Zöldspárgás tarhonya

Spárgás tarhonya
Hozzávalók (2 kis adag)
12dkg házi tarhonya
Egy szelet (kb. 3dkg) füstölt császárszalonna, felkockázva
3-4 szál újhagyma, felkarikázva
Fél csomag vékony zöldspárga
nagy marék pecorino, vagy más kemény juhsajt (vagy parmezán)
Só, bors, olaj
Csöpp olajon megpirítjuk a felkockázott császárszalonnát. A zsírjában megfuttatjuk a felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a házi tarhonyát, erős lángon átpirítjuk. Felöntjük 3dl vízzel (esetleg alaplével), sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul, házinál ez hosszabb ideig tart, mint a gyárinál, kb. 20 perc. Ha a végére nem főtt el az összes folyadék, fedő nélkül, erős lángos főzzük, elpárologtatjuk. A főzési idő alatt előkészítjük a spárgát: legalsó, esetlegesen fás részét eltávolítjuk, meghámozzuk. A spárgafejeket levágjuk, a spárga szárát kb. 1/2cm vastagra felkarikázzuk. Amikor a tarhonya megpuhult, a legvégén hozzáadjuk a spárgakarikákat és fejeket. Fedő alatt, kb. csak fél percig főzzük így, a spárga enyhén ropogjon, semmiképpen ne főjön szét, éppen csak az étel saját gőze átmelegítse. Hozzákeverünk egy marék reszelt pecorinot (vagy parmezánt). Azonnal tálaljuk.
7 hozzászólás:
Sosem mertem volna a spárgát tarhonyával-de ahogy látom, működik!!!Aki mer-az nyer:)))Grat!
A sütőtökös tarhonya is nagy kedvencünk lett, ez is kipróbálásra kerül :)
hahó
hahó!
Az én tarhonyás kedvencem cukkinis.
Oliván dinsztelve cukkinikarikák, sok fokhagyma, kevés gomba, rá curry, só.Végül kevés tejföl, feta. Közben fő a tarhonya, egyszerre lesz kész a cukkinissel, de nem főzöm puhára. Összekeverem, lefedem.Lilahagyma vagdalék és petr. zöldje megy rá a tálalásnál.
Ebben a kajában pont a tarhonya adja a fogravalót, nem lesz egész puha, úgy hat, mintha vmi mag lenne. Kb. 15 perc az egész.
Szia, Zsófi!
Ez nagyon fincsi!!! Egy kicsit átfazoníroztam, tehát nem az eredetit próbáltam ki, bár biztos az is nagyon jó.
Szóval, a tarhonya helyett hajdinával készítettem, és a spárga utolsó pillanatos hozzáadása helyett - mert a főtt hajdina nagyon lágy - a darabokra vágott spárgát vajon serpenyőben kicsit megsütöttem, és így adtam hozzá a hajdinához (karcsúsodási fóbia miatt a szalonna teljesen elmaradt). Meglepően nagyon finom lett, pedig kicsit tartottam tőle!
Köszi az ötletet!
jó ötlet, kipróbáltuk, új főzőhagymát elbírta nagyjázva darabolva édes-ropogós maradt
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Bár egy kicsit hosszítja az elkészítést, de én a spárga főzőlevével főzném ki a tarhonyát
Neked is van véleményed?
<< Főoldal