csütörtök, február 17, 2011

Kőteleki Kaptár, méz, receptverseny

Miközben profi séfek (Csapody Balázs, Kistücsök, Segal Viktor, a Baldaszti’s tanácsadó séfje és Miguel Vieira, a Costes séfje) tesztelik a mézeiket, a Kőteleki Kaptár a nagyközönség számára is szeretné vonzóvá és érdekessé tenni a mézes ételeket.

A méhészet ezért receptversenyt hirdet amatőröknek, a díj egy emberöltőnyi -azaz 20 évnyi méz-, 10 kg a Kőteleki Kaptár legnagyobb büszkeségéből, a kézműves akácmézből.

Március végéig várják a legjobb mézes ételrecepteket, fejenként egyet.
A beérkezett recepteket szakmai zsűri fogja elbírálni, elsődleges szempont az eredetiség/kreativitás és a méz meghatározó szerepe az ételben.

Határidő: 2011. március 31.

Beküldés a következő címre: kotelekikaptar@gmail.com

A Kőteleki Kaptár családi vállalkozás, amely nagyságrendileg száz méhcsaláddal termel, ami családonként kb. 50.000 dolgozó méhet jelent. Telephelyük a Szolnoktól 30 km-re található, gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező, Tisza-parti településen, Kőteleken van. A terület a Közép-tiszai Tájvédelmi Körzet része. A szomszéd Csatlói-holtágnál található Közép-Európa legnagyobb egybefüggő tavirózsa populációja. Innen indulnak a vándorlások, a szezon után itt telelnek át a méhek. A palackozás házon belül történik, így az állandó, kiváló minőséget garantált.

További információ a méhészetről és a receptversenyről a honlapjukon és a facebook-on.

 

 

3 hozzászólás:

Anonymous nagypapi szerint...

Egy emberöltőnyi csak 20 kg?
Akkor ez rosszabb. mint a halfogyasztásunk :(
Évente megeszünk 5 kilót.

10:02 de.  
Blogger ehran szerint...

@nagypapi: ... vagy nagyon rövid ideig élünk. :)

1:14 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

és 20 év egy emberöltő??
mi 2kg-t min. elfogyasztunk 1 hónap alatt... :)))

1:30 de.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal