Te jó Ég, mennyi minden jó!
(A képen a Lumen kirakata)
Csak kapkodom a fejem, annyi
jó program, kezdeményezés és új kisvállalkozás bukkan fel mostanában! Ezek közül szemezgettem
néhány kedvencet:
Ha azon a
hétvégén itthon lennék, ide mennék. Milyen gyönyörű lehet ilyenkor! Idén újdonságként, a
hegyaljai pincészetkebn készült pezsgők és
habzóborok állnak a
középpontban. Borkóstolók,
borvacsorák, Anyukám mondta, Olimpia, stb.
Tizedik,
egyben utolsó Kezes-lábos! Azt írják, “a jubileum a legjobb alkalom
arra, hogy e gyönyörű
fejezetet lezárjuk, és 2013-ban elindítsunk egy új rendezvénysorozatot, ami megőrzi az
eddigi értékeket, azonban családiasabb hangulatban, megújult tematikával kerül
megrendezésre.”
Tavaly voltam, nagyon tetszett, az idei
helyszín a perbáli Walter vendéglő. Tavaly nagyon hamar beteltek a helyek,
úgyhogy érdemes regisztrálni, amíg még van hely.
Ezen az
e-mailen: regisztracio@svet.hu
Tavaly is nagy
sikere volt, Tihany pedig egy ilyen csendes őszi hétvégén biztosan gyönyörű.
Kaldeneker Gyuri a ceremónia- és lekvárfőzőmester.
Számos izgalmas gasztroprogrammal, az egyértelműen legizgalmasabb finn pop up éttermen kívül
talán az Olimpia kaiseki menüje a legkiemelkedőbb, amelyet Néma Júlia
tányérjaival hangoltak össze.
Eger, szeptember 30-december 15.
Az egri Kepes Intézetben nyílik, a tárlaton 99 magyar képzőművész több mint 200
alkotása kerül bemutatásra. Az időszakos kiállítás témaja a gasztronómia, az
ételek és azok alapanyagainak,
valamint az étkezés hétköznapi szokásaihoz kapcsolódó hangulatoknak az
ábrázolása a tegnap és a ma művészetében.
---
A következő blokk még
közelebb áll a szívemhez, ők azok a gyakran icipici, induló vállalkozások, akik mögött
sokszor egyetlen elkötelezett személy, vagy család áll, és mindig belső
késztetés és némi megszállottság is motiválja a kezdeményezésüket. Szerintem ők
a “gasztroforradalom” igazi második hulláma.
Ilyen névvel és
tevékenységgel kizárólag imádni és felkarolni lehet, művészek viszik, a bolt az
egyik csapattag nagyszüleié volt, és az ő generációja most ismét feléleszti.
Igazi családi vállalkozás, sok programtervvel és ambícióval.
Ezt egyszerűen csak nézzétek
meg, nincs mit hozzátennem.
“Az apa a fának mestere, a lány grafikus és gasztroblogot ír.
Két ember, két generáció, két szakma minőségi találkozása a BeCake' egyedi,
kézzel készített, fa tortatartói”
Termelőtől az asztalra,
péntekenként, házhozszállítva, meglepetés dobozban
(testvéremék rendszeresen
rendelnek tőlük, imádják)
Szimpla Piac + Budapest Bike Maffia
A Szimpla Háztáji piacot már
nem kell bemutatni, néhány hete azonban szuper kezdeményezést indítottak a
Budapest Bike Maffiával együttműködésben. Utóbbi egy civil szerveződés, melynek célja azon rászoruló
emberek segítése, akiknek az alapvető élelmiszerek, illetve egyéb, az élethez
nélkülözhetetlen dolgok beszerzése / megvétele is gondot okoznak. A vasárnapi háztájon
megvásárolt élelmiszercsomagot azonnal a rászorulóknak szállítják, persze két
keréken.
Most nyílt, bolt nincs, csak
kiszállítás, heti kettő sütés, én leginkább a karéliai pirogot várom, amibe múlt héten Finnországban teljesen
beleszerettem, azt már nagyon szeretném
megkóstolni. Na meg azok az északi feketekenyerek se rosszak.
Dolce Vita, azaz
Vrábel Kriszta gyönyörű, apró borszaküzlete és kávézója a Feneketlen-tónál.
2 hozzászólás:
Zsófi,
fogadjunk, hogy Isztambulban vagy...:)
gambas
:))) nem is értem, ez hogy jut eszedbe?:)) majdnem. kicsit odébb...
Neked is van véleményed?
<< Főoldal