Zöldborsó, spenót, kókusztej
Döntse el ki-ki maga, hogy
minek nevezi: zöldborsófőzeléknek, currynek, vagy egyébnek. A mostani Stahl
magazinban van egy kifejezetten inspiráló blokk a zöldborsóról, ott szerepel
egy “zöldborsófőzelék”, tejszínnel és rengeteg rukolával. Ez adta az ihletet, a
rukolát azonban spenót, a tejszínt pedig kókusztej váltotta ki. Aztán került
még bele egy kis gyömbér, és egy kis wasabi, hogy ne csak egysíkúan
édeskés-kesernyés íze legyen. Akár lehetne hal, vagy sült csirke körete, ha ezek
nélkül nem valaki nem tudja ételként értelmezni. Öperces tavaszi vacsora,
amelyben a legtöbb időt a friss spenót pucolása viszi.
Kókusztejes zöldborsó friss spenóttal
Hozzávalók (2 adag)
2 evőkanál olaj
3 szál újhagyma, fehér része
felkarikázva
45dkg zöldborsó (nálam most
fagyasztott)
2,5dl kókusztej
20dkg friss spenót,
megpucolva, átöblítve
2 cm friss gyömbér, reszelve
késhegynyi wasabi
só, bors
tetejére az újhagyma felkarikázott
zöldje
Az olajon üvegesre
dinszteljük az újhagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót, és néhány percig pároljuk.
Felöntjük a kókusztejjel, és néhány percig főzzük (a kókusztej elkezd kissé
sűrűsödni). A spenótot megpucoljuk, és nagyon alaposan átöblítjük. Felaprítjuk,
majd a kókusztejes zöldborsóhoz adjuk. Addig főzzük, amíg a levelek teljesen
összeesnek. Hozzáadjuk a friss reszelt gyömbért, és a wasabit. Sózzuk, borsozzuk.
A felkarikázott újhagymazölddel megszórva tálaljuk.
2 hozzászólás:
És jó lett kókusztejjel? A barátnőm érzékeny a tejre, de a zölborsófőzit nagyon szereti, kíváncsi vagyok, milyen lenne kókusztejjel :D
Máj. 1-én meg gasztro-nap lesz a Hotel Azúr-ban - hosszú hétvége meg különleges ebéd.. jó program.
A wasabit kihagytam (a gyerekek miatt) a kókusztejet dupláztam... jázminrizzsel isteni lett!
Neked is van véleményed?
<< Főoldal