vasárnap, május 27, 2012

Játék! Ferran Adriá könyveket nyerni gyertek



“A kreativitás az, ha nem másolunk” (Ferran Adriá)

Az Alexandra kiadó gondozásában néhány hete jelent meg a Mindennapi ínyencségek: Főzzünk együtt Ferran Adriával című kötet magyar változata.

Szerintem ez egy olyan kötet, amelyet csak második átlapozásra kedvel meg az ember, akkor viszont nagyon. A magyar címből nem derül ki, hogy a könyv az El Bulli étterem 31 személyzeti menüjét mutatja be, ami önmagában még édeskevés lenne.

Én már tavaly karácsonykor is nagyon szerettem és lelkesen ajánlottam, akkor még nem volt magyar változata. Akkor ezt írtam róla, most is aktuális:

“Ez egy furcsa könyv, amiről elsőre nem tudtam eldönteni, hogy szeressem-e, vagy ne. Végül többszöri átolvasás és recept tesztelés követően nagyon is megszerettem. A címe kissé megtévesztő, ugyanis a kötet egyáltalán nem otthoni főzésről szól. A Family Meal az étteremben készülő személyzeti menüt takarja, amelyet az El Bulliban minden este szervíz előtt a 75 fős személyzet elfogyasztott. Egyszerű, olcsó, házias és gyors ételek. 400 oldalnyi fázisfotó, 31 háromfogásos menü. Három dolog miatt zseniális: 1. Régen találkoztam ilyen mérnöki precizitással megírt receptekkel, minden tökéletesen, grammra pontosan  működik. 2.  Minden recept 2, 6, 20 és 75 fős anyaghányaddal van megadva, ezért olyanoknak különösen hasznos, akik nagyobb mennyiségben is gyakran főznek (akár profi konyháknak, cateringnek), 3. Nagyon jó cukrászuk lehet, a könyv tele van szuper desszert/édesség receptekkel, amelyek egyszerűek, ugyanakkor mindegyikben van valami érdekesség. Kimondottan inspiráló.”


Az Alexandra felajánlott egy kötetet az olvasóimnak, a vadonatúj szakácskönyv mellé ráadásul a az előző Adriá könyvet: az “Egy nap az El Bulli-ban –Ferran Adriá ötleteinek és módszereinek kreatív világa" kötetet is ajándékba kapja a nyertes (erről is írtam ajánlót). 

A teendő mindössze a következő: hozzászólásban 2012. május 29-én, kedd este 20.00 óráig áruljátok el, hogy melyik külföldi szakácskönyv (vagy csak szerző) magyar változatát látnátok a legszívesebben.

(Ne felejtsetek nevet, vagy legalább nicknevet megadni, és kérem, hogy csak olyanok jelentkezzenek, akik meg tudják oldani a két igen vaskos kötet budapesti átvételét.)

 

 

205 hozzászólás:

Anonymous goncziagi szerint...

Én nem tudom a szerző nevét, de az az alapkönyv, amit a Julie and Julia c. filmben a fiatal lány végigfőz (amit a másik főszereplő írt meg generációkkal korábban), azt szívesen venném.

11:47 de.  
Anonymous soobrosa szerint...

Nigel Slater (Real Fast Food)

11:48 de.  
Anonymous Kata G. szerint...

Kettőt írnék: Yotam Ottolenghi Plenty és Maria Elia The Modern Vegetarian. Szuper könyvek, az elsőről tudom, te is megemlékeztél már.

11:48 de.  
Blogger MiMOLAG szerint...

The Art of French Baking-Ginette Mathiot

11:52 de.  
Blogger Millie szerint...

The Flavor Bible-t :-D

11:53 de.  
Blogger kultúrgorilla szerint...

Marije Vogelzang: Eat (more) Love

torievos

11:54 de.  
Blogger Beatrix szerint...

Az én egyik kedvencem már megjelent több kötettel is magyarul,de nagyon örülök neki: Nigella Lawson! És az idéntől már a BBC Good Food is kényeztet magyarul,úgyhogy nem is tudok igazi választ adni a kérdésre,de szívesen megnyerném a könyveket! :-) Füziné Kiss Beatrix

11:54 de.  
Anonymous D.Martina szerint...

Thomas Keller - The French Laundry Cookbook

11:56 de.  
Anonymous p_agnes szerint...

Én is Ottolenghi könyvére szavaznék, vagy esetleg olyan kenyér- és péksütemény sütős könyvre, ami még nem jelent meg magyarul.

11:57 de.  
Blogger Gila szerint...

Claudia Roden- The new book of middle eastern food

11:57 de.  
Anonymous tutora szerint...

La Tartine Gourmande: Recipes for an Inspired Life (Beatrice Peltre)

Szeretem a blogját, a képeit... Így mindenképp örülnék, ha a magyar nyelvű könyvét kázbevehetnáém.

12:00 du.  
Anonymous VSonja szerint...

David Tanis

12:05 du.  
Blogger Zsuzsi szerint...

Én nagyon szeretem Hugh Fearnley-Whittingstallt, az ő könyveiből bármennyi jöhet! Zsuzsi (lebigmac)

12:07 du.  
Blogger Susan szerint...

French Provincial Cooking by Elizabeth David és Plenty by Yotam Ottolenghi, ezek nagyon-nagyon jók :)
xo

12:07 du.  
Anonymous Peto Julia szerint...

David Lebovitz: Ready for Dessert

12:08 du.  
Blogger turningjapanese szerint...

Cyinthia Liar: Feeding the whole family

12:10 du.  
Blogger Georgina Varga szerint...

Nagyon szeretem Nigella konyveit, magyarul is szivesen olvasnam a Feast es a Nigella Christmas c. konyvet...

12:11 du.  
Anonymous Lőga Lócza szerint...

PILLE ENDEN, LIA VIRKUS: Pereköögi kokaraamat
vagy:
MIKKO SAVIKKO: Porsaanpaistia ja perunasalaattia. Kurkistus virolaiseen keittiöön.

12:14 du.  
Anonymous certaldo szerint...

Michel Bras: Essential CuisinetR

12:15 du.  
Blogger hkatinka szerint...

Stephane Reynaud: Cochon et fils

12:16 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Pierre Hermé: Macarons :) Viniczai Virág

12:16 du.  
Anonymous Llucet szerint...

Momofuku, The Art of Living According to Joe Beef: A Cookbook of Sorts, többek között

|

12:17 du.  
Blogger hkatinka szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

12:17 du.  
Anonymous certaldo szerint...

bocsánat, a Cuisine végén a tR nem tartozik természetesen oda!

12:17 du.  
Anonymous certaldo szerint...

bocsánat, a Cuisine végén a tR nem tartozik természetesen oda!

12:18 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Én Sophie Dahl receptes könyvét szeretném magyarul is látni!

12:32 du.  
Blogger liv szerint...

River Cottage: Veg every day nagyon jó volna magyarul is

12:34 du.  
Blogger inyourroom szerint...

Dorie Greenspan, David Lebovitz, Pierre Hermé, Yotam Ottolenghi, Hugh Fearnley Whittingstall, Thomas Keller. Tőlük bármit szívesen olvasnék magyarul (is) :)

12:34 du.  
Blogger Vámossy Brigitta szerint...

Szia!
Mark Bittman's How to Cook Everything
THE CLASSIC ITALIAN COOKBOOK Marcella Hazan (Papermac, 1973)
Vámossy Brigitta
a301@freemail.hu

12:36 du.  
Blogger Dóra Csizsinszky szerint...

Rachel Khoo: The Little Paris Kitchen. A BBC készített egy sorozatot a könyvből és nagyon tetszett a lány egyedisége, az ételek fantasztikusak! A boeuf bourguignon-t én is elkészítettem és az eredmény ellenállhatatlanul finom lett :)

12:39 du.  
Blogger amazsola szerint...

Heston Blumenthal At home

12:39 du.  
Blogger Horváth Zsuzsi szerint...

Rachel Allen-t!!!!

12:42 du.  
Blogger Andrea György szerint...

David Lebovitz :)
Bármit tőle...

12:45 du.  
Blogger Mrs Moore szerint...

háát, én igen jól beszélek külföldiül,így nincs olyan vágyam, hogy vmelyiket fordítsák le. Viszont ha kívánni lehet, akkor a hosszú kívánságlistámról most Gizzi Erskine "cook yourself thin" c. könyvét szeretném megkapni. Remélem még így is érvényes a játék. Köszönöm:Mrs Moore

12:49 du.  
Anonymous dalit szerint...

Karen Page, Andrew Dornenburg: The Flavor Bible
Erre nagyon kiváncsi lennék.

Dalit

12:50 du.  
Blogger Marcell Kustos szerint...

2 is lenne! Harold McGee: On food and cooking
Heston Blumenthal: Heston at home :-)
név: Kustos Marcell, skajwaenvy (kukac) gmail.com

12:54 du.  
Blogger Kicsi Pillangó szerint...

Annabel Langbein

12:59 du.  
Anonymous Ági! :) szerint...

Bizony, bizony! Julia Child Mastering the Art of French Cooking műve hiánypótló lenne, én is erre szavazok... :)

1:13 du.  
Blogger tamas foldi szerint...

Pierre Hermétől szívesen olvasnék magyarul is vagy a The River Cottage Meat Book-ot, ha még nem jelent meg magyarul. Számomra alapmű. (transzmoha) :-)

1:13 du.  
Blogger Adrienn szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

1:23 du.  
Blogger Zsuzsanna Lippai szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

1:23 du.  
Blogger Zsuzsanna Lippai szerint...

The Pioneer Woman Cooks: Recipes from an Accidental Country Girl :-)
Lippai Zsuzsa

1:25 du.  
Blogger konyharuha szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

1:27 du.  
Blogger konyharuha szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

1:27 du.  
Blogger konyharuha szerint...

Claudia Roden

1:28 du.  
Anonymous Rácz Krisztina szerint...

River Cottage Veg Every Day

1:28 du.  
Anonymous Eldzsi szerint...

Ree Drummond mindkét könyve fantasztikus és alig ismert, pedig megérdemelné a magyar fordítást ;)

http://thepioneerwoman.com/my_cookbook/

1:32 du.  
Anonymous Roszol Jánps szerint...

Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking

Nathan Myhrvold (Author)
Chris Young (Author)
Maxime Bilet (Author)

1:36 du.  
Blogger madseason szerint...

Szívesen látnám Gaston Acurio-tól a "500 anos de fusion" vagy a "Cebiche power" c. könyveket. Zseniális a fickó:)

1:40 du.  
Blogger Kisgyörgy Éva szerint...

Yotam Ottolenghi: Plenty és Momofuku

1:50 du.  
Blogger Máté Kovács szerint...

David Chang: Momofuku

1:53 du.  
Anonymous anna (eszik) szerint...

the moro cookbook, moro east
ottolenghi könyvei

1:57 du.  
Blogger GasztroReni szerint...

Lucinda Scala Quinn - Mad Hungry a hőn áhított könyv magyar fordításban :)
Reni

2:00 du.  
Anonymous Kéti szerint...

Jamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals. A sorozat megy a tv-ben, de szívesen olvasnám magyarul is recepteket!

2:02 du.  
Blogger Unknown szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

2:07 du.  
Blogger dórika szerint...

Én Heston Blumenthal At home című könyvét mondanám. :)

2:08 du.  
Blogger Unknown szerint...

Egyrészről a The Hummingbird Bakery Cake Days című könyvét, masrészt a megjelenésre váró The Smitten Kitchen Cookbook-ot Deb Perelmantól.

(Xsandra)

2:10 du.  
Blogger Bettykeee szerint...

Biztosan sokan szeretik velem együtt a River Cottage műsort, ami megnézése után én mindig szétszedem gondolatban a gyönyörűen kitalált, megtervezett és beépített kertünket és veteményes lesz a bokrok és szépséges fű helyén. :)

... persze nem történik ez meg, de azért jó eljátszani a gondolattal. :)

Nagyon nagyon örülnék magyar nyelven a RIVER COTTAGE - VEG EVERY DAY című könyvének. :) Azt hiszem sokan vannak ezzel hasonló módon még úgy is, hogy jól beszélik az angol nyelvet. :)

3:10 du.  
Anonymous Bohochal szerint...

Sam & Sam Clark: Moro East és The Moro Cookbook

3:12 du.  
Blogger Művelt Kert szerint...

Clotilde Dusoulier, Chocolate and Zucchini

3:16 du.  
Blogger Csilla szerint...

Claudia Roden: Arabesque és Rachel Allen: Entertaining at home.

3:17 du.  
Blogger Zsuzsanna Baráth szerint...

Julia Child!

3:27 du.  
Blogger Krisztina konyhája szerint...

Rachel Allen-Bake, Nigel Slater

3:43 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Jamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals

mexiko

4:04 du.  
Anonymous Tünde szerint...

A Moro East; Moro: The Cookbook; illetve P. Hermé könyvei.

4:20 du.  
Blogger szemethunyor szerint...

Én Tessa Kiros: Falling Cloudberries című könyvére vágyom, amióta olvastam nálad róla

4:27 du.  
Blogger dokrad szerint...

Cucchiaio d'argento (Silver Spoon) és Ottolenghy Plenty
ejed

4:29 du.  
Blogger Sziltó szerint...

Rachel Allen összes..
Sziltó

4:35 du.  
Blogger Andi -Xsara- szerint...

Nagyon nagyon szeretném magyar nyelven a RIVER COTTAGE - VEG EVERY DAY könyvének. :) Xsara

4:37 du.  
Blogger julie szerint...

donna hay: seasons,
donna hay: fast, fresh, simple

4:40 du.  
Blogger Edit szerint...

Hugh Fearnley-Whittingstall: Veg Every Day

5:10 du.  
Blogger eighteen0218 szerint...

David Lebovitz: Ready for Dessert

5:12 du.  
Blogger Unknown szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

5:15 du.  
Blogger 4Gyerek szerint...

Kenedy, Jacob - Hildebrand, Caz: The Geometry of Pasta

5:18 du.  
Blogger Grani szerint...

Professional Chef 9. kiadás
The Culinary Institute of America

5:19 du.  
Blogger Kriszta szerint...

Christine Ferber: Die Marmelade Bibel

5:43 du.  
Blogger Sáfrány szerint...

Julia Child

5:54 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

River Cottage.

6:09 du.  
Blogger zitus szerint...

Sokan bírálták Gwynet Palthrow szakácskönyvét, én azért kíváncsi lennék rá :)

6:13 du.  
Anonymous Szulágyi Tibor szerint...

Heston Blumenthal - Big Fat Duck Cookbook

6:23 du.  
Blogger Kacz szerint...

Mastering the Art of French Cooking
Én mindenképpen erre szavatok...

6:24 du.  
Blogger Marka szerint...

Nemrég itt járt Fran Warde Magyarországon és bemutatta Ginger Pig című könyvét, amiben szerintem rengeteg jó és egyszerű recept található (nem csak disznóhús). Na, ezt a könyvet szívesen megvenném magyarul (is).

6:27 du.  
Anonymous P.Kata szerint...

Én ezt a két könyvet látnám szívesen a magyar nyelvű, gasztronómiai könyvek között:
1. JULIA CHILD
2. RIVER COTTAGE - VEG EVERY DAY

6:54 du.  
Blogger Zsuzsi szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

6:57 du.  
Blogger Zsuzsi szerint...

La Tartine Gourmande: Recipes for an Inspired Life (Beatrice Peltre)

Én is imádom a blogját, nagyon igényes!!!

Nyzsuzsee

6:58 du.  
Anonymous Jildi szerint...

Nigel Slater bármelyik könyvét vagy Jamie Oliver-től a "Jamie's 30min meals" c. könyvet szívesen olvasnám magyarul ...

7:23 du.  
Blogger Katus szerint...

Claudia Roden-től "The new book of middle eastern food"

7:34 du.  
Anonymous Rebeka szerint...

Heston Blumenthal: Family food: a new approach to cooking

7:36 du.  
Blogger neske szerint...

Én örülnék, ha magyarul megjelenne James Martin My kitchen szakácskönyve.

Bakó Ági

8:02 du.  
Anonymous soobrosa szerint...

és még http://www.amazon.com/Ratio-Simple-Behind-Everyday-Cooking/dp/1416571728/

8:04 du.  
Blogger PestiRebarbara szerint...

Jamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals

8:39 du.  
Anonymous Lauber Orsi szerint...

Tessa Kiros: The falling cloudberries. Köszi

8:42 du.  
Anonymous déva szerint...

Hugh Fearnley-Whittingstallt

8:51 du.  
Blogger Unknown szerint...

Rachel Allen, Julia child, Heston Blumenthal
És a magyarok külföldiül!
Üdv: Fruzsi

8:59 du.  
Anonymous emprise szerint...

Ainsley Harriott: Meals In Minutes

9:05 du.  
Anonymous Annamária szerint...

Nigel Slater, bármelyik, Pierre Herme Chocolate..

Annamária

9:13 du.  
Blogger Ági szerint...

Jamie Oliver: Jamie's 30-minute meals.
Nigel Slater: Tender vagy The Kitchen Diaries.

De Nigella Lawson-tól vagy Rachel Allen-től is szívesen olvasnék recepteket magyarul. :)

Üdv. Zachár Ági

9:42 du.  
Blogger Zsuzsi szerint...

Bármelyik River Cottage. Illetve Jamei Oliver is bármikor jöhet.

9:46 du.  
Blogger cerise szerint...

Heidi Swanson: Super Natural Every Day, illetve a CIA coursebook: The Professional Chef...

10:25 du.  
Anonymous Marietta szerint...

Sziasztok! Ez csak néhány a sok közül: :)
Heiko Antoniewicz: Fingerfood,
Karen Page és Andrew Dornenburg - The Flavor Bible,Alexander Herrmann: Koch Doch,Michel Richard: Happy in the Kitchen
Üdv.: Marietta

10:29 du.  
Anonymous Marietta szerint...

Ja, még ezek is nagyon szuperek: David Lebovitz: The sweet life in Paris, Nathan Myrhyold: Moderist cuisine

10:39 du.  
Blogger Nóri szerint...

Most vagy béna vagyok, vagy tényleg eltűnt az enyém. Vagy kitörölted, mert még nálam van a könyved. :) C.Roden, mindenesetre
GyNóri

10:47 du.  
Blogger Mackaj szerint...

David Lebovitz: Ready for Dessert, vagy Ripe for Dessert, vagy Room for Dessert...

11:44 du.  
Blogger E szerint...

Nigel Slater: Real Food

EszterPeszter

11:45 du.  
Blogger andr szerint...

Nicholas Kurti: But the Crackling is Superb

11:53 du.  
Blogger portugál szerint...

Heston Blumenthal: Heston Blumenthal at Home

12:17 de.  
Blogger portugál szerint...

Thomas Keller: Ad Hoc at Home

12:19 de.  
Blogger Gábor Molnár szerint...

James Peterson
Meat: A Kitchen Education

2:58 de.  
Blogger Vianne szerint...

Pierrre Herme
Leila Lindholm

6:02 de.  
Blogger David Kisuti szerint...

Szerintem ezek már régóta esedékesek egy magyar fordításra!

Joel Robuchon - The complete robuchon

Escoffier- A Guide to Modern Cookery

Giorgio Locatelli - made in sicily



Littleway.

7:04 de.  
Blogger Adrien szerint...

Yotam Ottolenghi - Plenty

8:24 de.  
Blogger Makka szerint...

A magyar nyelvhez annyira nem ragaszkodnék, jó lenne eredetiben is pl. Nigel Slater, Bill Granger, és nagyon szeretném a Ladurée Sucre és Salé című könyvét, na azokat viszont nem franciául.

9:20 de.  
Blogger huAnita szerint...

Baked: New Frontiers in Baking

9:20 de.  
Blogger Unknown szerint...

A Wednesday Chef szeptemberben megjelenő főzős regényét (Luisa Weis: My Berlin Kitchen).

9:24 de.  
Anonymous luuka szerint...

Újra írom, mert nem jelent meg azonosító:
A Wednesday Chef szeptemberben megjelenő főzős regényét (Luisa Weis: My Berlin Kitchen).

9:27 de.  
Blogger samirello szerint...

Modernist Cuisine, a "biblia" :)

9:43 de.  
Anonymous Kovácsháza/erzsebetp@freemail.hu szerint...

Nigal Slater: Th Kitchen Diaries, s ugyancsak tőle: Real Fast Puddings.

10:11 de.  
Blogger Unknown szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

10:38 de.  
Blogger Unknown szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

10:42 de.  
Anonymous verka szerint...

Tal Ronnen - The Conscious Cook: Delicious Meatless Recipes That Will Change the Way You Eat

10:43 de.  
Blogger madseason szerint...

Marcella Valladolid: Mexican Made Easy
(sajnos itthon nincs Foodnetwork, ahol fut a műsora, szerintem nagyon sokan szeretnék)

10:45 de.  
Blogger Zsuzsanna szerint...

Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage Veg Every Day

10:49 de.  
Blogger Virezma szerint...

Nigella és Julia Child könyvei érdekelnének. Karsza Andi (Virezma) voltam.

10:59 de.  
Blogger kecs szerint...

Ezt:
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197859923
Anita

11:31 de.  
Blogger Unknown szerint...

Még egy szavazat Ottolenghire...
Katalin27

12:08 du.  
Anonymous AViki szerint...

David Lebovitz: Ready for dessert

12:31 du.  
Blogger Judyt szerint...

Pierre Herme Macaron ;)

12:58 du.  
Blogger yoli szerint...

David Lebovitz barmelyik könyve....angolul meg van az egyik, a neten vettem. Nagyon kedvelem! Szuper receptjei vannak és humoros!

1:12 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Julia Child Mastering the Art of French Cooking című könyvére szavaznék...! És boldogan nyernék! :)) Köszönöm a lehetőséget! üdv,Anna (jazmin0129@gmail.com)

1:51 du.  
Blogger Péter Böszörményi szerint...

Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking

bár magyarul se lenne pénzem rá:)

2:24 du.  
Anonymous SebokZolika szerint...

La Cucina, the complete book of italian cooking - gallery books, new york

2:31 du.  
Anonymous Verebi Eszter szerint...

Heston Blumenthal - Big Fat Duck Cookbook

2:42 du.  
Anonymous kicsivú szerint...

Nigel Slater- Tender, Kitchen Diaries

3:27 du.  
Anonymous szamoca szerint...

Anna del Conte vagy Rick Stein barmelyik konyve

3:39 du.  
Anonymous Gmariska szerint...

Hugh Fearnly: Veg every day

4:06 du.  
Blogger wanna szerint...

Cyril Lignac - Chef le Vin.

4:32 du.  
Blogger VKI és VMP szerint...

Természetesen Julia Child!!! :) De Hugh Fearnley-Wittingshall is jöhet.
Ildi

4:40 du.  
Anonymous anga szerint...

a 2 Moro konyv, D. Lebovitz. koszi Anga

4:51 du.  
Anonymous jj szerint...

Cornucopia at Home - a dublini Cornucopia étterem csodálatos vega szakácskönyve! http://www.amazon.co.uk/Cornucopia-at-Home-Eleanor-Heffernan/dp/0955226147

5:29 du.  
Blogger Veronika szerint...

Julia Child - Mastering the art of French cooking

5:32 du.  
Anonymous Alma77 szerint...

Hugh Fearnly: Veg every day

6:00 du.  
Blogger Blanka szerint...

A Julie és Julia könyv tényleg remek lenne! És persze nyerni is!

6:54 du.  
Blogger Brigi szerint...

Rachel Allen minden mennyiségben

7:19 du.  
Blogger hönyöny szerint...

cooking for geeks!!!

7:53 du.  
Anonymous kata török szerint...

hugh fernley-től bármit!

Kata

8:12 du.  
Blogger Pataki Márk szerint...

Anthony Bourdain: No reservations, Around the world on an empty stomach

8:16 du.  
Blogger Anna szerint...

Heston Blumenthal bármi:) Kempf Anna

8:37 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Auguste Escoffier: Le Guide Culinaire

Magyar Balázs

8:44 du.  
Blogger Sünialom szerint...

Luke Nguyen:The Songs of Sapa

8:51 du.  
Anonymous Katurcka szerint...

River Cottage Veg Every Day!

8:53 du.  
Anonymous nemethemi szerint...

Pierre Hermé, bármi!

9:17 du.  
Blogger Eszti szerint...

Én nagyon sok könyvet szeretnék, főleg ha magyarul is megjelenne,ezek inkább tortásak,de most erre a könyvre fáj a fogam:Secrets of macarons
K.Eszti

9:19 du.  
Blogger Anika szerint...

Martha Steward.

9:27 du.  
Blogger Á la carte szerint...

The River Cottage Fish Book: The Definitive Guide to Sourcing and Cooking Sustainable Fish and Shellfish (River Cottage Cookbook)

Vagy a Mastering the Art of French Cooking (2 Volume Set)Julia Child-tól

9:29 du.  
Blogger kemal szerint...

Heston Blumenthal at home

9:40 du.  
Anonymous Reekucy szerint...

Nos szerintem Yotan Ottolenghi-nek nemcsak én örülnék nagyon,de jó pár családtag is!
Reekucy

9:49 du.  
Blogger Zsuzsanna Majoros szerint...

Julia Child - Mastering the art of French cooking

River Cottage - Veg every day

9:50 du.  
Blogger inga szerint...

szuper nyeremények, szívesen forgatnám őket:)
Jamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals
köszi a lehetőséget,
Gerda

10:01 du.  
Anonymous Gizikeee szerint...

Heston Blumenthal at home

10:31 du.  
Blogger Morzsa szerint...

David Lebovitz: Ready for Dessert

10:37 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

L'atelier bio : Ingrédients, recettes et savoir-faire (Édition La Plage)

Bernadett

11:22 du.  
Blogger viksi szerint...

Peter Gordon: The world in my kitchen, vagy a Fusion, vagy még inkább az idén októberben megjelenő új könyve.

11:23 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Desserts by Pierre Hermé, és Julia Child könyvéből szintén szívesen főznék! Üdv és köszi, BGerle

11:37 du.  
Blogger KenGuruu szerint...

Sok van de talán ennek a kettőnek örülnék a legjobban: Ferran Adriá: Food Art
Heston Blumenthal: The Fat Duck Cookbook

1:39 de.  
Anonymous Az szerint...

Modernist Cuisine - The Art and Science of Cooking

5:16 de.  
Blogger Zsuzsi szerint...

nekem van egy nagyon jó kis kenyeres-sütis könyvem angolul, ezt bírnám magyarul is :)
Creative Home Baking by Patricia Lousada

6:47 de.  
Blogger nagypapi szerint...

Alexandre Dumas: Le grand dictionnaire de cuisine.
Mai szóhasználattal nem szakácskönyv, de élvezetes olvasmány a konyha világából
NP (nagypapi)

7:17 de.  
Anonymous Fehér Ildikó szerint...

David Lebovitz / Ready for dessert

8:36 de.  
Blogger Németh szerint...

Heston Blumenthal
Family Meal
Zsófi

8:47 de.  
Anonymous dorka89 szerint...

Jamie's 30-minute meals

10:10 de.  
Blogger charliefilpo1 szerint...

Genaro Contaldo, Two Greedy Italians

Erik

10:33 de.  
Blogger Zsófi szerint...

Claudia Rodentől bármit, David Lebovitz fagyiskönyve

10:50 de.  
Anonymous tha77 szerint...

Szia Zsófi,

én legszívesebben Heston Blumenthal - at home című könyvét forgatnám magyarul!

Tomi

10:55 de.  
Anonymous Keszi9 szerint...

Nigel Slater

11:14 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Yotam Ottolenghi:Plenty / The Cookbook
hanga

11:19 de.  
Anonymous Dzsudzsi szerint...

River Cottage Veg Every Day!

11:29 de.  
Blogger Zsuci szerint...

Én is erre szavazok:
RIVER COTTAGE - VEG EVERY DAY

11:37 de.  
Blogger Unknown szerint...

Természetesen:
Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking

:)

bambula

12:32 du.  
Blogger csicseri szerint...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

12:41 du.  
Blogger csicseri szerint...

Az én kedvencem Richard Bertinet, úgy tudom, már legalább két könyve megjelent angolul.

12:42 du.  
Anonymous Szulágyi Tiborné szerint...

Nigella Lawson könyveit

12:45 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szendi Szilvia
Nigella Lawson: How to eat

12:58 du.  
Blogger ehran szerint...

Többen kérték, csatlakoznék: Heston Blumenthal at Home

1:10 du.  
Anonymous Eszter szerint...

Giorgio Locatelli, Suzanne Goin, Jane Clarke: Yummy! Every parent's nutrition bible

1:13 du.  
Blogger Zoltán Karádi MD. szerint...

Valamilyen klassz összefoglaló jellegű könyvet a spanyol konyháról ill. a tapasokról. pl. The Book of Tapas Simone Ortega and Inés Ortega

1:42 du.  
Blogger NJ szerint...

Julia Child Mastering the Art of French Cooking
már többen említették előttem, én is erre szavazok

NJ

1:57 du.  
Blogger Dao Konyha szerint...

Nigel Slater: Tender

2:10 du.  
Blogger dora szerint...

river cottage - veg every day. köszi!

2:11 du.  
Blogger LB szerint...

Nigel Slater-től bármi

2:23 du.  
Blogger Sergeant szerint...

Heston Blumenthal: Fantastical Feasts. Vagy bármi más tőle, ami még nem jelent meg magyarul.

2:38 du.  
Anonymous makvirag szerint...

Michel Roux: Sauces

2:44 du.  
Anonymous Belényesi Orsolya szerint...

Julia Child: Mastering the Art of French Cooking, vagy a Flavor Bible.

3:29 du.  
Anonymous dizeszter szerint...

Nigel Slater: Tender, Tim Mälzer: Kochbuch, Tessa Kiros: Die Welt in meiner Küche

3:40 du.  
Anonymous Gaben szerint...

Én a Baked Explorations-ra szavazok! Gaben

3:41 du.  
Blogger Tewe szerint...

The Silver Spoon

3:45 du.  
Blogger lillil szerint...

Az egyik legkedvesebb külföldi gasztroblogom a 101 cookbooks, szóval szuper lenne látni valamit Heidi Swansontól.

3:50 du.  
Blogger lillil szerint...

na ezt látom már valaki írta...akkor legyen inkább Sergio Coimbra Saveurs du Bresil

4:19 du.  
Blogger schteca szerint...

Szia Zsófi!
Úgy emlékeztem, hogy már írtam, de nem találtam magam. ezért most újra írok és elnézést, ha mégis dupla lett.
Javaslom:
Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage Veg Every Day, vagy bármi River Cottage-ról.

4:25 du.  
Blogger lumina szerint...

bár az angol nyelvűekkel is tökéletesen elvagyok, de ha mégis választani kell, akkor Hugh-tól bármit, vagy a bbc 101 receptes sorozatát mondanám.

4:57 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Bármikor szívesen lefordítanám a Heidi Swanson-könyveket (Super Natural Cooking, Super Natural Every Day). Szerintem a magyar főzési kultúrából eddig még hiányzó, de nagyon jól beillő szemléletet hordoznak.

üdvözlet,

efka osloból

6:29 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal