Cannoli, Cannes-i vendégséf, Flying Culinary Circus stb.
Tavasznak még
nyoma sincs, de már most érik egymást az izgalmasabbnál izgalmasabb
gasztronómiai események, aki ezek között nem talál ízlésének megfelelőt, magára
vessenJ A következő hetekben például ilyen szuper programok között
lehet mazsolázni:
Február 6-9. – Cannes-i vendégséf az Aranyszarvasban
Nöel
Mantel korábban Alain Ducasse séfje volt Monte Carloban, 2002-ben nyitotta
meg saját éttermét. Azóta a Mantel, Cannes egyik legjobb és legkedveltebb
kisvendéglője, a
filmcsillagok törzshelye. Főpincére Sulyok Gábor magyar. A héten szerdától vasárnapig
az Aranyszarvasban főz Cote d'Azuri menüt a Michelin által is ajánlott séf.
Foglalni az
Aranyszarvasban lehet telefonon, részletek a facebook-on.
A menü:
Nizzai
saláta Mantel felfogásában ropogós salátával, ajókával,
tonhallal,, bazsalikomos olivaolajjal
Tökrizottó
borjú jus-vel pirított tökmaggal
Mediterrán
halfilé bouillabaisse szósszal. fokhagymás-majonézes toast-tal, mini póréhagyma,
cukkini és édeskömény körettel
Mángolddal
töltött nyúl olivás jus-vel , Paprika szósz, pirított
apróburgonya és kakukkfüves szárított paradicsom
Citromtorta
Február 8. péntek –Cannoli nap a Da.Mario-ban
A cannolo (a fotón) Szicília egyik leghíresebb desszertje. Alapja egy henger alakú,
vékony ropogós
tészta, amelyet hagyományosan juhtejből készült ricottával töltenek meg. A
töltelékbe kerülhetnek még kandírozott gyümölcsök, pisztácia vagy csokoládé is. A Da.Mario cukrásza, Davide Deligio szerintem
Budapest egyik legjobb cukrásza, én eddig csak zseniális desszerteket kóstoltam
tőle. A cannoli-ja is csodás. Egész nap lehet menni, enni, venni, beülni, egy
db. 500Ft lesz. Minden részlet a facebook-on.
Február 11. –Világevő Vietnami Vacsora
A legutóbbin
voltam, még mindig remek program, a mostani a Holdújév miatt kicsit különleges
is.
Február 17. –Restaurant Day
Ez a bájos
nemzetközi program már harmadik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten, én
pechemre eddig az összesről lemaradtam, most is nagyon fáj érte a szívem. Egy napra bárki éttermesdit játszhat, bár az egész inkább egy amolyan nyitott
vendégségparti. Ajánlom például a Nemkacsa vendégséget, amely egy táncteremben
bukkan majd fel (zseniális szakácsnővel), vagy a Mazsola Kantint, amelyben hús és vega kolbászharmónia várja majd a látogatókat: kolbász specialitások és vega
különlegességek készülnek majd. De érdemes figyelemmel követni a facebook-ot,
és részt venni, akár vendéglátóként, akár kíváncsi vendégként.
Március 10. – Flying Culinary Circus
Az utazó séfek főzőshow-ja kétségtelenül a március egyik legizgalmasabb gasztronómiai
programja. Ezek a norvég séfek komoly szakácsok, akik mindannyian
Michelin-csillagos éttermekben főztek, majd összefogtak, összeálltak, és
létrehoztak egy utazó formációt. Főztek
már a maláj
királytól a Guns and Roses tagjainak. Egy Bocuse d’Or bajnok
halszakértő, egy hentes, aki többek között Kevin Costner kaliforniai éttermében
is dolgozott, egy szósz- és levesbűvész, aki Franciaországban, Szingapúrban és
Dubaiban szerzett tapasztalatot és egy fűszerguru aki egy távoli norvég tájon,
növények közt nőtt fel – ők
alkotják a
Flying Culinary Circus formációt, a világ egyetlen utazó szakácsbandáját. A
bemutató a Vince záróprogramja lesz március 10-én 17.30 órakor, a jegyeket
érdemes gyorsan lefoglalni, mert nincs túl sok hely. A közönség a menüt is
megkóstolhatja majd, a menü:
Enyhén füstölt lazac
tormakrémmel, ropogós kenyérrel, gránátalmával és sherryecettel
Gyöngytyúkleves
kukoricával, szarvasgombával és
Fekete tonhal szójával
és wasabival
Flambírozott
Circus brûlée
Jegyeket a Vince Budapest honlapján lehet venni, a következő módon: venni kell egy kóstoló
napijegyet március 10-re (ez a belépő magára az egész rendezvényre, a jegy
árában benne van a 160 kiállító borászat borainak kóstolása is), valamint egy
belépőjegyet a “Flying Culinary Circus Masterclass-ra”, ami a Vince
záróeseménye.
Március 20. –Macaron Nap
Egyelőre az
időpont fix, részletek majd érkeznek.
0 hozzászólás:
Neked is van véleményed?
<< Főoldal