyébként meg elkészült a datolyaszilvás-kecskesajtos rukola-verzió, és ahogy sejtettem is, salátának számomra túl édesnek bizonyult. Ezért a datolyaszilva külön fogás lett, nagyon jó így grillezve is, legközelebb fagyival társítom.
Kedves Bogsi, köszi, és örülök, hogy olvasóként üdvözölhetlek a blogon:) nekem a kecskesajt és a rukola jól ellensúlyozta, de egyébként valóban édes:)
Neked is van véleményed?
<< Főoldal