péntek, május 01, 2009

Szardínia, ma


A szardíniai articsókát még Olaszországon belül is különösen jónak tartják, az egyik legfinomabb fajta. Carciofo Spinoso Sardo néven fut, a jelző a szardíniai származáson kívül a borzalmasan szúrós tüskékre utal. A képen nemigen látszik, de nemcsak a levelei élesek, hanem a szára is tele van apró, észrevehetetlen tövisekkel, a pucolása mély nyomokat hagyott, a szó szoros értelmében. Az íze persze mindenért kárpótol, kevés sós, citromos, fehérboros, olívaolajos vízben főztem meg, és annyira finom, hogy jófajta olívolajon, na meg néhány forgács szárd pecorino sajton kívül semmi más nem kell rá.
Közben egy kicsit csalok, mert már sajnos nem Szardínián vagyok, elindultam hazafelé..

Címkék: , ,


 

 

1 hozzászólás:

Anonymous certaldo szerint...

Csodálkoztam volna, ha a Dining Guide 2009-es bíráló bizottsága a Budai Gourmet-n (ahol ma igen jó hangulat volt!) a főszerkesztő nélkül jelentené be az év tíz legjobb magyar éttermének nevét. :)

7:36 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal