Csicsókahummusz, macaron nap és továbbiak
Nálam az idei csicsókaszezon egyértelmű
szupersztárja a csicsókahummusz lett, ami gyakorlatilag pont úgy készül, mint a
hagyományos csicseriborsós, csak csicsókából. A tahini eszméletlenül kihozza a
csicsóka mogyorós karakterét, viszont ellensúlyozza az édességét.
Csicsókahummusz
Hozzávalók (4 kis adag)
30dkg csicsóka (pucolt súly, előtte kb.50dkg)
csipet só
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma, reszelve
2 evőkanál citromlé
2 púpos teáskanál tahini
A meghámozott csicsókát sós vízben kb. 35 perc
alatt teljesen puhára pároljuk. Hozzáadjuk az olívaolajat, a reszelt
fokhagymát, a citromlevet és a tahinit, majd botmixerrel, vagy robotgépben
teljesen simára pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk.
Csicsókán kívüli egyéb híreim:
Nagy Judit televíziós műsorvezetőnő nagyon szép,
személyes csokoládékollekcióval mutatkozott be. Részletek itt, csak limitált
kiszerelésben kapható.
Huhú, március 20-án Magyarországon is a macaron
napja lesz, kíváncsian várom, csatlakozzatok a facebook-on az eseményhez.
A vasárnapi Wamp-on remek kekszest fedeztem fel,
váci cukrászfamília új vállalkozása ez, ha jól látom, kóstoltam mind a négy
féle kekszet, a diós tetszik a legjobban. Legyen csak sok ilyen.
Aki esetleg Valentin-napi programot keres, fontolja
meg az alábbi vacsorát a hangulatos Tranzit Art Café-ban:
Szarvasgomba&Pezsgő vacsora 13 fogásban
Menü:
Cézársaláta Speciál
Szarvasgombás Burgonyahableves
Érlelt Kapolcsi Sajt Mézzel
Libamájpástétom Céklalekvárral, Tortillába tekerve
Szarvasgombás Libamájhab Tokaji Aszú-zselével
Narancsos Füstölt Kacsamell, Céklalekvárral
Teában Pácolt Aszaltszilva Bacon-be tekerve, Balzsamecetszósszal
Érlelt Speck-sonka Lilahagymalekvárral
Borjúsajt Szarvasgombás Majonézzel
Grillkolbász-variációk Narancsos Mustárral
Grillezett Csirkemell Tárkonyos Ananásszal
Francia Palacsinta Szarvasgombás Szilvalekvárral
Kókuszos Tejberizs Tokaji Aszú-zselével
A pezsgőket bemutató kézműves borászok, Szentesi József és Légli Géza, 5 féle pezsgő kóstolóval várják a vendégeket:
Piros Habzóbor, Kislaki Bormanufaktúra
Rajnai Rizling pezsgő, Kislaki Bormanufaktúra
Hamburgi Muskotály pezsgő, Szentesi Pince
Rajnai Rizling pezsgő, Szentesi Pince
Chardonnay pezsgő, Orsolya Pincészet
Az 13 fogásos szarvasgombás menü és a kézműves pezsgő sorozat ára a helyszínen: 6000 / fő
Pároknak és elővételben történő jegyvásárlásnál kedvezményeket is biztosítunk!
Elővételben: 5500 Ft / fő Elővételben, pároknak: 5000 Ft / fő
Helyszín: Tranzit Art Café
Időpont: 2012. Február 14., kedd 19.00 – 23.00
Asztalfoglalás és info: tranzit@tranzitcafe.com
Cím: Tranzit Art Café, 1116 Budapest, Kosztolányi Dezső tér (Bukarest u.-Ulászló u. sarka, volt Volánbusz pályaudvar ) Tel.: 06 1 209 3070
Szarvasgombás Burgonyahableves
Érlelt Kapolcsi Sajt Mézzel
Libamájpástétom Céklalekvárral, Tortillába tekerve
Szarvasgombás Libamájhab Tokaji Aszú-zselével
Narancsos Füstölt Kacsamell, Céklalekvárral
Teában Pácolt Aszaltszilva Bacon-be tekerve, Balzsamecetszósszal
Érlelt Speck-sonka Lilahagymalekvárral
Borjúsajt Szarvasgombás Majonézzel
Grillkolbász-variációk Narancsos Mustárral
Grillezett Csirkemell Tárkonyos Ananásszal
Francia Palacsinta Szarvasgombás Szilvalekvárral
Kókuszos Tejberizs Tokaji Aszú-zselével
A pezsgőket bemutató kézműves borászok, Szentesi József és Légli Géza, 5 féle pezsgő kóstolóval várják a vendégeket:
Piros Habzóbor, Kislaki Bormanufaktúra
Rajnai Rizling pezsgő, Kislaki Bormanufaktúra
Hamburgi Muskotály pezsgő, Szentesi Pince
Rajnai Rizling pezsgő, Szentesi Pince
Chardonnay pezsgő, Orsolya Pincészet
Az 13 fogásos szarvasgombás menü és a kézműves pezsgő sorozat ára a helyszínen: 6000 / fő
Pároknak és elővételben történő jegyvásárlásnál kedvezményeket is biztosítunk!
Elővételben: 5500 Ft / fő Elővételben, pároknak: 5000 Ft / fő
Helyszín: Tranzit Art Café
Időpont: 2012. Február 14., kedd 19.00 – 23.00
Asztalfoglalás és info: tranzit@tranzitcafe.com
Cím: Tranzit Art Café, 1116 Budapest, Kosztolányi Dezső tér (Bukarest u.-Ulászló u. sarka, volt Volánbusz pályaudvar ) Tel.: 06 1 209 3070
(Aki rendszeresen olvassa a blogot,
tudja, hogy nem szoktam közzétenni ilyen eseményeket, ez alól most azért teszek
kivételt, mert a szervezők nagyvonalúan felajánlottak egy kétszemélyes
vacsorát, amelyet 150 közgázos egyetemista között fogok kisorsolni holnap egy
előadásomon.)
3 hozzászólás:
Láttam a videón, hogy Kata hámozta a csicsókát. Én kapargatom, mint az újkruplit. Úgy sem tart tovább, csak több marad.
Eddig F.Eszter levesét csináltam meg, nagyon finom volt, amúgy gyerekkorom óta kizárólag nyersen ettem eddig.
A Karajon a turnírozó kést ajánlgatják csicsókahámozásra.
De jó ötlet ez a hummusz!
Neked is van véleményed?
<< Főoldal