ARANYKÖNYV 2014 díjazott a Főzőiskola-Alapfok
A tegnapi nap megkoronázása és meglepetése számomra, hogy a:
kötetem elnyerte az
ARANYKÖNYV 2014 díjat a gasztronómiai kategóriában.
Külön öröm számomra, hogy ez egy közönségdíj, tehát az
olvasók idén ezt a könyvet szerették legjobban.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki megvette, aki főzött
belőle, és/vagy aki szavazott.
Rendkívül hálás vagyok Hajós Szandra barátnőmnek, aki a
Főzőiskola sorozat megálmodója, kitalálója és producere, ő az, aki meggyőzött
engem arról, hogy most kivételesen ne olyat könyvet írjak, amelyben római
kömény, tonnányi koriander és török ihlet szerepel, hanem olyat, amiben azt
mutatom meg, hogy hogyan kell galuskát, palacsintát és sült csirkét készíteni.
(Nyugi, azért lesz amolyan másik könyv is nemsokáraJ).
Köszönet a Libri Kiadónak, akikkel ez volt az első közös
munkánk, és akikkel rengeteg ambíciózus tervvel vágunk neki a következő évnek
is, Hollywood-ig meg sem állunkJ
Amikor írtam a Főzősikola Alapfokot, elsősorban olyan
fiatal lányokra gondoltam, akik most alapozzák meg a főzésüket, akik
háztartást alapítanak, és szeretnék magabiztosan elsajátítani az alapokat.
Ehhez képest az élet úgy hozta, hogy legalább két olyan olvasócsoport is
felbukkant, akikre nem számítottam: az egyik a 10-15 éves korosztály, akik
egyértelmű bizonyítékai annak, hogy ez a generáció már egészen más
szellemiségben áll a főzéshez. Főzőműsorokon, Jamie Oliveren nőttek fel, és már
ilyen fiatalon kiválóan és lelkesen főznek. Mi lesz itt 10 év múlva, te jó ég,
de jó!!!! Aztán rengeteg ötvenes, hatvanas pasi is arról számolt be, hogy most
értek abba a korszakba/korba, hogy érdekli őket a főzés, van idejük és
affinitásuk, de az alapotól szeretnék kezdeni, így pontosan erre a kötetre volt
szükségük.
Köszönöm hát még egyszer mindenkinek ezt a csodás díjat,
nagyon boldog vagyok tőle!
Olyannyira, hogy a következő kötet –a Középfok – már
finisben van, és június elején fog megjelenni. Bízom benne, hogy ugyanilyen
pozitív lesz a fogadtatása, szerintem nagyon csinos és hasznos lett, alig
várom, hogy megjelenjen.
Köszönöm szépen!
2 hozzászólás:
Gratulálok az elismeréshez!
Őszintén szólva az agyonretusált, beállított, megrendezett borítókép nem hozta meg a kedvem ehhez a kötethez.
Éppen az ellentéte annak a termeszetességnek és kifinomultságnak, amit Zsófi képvisel.
Az én kedvencem továbbra is a Chili és vanília-könyv.
Igen, ez egy más műfaj, más a célja, és én is nagyon szeretem az első könyvet:) Olyan is lesz nemsokára. De azért nagyon nagyon örülök, hogy ezt is ilyen sokan szerették, és használják -arra, amire szántuk:)
Neked is van véleményed?
<< Főoldal