Gourmet Fesztivál 2014
Mától vasárnapig tart a 2014 évi Gourmet Fesztivál!
Az év legjelentősebb gasztronómiai eseménye már negyedik éve
a Millenárison zajlik, és –szerintem – egyre színvonalasabb és jobb. Az évek
során letisztult, hogy mi az, ami működik, mit szeret a közönség. Olyan jó volt
látni, hogy a séfek és az éttermek már hónapokkal ezelőtt elkezdtek ötletelni,
hogy mivel készüljenek, hogyan tálalják, hogyan prezentálják. Számukra is
fontos a Gourmet, hiszen ez nemcsak egy bemutatkozási lehetőség, hanem a
meglévő, vagy a jövőbeni vendégekkel való kapcsolatteremtési fórum is.
A közönség pedig nagyon jól jár: egy helyen házhoz jön az
összes étterem, szépen sorjában végig lehet kóstolni a legjobb vendéglők
fogásait. Itt vannak a Michelin-csillagosok, a kedvenc, legnépszerűbb éttermek,
és mindenek előtt számos vidéki vendéglő, akihez csak nagy ritkán jutunk el,
vagy olyan régóta tervezzük.
A kínált fogások jellege is letisztult az elmúlt évek során: úgy látom, idén a többség
“etetni” szeretne, és nemcsak megmutatni a művészetét. Kiadósabbak lettek az
adagok, átgondoltabbak az ételek. Nagyszerű a fesztivál elrendezése, szépen be
lehet járni úgy, hogy senki ne maradjon ki.
Mi a Világevővel a gasztroszínpad házigazdáiként várunk
benneteket sok szeretettel, holnap 16h órától egészen vasárnap estéig, szuper
színpadi programokkal, főzőbemutatókkal.
A tegnapi, nulladik –szakmai –nap alapján az első benyomásaimat
tudom megosztani, úgy, hogy még nagyon sok fogást nem kóstoltam.
-A tegnapi nap ízgyőztese számomra a ZONA étterem – mindkét
fogásával. A garnéla spárgával és vajas bodzamártással fantasztikus. (A fotón még csak a nyers alapanyag)
Ezüstérmes a hamarosan és végre újranyíló Babel étterem
málnás paradicsom esszenciája, amely a legtökéletesebb indítófalat az egész
kóstoláshoz. A Babel egész menüsora csodás, a desszert is a legjobbak között
van.
A debreceni IKON házi debrecenije elsőosztályú, és most
különlegesen finomra sikerült. Ha már itt járunk, érdemes a másik két fogást is
megkóstolni (Irtó vicces desszert meglepetés bevállalósoknak!:)
Aztán ott a Borkonyha kacsanyalókája, a Salon hideg
paradicsomos káposztája, a Costes makrélája, a Viator rakott csicsókája és
desszertje, a La Mareda desszertje, a balatonfüredi Malackrumpli sült
krumplija, az Anyukám Mondta focaccia-ja és malaccsászáros szendvicse (a képen), stb.
A komplett fényképalbumot sok-sok tegnapi Gourmet Fesztiválos fogásról megtaláljátok a Facebook oldalamon, illetve aki instagram-ozik, ott is megtalál. Itt pedig a Gourmet teljes étlapja, csemegézzetek, jó étvágyat!
0 hozzászólás:
Neked is van véleményed?
<< Főoldal