hétfő, március 21, 2011

Szerelem, pasta, tenger

Tommaso. Antonio. Nagy családi vacsorák. Bejelentések. Titkok. Olasz kisváros. Tenger. Dráma. Humor. Tészta. Meleg. Szendvics. Jó zenék, isteni karakterek.
Bár számos kritika és recenzió található az interneten a filmről, valahogy röviden mégsem könnyű kedvcsinálóan összefoglalni, hogy miről szól. Aki már látott filmet Ferzan Özpetek-től (pl. Törökfürdő, Tudatlan tündérek, A szemközti ablak), tudja, hogy filmjei mindig sokrétűek és összetettek, nincs ez másképp a legújabbal sem.

A Szerelem, Pasta, Tenger cím ne zavarjon meg senkit, véletlenül sem egy tinglitangli gasztrofilmről van szó (az eredeti cím –Mine vaganti –lefordíthatatlannak bizonyult), sokkal inkább egy keserédes, rendkívül érzelemgazdag drámáról, sok humorral, amely elsősorban és egyszerűen emberi kapcsolatokról szól. Nekem a film nagyon tetszik, főleg úgy, hogy volt szerencsém részt venni azon a bemutatón, amelyen maga a rendező Ferzan Özpetek is jelen volt, és akiről kiderült, hogy nemcsak a filmjei csodásak, hanem az ő személyisége is.

Ezúton szeretnék sok szeretettel meghívni mindenkit a soron következő Food&Film eseményre, azaz filmes főzésemre a Kino moziban:

Időpont: 2011. március 23. szerda, este 19.00 óra

Helyszín: Kino mozi

Jegyek: a Kino mozi pénztárában, vagy telefonon a 950-6846-os számon, részletek a mozi honlapján (ár: 2000Ft)

Már tudom, mit főzök, hidegkonyha lesz.

P.S. Az illusztráló fotó (amely a film egyik jelenete) kissé csalóka, nő és férfi között ugyanis nem sok csók csattan el a filmben. Hivatalos trailer.


 

 

7 hozzászólás:

Blogger Reni szerint...

Már mi is megnéztük a filmet és nekem is nagyon tetszett. Amikor olvastam a magyar címét, én is valami limonádé filmre számítottam, aztán jobban utánaolvastam és rájöttem, hogy ez (is) eléggé félresikerült magyar cím lett. Én is ajánlom mindenkinek!

12:56 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

En svedul lattam, itt "Egy olasz csalad az összeomlas szelen" a cime. Nem tul eredeti, de legalabb valamennyire megközeliti, hogy miröl is szol a film. Szerettem.
Anita

8:54 de.  
Blogger Lilla szerint...

Mi ott leszünk holnap!

9:08 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Én ugyan nem tudok olaszul, de a gugli a barátom, meg a Sztaki szótár, ahol egyes számban szerepel is a kifejezés: elszabadult akna - mina vagante. Igaz, az elszabadult aknákból meg háborús filmre lehetne asszociálni... jó szórakozást!

6:27 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Jaj és sajnos lemaradtam, pedig nagyon szívesen elmentem volna.
Zsófi, mikor lesz legközelebb ilyen?

Zsuzsi

10:12 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Az eseményen kóstolt tésztasaláta receptjét ugye majd közzéteszeeeeeeed? naaaa lécci

11:38 de.  
Blogger snora szerint...

nálam a csajok szervezték a filmet, a cím alapján húztam is a számat, valami kis laza amerikai csöpögősre számítottam, de amikor elkezdődött a vetítés, és láttam, hogy özpetek a rendező, már tudtam, jó filmen ülünk :)
mellesleg szerintem jó ez a cím - egyre jobban tetszik, hogy ily jól játszik a kis prekoncepciókkal a fejünkben ;))

1:34 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal