Budapest Bites: magyar főzőbemutató a Frankfurti Nemzetközi Könyvvásáron
Fotó: Sárosi Zoltán
Ma reggel felszállok a Lufthansa frankfurti járatára, hogy
néhány nap múlva –egészen pontosan vasárnap 11-12h óráig a Frankfurti Nemzetközi Könyvvásár kulináris részlegén, a gasztroszínpadon meggyőzzem a
nemzetközi közönséget arról, hogy a magyar konyha mennyi minden izgalmat
tartogat a gulyáson és paprikán túl. Viszem magammal az elmúlt évek
gasztronómiai megújulásának szellemiségét, és az összes jó étterem és
tehetséges séf hírét.
Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen lehetőséget kaptam, és
ennek minden örömével, büszkeségével és felelősségével indulok el.
Vasárnapig még sok részlettel jelentkezem, a menüt, amit
főzni fogok, már most bemutatom:
Birsalmás
fehérrépakrémleves gyömbéres mini-maceszgombóccal
Ropogós
slambuc harcsafilével
Vaníliás
tejberizs pirított mákkal és tripla meggyel
Tudom, hogy ezek finoman szólva nem hagyományos, klasszikus magyar
fogások, fűzök majd hozzá magyarázatot.
A könyvvásáron a Balassi
Intézet, illetve a berlini Collegicum Hungaricum szervezésében veszek részt, és
néhány partner az üzleti szférából is hozzájárult ahhoz, hogy megfelelő
színvonalon vehessek részt ezen az eseményen. Köszönöm szépen a Miele és az
Agárdi Pálinkafőzde nagyvonalú támogatását.
Együttműködő partnerek:
7 hozzászólás:
Sok síkert kívánok, szívből gratulálok! (A plakát nagyon jól sikerült.)
Hajrá!!! és gratulálok
Sok sikert, és drukkolunk !!
Fehérrépa, slambuc (hagyma, szalonna, lebbencstészta, krumpli, paprika, hmmm...!), mák... remek választás Zsófi :-) Gratuláok: nf
Hajrá! És most erősen gondolkozok, hogy vasárnap elnézzek Frankfurtba, ha már alig egy órára vagyok onnan :)
őszintén örülök, hogy te képviselsz minket.
magyar irodalom és mautner zsófia. szép így együtt.
Gratulálok!!
Gondolok Rád vasárnap!:)
Neked is van véleményed?
<< Főoldal