Hétvégén Gourmet Fesztivál! Napijegyeket sorsolok.
2012. június
8-10. között, azaz most péntektől vasárnapig újra Gourmet Fesztivál (egykori
Budai Gourmet) a Millenárison. A fesztivál kétségkívül az év legnagyobb éttermi
bulija, akit érdekel a gasztronómia, annak ott a helye. Kint lesz az éttermek
krémje, ott lesznek a séfek, meg persze borászatok, cukrászdák, kávézók,
sonkások, sajtosok, kolbászosok, fűszeresek, stb. Idén minden este koncertek
(és focikivetítés az érintetteknek). Mi a Világevővel a gasztroszínpad
házigazdáiként várunk benneteket, ahol rengeteg izgalmas program készül, pl.
Bíró-Segal pacalpárbaj, Kulka János-Dudás Szabolcs (Anyukám mondta) közös
főzés, Miguel Vieira (Costes) portugál házi konyha bemutatója, stb. (Itt egyinterjú, hogy mit várok legjobban).
Ez a fesztivál
szerintem az új magyar gasztronómia aktuális lenyomata, itt koncentráltan
jelenik meg mindaz, ami az elmúlt években történt.
Alább
láthatjátok a fesztivál “Étlapját”, amely folyamatosan bővül, itt követhető.
A honlapon
természetesen az összes program megtalálható, itt pl. a színpadi.
Ha szeretnétek
belépőt nyerni, alább, hozzászólásban mindössze annyit kell csak megírni, hogy
az étlapról melyik ételt kóstolnátok meg a legszívesebben. Három darab
kétszemélyes napijegyet sorsolok (tetszőleges napon felhasználható),
jelentkezni holnap, azaz június 7. csütörtök reggel 9.00 óráig lehet alább a kommentben. Remélem,
találkozunk ott!
Gourmet
Fesztivál étlap:
21
rántott borjú nyelv burgonyasalátával
túrókrém eper-rebarbara raguval
67
Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos
uborkával
Vanília, cseresznye és bodza
Agárdi Pálinka Vendéglő
Rozmaringos sertésköröm és szív Agárdi
Szilvapálinkás pecsenyelével pirított tavaszi zöldségekkel
Velence-tavi füstölt hal Agárdi Sörpárlatos
sörbundában leveles salátákkal
Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával
Anyukám
Mondta
Lampredotto
Ropogós malacfül csicseriborsóval
Kemencében sült variációk
Arany Kaviár
Húsos "pelmenyi"
Rákhússal töltött "pelmenyi"
"Rasztigaji" vörös kaviárral
Heringtorta uborkával
Hideg Orosz "okroska" leves
Szibériai Tokhal Kaviár kóstoló
Baldaszti
Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta
Szardellás zöldbab főzelék, rántott
csirkeosztriga,töpörtyű morzsa
Bock
Bisztró
Libamájas „rúzs”
Homár cappuccino
Fokhagymás tigrisrák Ella burgonyával
Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac),
sous vide fürjtojással
Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó
módra
Hideg töltött paprika
Borkonyha
Kovászos uborka nyalóka
Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
Chateau Visz
Marinált koktélparadicsom”lollypop”
mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával
Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása,
zöldborsóval, kovászos uborkával
Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel,
bodza-espumával
Chianti
Tintahal zöldborsos
cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével,
szarvasgombás karalábészóssza
Costes
Uborka gazpacho, marinált lazac
„Gulyás” terrine
Eton mess with strawberries (Eper, habcsók,
tejszínhab)
Fülemüle
Gazpacho
Marinált töltött libanyak
Sólet házilag füstölt marhahússal
Balzsamecetes, olivás fehérbab baby polip-kagylóraguval
Toszkán pacalragu
Fülemüle diós-almás-mákos nudli
Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával
Jankovich kúria
Kimchi, Kimbab, Bulgogi
Malacpofa kovászolt káposztáva
Káli Art Inn
Orgona krémleves
Körömpörkölt rilette
Joghurtos uborkasaláta krém
Káli Mandulás csokitorta
Cigánymeggy kompót craime freche
Kistücsök
Egy hideg előétel friss sajtból
Sajtmanufaktúra szelekció
La Mareda
Malackocsonya 3 ízzel: Zöldtorma, Chili, Lime
Pisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val
Mandula
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben,
mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Érlelt marha oldalas "steak" sváb
sufnúdlival, verjus mártással
Delikát ízelítők, Gere szőlőmag olaj és Verjus
kóstoló
Saját, házi készítésű sajtok kóstolása
Mezzo Kuzin Konyhaklub
Kuzin hamburger házi zsemlében
Mezzo Kuzin
Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi
csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával
Borjúpofa vadasan szalvétagombócon
Nu
Meglepetés
Olimpia
Meglepetés
Pastrami
Füstölt pisztráng kapros tökkel
Pastrami kocsonya házi barnakenyérrel
Pest-Buda Bisztró
kézműves kovászolt kenyérlángos:
kolbászos-tojásos-lecsós
házi tokaji aszús kolbász, ropogós kenyerlángossal
Pierrot
pirított pisztráng filé,
kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel
Rókusfalvy Fogadó és Sonkamester
Etyeki sonka szelekció
Borbon, Rókusfalvy borokkal töltött csoki bonbon
Rosenstein
Kacsahús krém, házi savanyú válogatással
Liba salsiccia sült paprikamártással,pászka
tócsnival
Ricset töltött libanyakkal,füstölt fürj tojással
Flódni macaron
Rosinante
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt
paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Salon Étterem (New York Boscolo))
Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal
Kacsasült káposztás cvekedlivel
Eper bodza
Édeskömény szörp, Rebarbara szörp
Spazio Manuel Café
Almavíz házi derelyével
Fekete ravioli mozzarellával és szárított
paradicsommal töltve
Zöld tagliatelle kecskeraguval
Tigris
Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és
vaníliahabbal
Viator
Hideg kovászos uborka krémleves kecskesajt
fagylalttal és vaddisznótoka pörccel
Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és
bébi céklával
Karamellás házi bodza szörp
Villa Bagatelle
Holsteiner szendvics pohárban (fekete kenyér
sajtkrémmel, fűszeres paradicsommártással rétegezve)
Joghurtos parajfőzelék sous-vide nyúlcombbal
Csigatorony
VS
Csirkezuzás árpagyöngy rizottó konfitált kacsával
Malacsajt rilette bodzás uborkával és céklával
Walter
Petrezselymes csülökpástétom füstölt mangalica
nyelvvel, Wasabi habbal, házi karfiolsalátával
Levendulás rántott papszelet vargányás
burgonyapürével, zöldborsos tejföllel
242 hozzászólás:
Én ezt kóstolnám meg legszívesebben: Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel
Én házi hamburgert kóstolnék most szívesen :)
Orgona krémleves
Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával, ezt nem hagynám ki...
Én ezt szeretném:Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával!
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal - ezt szívesen megkóstolnám :)
Homar capuccino n.zsofi
Ricset töltött libanyakkal,füstölt fürj tojással
Zsófikám, Én legszívesebben az Arany Kaviár Étterem menüsorát kóstolnám meg, ugyanis az olasz konyha utána a következő, ami a szívemhez nagyon közel áll, az orosz konyha. Készülök már egy ideje hozzájuk, ahogy a Gourmet-ra is :-D! Köszönöm a lehetőséget! Annamari, Rozmaring&Csokoládé
Ezt is szívesen megkóstolnám:
Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással!
Tatár ízelítő :)
a Tigris menüjét kóstolnám meg:Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal! hátha!
szívesen kóstolnám: Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal és fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal :)
Én ezt kóstolnám szívesen: Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal. Valamint vanília, cseresznye, bodza rejtélyét :)
Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával:)
Naggggyon nehéz a választás, de most épp ez fogott meg: Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossa
Szia! Én az orgonakrémlevesre lennék kíváncsi.
Én a Heston zseniális lakomái keretében már rákattantam a homár cappucino ötletére, ezért a Bock változata érdekel a legjobban. Éva, a régi kolléga (Mont-Saint-Michel).
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal (és kakast is ;) )
Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával
Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
rpanni
Ropogós malacfül csicseriborsóval :)
Gyakorlatilag bármelyiket, de ha nagyon választani kell, akkor az uborka gazpachonak és az
eton mess with strawberriesnek nem tudnék ellenállni.
Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa
rántott borjú nyelv burgonyasalátával, vagy házi hamburger, vagy... minden jöhetne :)
a rosenstein flódni macaronja elég érdekesen hangzik, de a 21 borjú nyelvét is várom. a bock és az olimpia fogásairól nem is szólva. :)
Mindet szívesen megkóstolnám, de amit NAGYON, az a Mandula Étterem: Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
:)
Az Anyukám Mondta teljes kínálatát (de valószínűleg több nap is muszáj lesz kimenni, hogy az összes kedvenc sorra kerüljön:-)
Amit szívesen megkóstolnék: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással és Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával
én azt hiszem az Arany Kaviárra szavaznék, de decens menüsorok vannak...
ropogós malacfül csicseriborsóval!!! áá
Gazpacho vagy orgonakrémleves
Libamáj rúzs vagy libamájpástétom
És most muszáj ennem valamit...
amit most és holnap és akkor is megkóstolnék, az a fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal :)
Füstölt pisztráng kapros tökkel
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Dorka
Mandula
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
nehéz választás.
Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával
Most éppen rebarbara szörpöt és a flódni macaront:)
Nekem ettől futott össze a nyál a számban: Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel
Hideg töltött paprikát, nyami :-)
A káli mandulás csokitortát
Sziasztok!
Toszkán pacalragut próbálnám ki, de nagyon finom lehet a Káli Mandulás Csokitorta is.
libamájas "rúzs"
Túrókrém eper-rebarbara raguval, malacfül csicseriborsóval, kovászos uborka nyalóka, Kistücsök sajtok és bodzakrémleves :)
pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel
1 Szibériai tokhal kaviár kóstoló
2 Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
3 Túrókrém eper-rebarbara raguval
Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
Én a kovászos uborka nyalókára pályázok! :)
Füstölt pisztráng kapros tökkel
Pastrami kocsonya házi barnakenyérrel
Én a Baldaszti's házi hamburgerét gyömbéres coleslaw saláttával mindenképp.
Beneveznék egy házi hamburgerre,gyömbéres coleslaw salátával, by Baldaszti:)
Macaroon
"saláta" egy -t, persze... :)
Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával
hmmm, ettől tényleg összefutott a nyál a számban :) és még messze az ebéd...
Arany Kaviár
Húsos "pelmenyi"
Rákhússal töltött "pelmenyi"
"Rasztigaji" vörös kaviárral
Heringtorta uborkával
Hideg Orosz "okroska" leves
Szibériai Tokhal Kaviár kóstoló
Sólet házilag füstölt marhahússal
Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta
Káli Mandulás csokitorta
:)
Amúgy meg mindeeeent :)
Ha mindenképp választani kell, akkor talán ezt:
Velence-tavi füstölt hal Agárdi Sörpárlatos sörbundában leveles salátákkal
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Borkonyha: Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
Mandula:Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Villa Bagatelle: Holsteiner szendvics pohárban (fekete kenyér sajtkrémmel, fűszeres paradicsommártással rétegezve)
Chianti: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
Bock: Hideg töltött paprika
Chateau Visz: Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával
Rákhússal töltött pelmenyi-t kóstolnék az Arany Kaviártól.
Én ezt kóstolnám meg szívesen: Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Többfélét is szívesen megkóstolnék, de most leginkább Pierrot féle
pirított pisztráng filét, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel" :)
Ha csak egyet lehet választani, akkor legyen Anyukám Mondta Kemencés variációja
Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával, na én ezt kóstolnám meg:-)
Szia Zsófi, A kovászos uborka nyalóka alap, de egy finom borral talán a Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal csúszna legjobban. hmmm.
Almavíz házi derelyével érdekesen hangzik! :)
Nem kérdés... Bock, tatár ízelítő. :) P.Viki
Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
Az arany kaviáros menüből az okroska levest!
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Mindegyiket, de legfokeppen a Tigris libamaj pastetomjat...
Baldaszti-házi hamburger, szardellás zöldbab-főzelék???? na ezt megkóstolnám...
Szia Zsófi!
Elsők között nálam a Mandula remekműve áll:
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal:)
Szép napot!
Ezt mindenképp megkóstolnám: Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Mia
Orgona krémleves
Legszívesebben a homár cappuccinot kóstolnám meg :)
orgona krémleves,
bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsós tejföllel
Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
A Borkonyha mindig a kedvencem volt...
rántott borjú nyelv burgonyasalátával
Koviubinyalóka, flódni macaroon és bármilyen meglepetés :)
Élek-halok a lazacért, tehát azt mindenképpen
-Uborka gazpacho, marinált lazac (Costes étterem)
-gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával (Château Visz)
Továbbá, ha már eljut az ember egy ilyen fesztiválra, akkor mindenképp valami olyat is, amit még soha nem evett. Pl a
- Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa (Baldaszti’s)
Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással (BOCK)
Kremmer Betti
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
- Gulyás terrine (Costes)
- fekete ravioli (Spazio)
- Olimpiai meglepetés
ebben a pillanatban a tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával a befutó.
Az Arany Kaviár menüje nagyon izgalmasan hangzik. Karesz
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel, de igazából mindent megkóstolnék :)
Én levesmán vagyok, úgyhogy:
Orgonakrémleves, Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal, Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal és Hideg kovászos uborka krémleves kecskesajt fagylalttal és vaddisznótoka pörccel. De ha már muszáj egyet választani, akkor az orgonakrémleves, mert olyat még soha nem próbáltam.
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
ez nagyon jól hangzik :) láttam, hogy egy másik Dorka is ezt választotta :D a dorkák már csak ilyenek.. :D
Orgonakrémleves. Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával.
Orgonakrémleves, Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával
Marinált töltött libanyak
Körömpörkölt rilette
ezeket kóstolnám többek között... nehéz a választás
Húsos "pelmenyi"
Malacfül csicseriborsóval:)
Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával
Fokhagymás tigrisrák Ella burgonyával
orgona krémlevest B-)
Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával
Mint sokan mások én is az orgonakérmlevest kóstolnám meg szívesen :D
Elsőként a malacpofát kóstolnám meg káposztával, aztán egy kis rántott borjú nyelvet és desszertnek jöhet a
csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával:-)
én ezt választanám:
Homár cappuccino :)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
húha, nehéz a választás! a Gusteau Kulináris Élményműhely konfitált bárányát, zempléni burgonyalángossal és a Costes eton mess-ét kóstolnám.
de nehéz... de ha már csak egyet lehet választani, akkor én ezt nem hagynám ki: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással. A desszertek közül inkább meg sem próbáltam választani :))
Pisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val, ez lenne a sok közül, amit elsőként megkóstolnék. Desszert gyanánt nem fogom kihagyni a flódni macaront. Szép napot!
Orgona krémleves
Baldaszti
Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta
Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa
hmmmm!
Pisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val
:)
orgona krémleves
:))
Bodza krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal; konfitált bárány zemplényi burgonyalángossal...óó, és még tudnám sorolni :)) Jázmin
Mivel én is szoktam uborka gazpachot készíteni, megkóstolnám, hogyan készítik a "nagyok" :)
Costes: Uborka gazpacho, marinált lazac
Nehéz, de amit tuti:
Flódni macaron Rosensteinéknél
Chateau Visznél csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával
Arany Kaviár rákos pelmenyi
Mezzo Kuzin borjúpofa vadasan szalvétagombóccal
Pest-Buda Bisztró házi tokaji aszús kolbász ropogós kenyérlángossal
Walternél evendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel
és még sorolhatnám....
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Én ezt kóstolnám meg szívesen:rántott borjú nyelv burgonyasalátával
túrókrém eper-rebarbara raguval
Hát nem azért mert ez a legrafináltabb összeállítás, de a Kovászosuborka-nyalókát, mert az meghaladja a fantáziámat pillanatnyilag.
Házi hamburgert, remélhetőleg akkora hússal, hogy kilóg a Déliig.
Baldasztiék házi hamburgerét kóstolnám meg, és a flódni macaront! :)
Uborka gazpacho, marinált lazac - ezt igencsak megk´stolnäm
most ezt kóstolnám legszívesebben: házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben mustban konfitált zellerrel,házi vajas kaláccsal és túrókrém rebarbara-eper raguval
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
nem volt könnyű választás.
Orgona krémleves :)
Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással a Bock Bisztrótól és az Olimpia meglepetése :-)
Én a Chateau Visz-t enném végig.
Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészóssza
Libamájas rúzs és kovászos nyalóka..:)
Két finomságot is választottam:
Borbon, Rókusfalvy borokkal töltött csoki bonbon
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal (Rosinante)
(viktoriavarju@freemail.hu)
Nehéz választani, de ezt kóstolnám meg: Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával
Az orgonakrémlevesre nagyon kíváncsi lennék.
A 21 rántott borjú nyelve burgonyasalátával izgatja a fantáziámat...kóstolnám :)
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Orgona krémleves
Kovászos uborkás nyalóka!
Szerintem a fiamnak is ízleni fog!Lilla
Nekem ez tetszene:
Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával
Pelmenyi, akármivel töltve. Desszertnek pedig flódni macaron.
Chateau Visz, Marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben,
Chianti, Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal
De kivétel nélkül ízparádé az összes, nem létezik rossz választás!!
Bodza krémlevest.
Mindent ami edés vagy csípős :P
Kemencés variációk - Anyukám mondta konyhájából, ezt kóstolnám! Drukk!
én a zöld tagliatellet kecskeraguval kóstolnám meg. :)
Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával. Danci
Én ezt kóstolnám meg most legszívesebben:
Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
Olimpia meglepetés menüt:)
Káli Art Inn / Orgona krémleves - hihetetlen jól hangzik, megkóstolnám
a ropogós malacfület csicseriborsóval biztosan megkóstolnám, lécci, lécci!!!
Olimpia meglepetését kóstolnám meg legszívesebben.L.B.Anna
én ezt kóstolnám meg legszívesebben, utána persze a többit is :)
Rosinante
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Még sosem ettem szarvasgombát :(
Emese
asedwasÉn legszivesebben a Bock bisztró homár cappuccinoját kóstolnám:)
A Kistücsök és a Mandula sajtszelekcióját!
Château Visz - marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával
Bock Bisztró - Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
Káli Art Inn Vendégház - Cigánymeggy kompót craime freche
Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
mmmmm.....:)
Tigris
Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal
Ropogós malacfül csicseriborsóval
Én a homár cappucinot kóstolnám meg legszívesebben, de a kovászos uborka nyalóka is izgalmasan hangzik:)
Malacfület csicseriborsóval és Heringtortát
Hú, de nehéz választani, most ezt szeretném:
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Costes
Uborka gazpacho, marinált lazac
„Gulyás” terrine
Eton mess with strawberries (Eper, habcsók, tejszínhab)
Amire a legkíváncsibb vagyok: Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal.
Szibériai tokhal kaviár
Én a tintahalat zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással kóstolnám meg.
Üdv
J.Csilla
Ropogós malacfül csicseriborsóval... nyami
Szia!
Nekem az első az "Uborka gazpacho, marinált lazac" lenne a hosszú sorban :)
Üdv
Psyzsuzsi
Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával
Szia, én ezt kóstolnám meg szívesen: pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel
Szia Chili,
Én az Orgona krémlevest választottam most, de egy perc múlva már másik mellett tenném le a voksom, képtelenség csak egyet kiválasztani...
Üdv,
K.Kata
bock tatár ízelítője fürjtojással, a baldiszti's szardellás zöldbabfőzeléke csirke osztrigával és töpörtyűvel és a gusteau fenyőmagos kecskekolbásza gránátalmás salátával. meg az olimpia meglepije:)
üdv:
kaminer
Szia
Legszívesebben: Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával
bár elég nehéz a választás, van több is!
Üdv Dora
Lampredotto-t megkóstolnám
többek között a Malacpofa kovászolt káposztával és a flódni macaron maradt meg a hinterkopfban az első olvasás után (:
Baldaszti's menü, amúgy kb mindegyik...és majd gurulva megyek haza. :)
Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
Borkonyha, Villa Bagatelle ételei
orgona krémleves ...vagy homár capuccino...hmmm
Leginkább ezt (is): Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel
Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta - én hithu burger bloggerkent ezt valasztanam :)
Viator: Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával
P.Timi
Hmmmm...
Fülemüle diós-almás-mákos nudli
Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal
Ezeket mindenképpen...
Nagyon sok minden a "nyelvemre" való, de én talán egy kis Bulgogit:
Kimchi, Kimbab, Bulgogi
Például a bodza-krémlevest, epres házi kecskesajt mignonnal...
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel.
Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával+vanília,cseresznye és bodza
K.Eszti
Walter - Petrezselymes csülökpástétom füstölt mangalica nyelvvel, Wasabi habbal, házi karfiolsalátával
B. Sanyi
húh, nehéz a választás :)) de a "Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel" nagyon jól hangzik és szívesen megkóstolnám :)
a Szásával készített interjút olvasva szibériai tokhal kaviár kóstoló.
Macilány
Szia Zsófi!
Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással
Sziasztok!
Amit mindenképpen kóstolnék:
1. Mandula étterem: Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
2. Agárdi Pálinka Vendéglő: Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával
3. Gusteau Kulináris Élményműhely: Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
4. Bock bisztró: Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással
5,6,7,8... stb és persze az összes hízelgő édességet :)
Több napos túrát tervezünk :)
Kacz
Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával
Csokoládés mentás túróbonbon? Jöheteeeek?
21 turokrem vagy agardi tejpuding. koszi Anga
A Villa Bagatelle ajanlatat valasztanam...
PestBuda kenyérlángos, Baldaszti's házi hamburger, Káli ArtInn Orgona krémleves, Anyukám mondta kemencében sült variációk... alig várom már!!! :)
Orgonakrémlevest, hideg kovászos uborkakrémlevest kecskesajtfagylalttal és vaddisznótokapörccel, na meg még egy csomó mindent. :-)
EszterPeszter
a bock bisztro eteleit kostolnam szivesen.
Az én választásom:
1. Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával 2. Karamellás házi bodzaszörp
+ a többi!:)
Ági
Hmmm. Fantasztikus kínálat. Klassz lesz ott lenni. Egy "gyors" vizsga és egy feszültséglevezető jégkrém után, viszonylag egyensúlyi helyzetben nálam a Rosinante menüsora vezet:
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal;
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel.
De azért az "Édeskömény-szörp" is kíváncsivá tesz. Meg persze az "Agárdiak" kínálata.
Jó érzés volt tudni és várva várni, hogy Nálad idén -is- lesz erről írás -újra. Köszönöm szépen, Zsófi :)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Lampredotto
NU: meglepetés :)
Rosinante - Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Neked is van véleményed?
<< Főoldal