Minek nevezzelek, Te, Te, minestrone (?)

Amikor végre elindultam, alig vártam, hogy elhagyjam a várost. Arra sem volt már energiám, hogy rendesen összerakjam a holmimat, ami épp eszembe jutott, esetlegesen behajigáltam a táskámba, semmiben nem volt sem logika, sem felkészülés. Ilyenkor szoktak olyan meglepetések érni, mint hogy például nyár/ősz/tél van. Nyáron is előfordult, hogy egy szál papucsban és pólóban érkeztem meg a szakadó esőben. Őszi minestrone édesburgonyával és rókagombával
Hozzávalók (4 adag)
2 evőkanál olívaolaj
1 hagyma, finomra aprítva
fél édeskömény, felkockázva
2-3 szárzeller, felkarikázva
2 sárgarépa, felkarikázva
kb.25dkg édesburgonya (egy nagyobb fele), felkockázva
só, bors
6dkg cérnametélt
fél narancs reszelt héja
10dkg rókagomba
friss petrezselyem, finomra aprítva
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott édesköményt, a felkarikázott szárzellert és a sárgarépát, néhány percig pirítjuk. Felöntjük 1,2l vízzel, sózzuk, borsozzuk. Kb. 10 percig főzzük, amíg a sárgarépa félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott édesburgonyát és további 5-7 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Tálalás előtt néhány perc alatt a levesbe főzzük a cérnametéltet (csak abban az esetben, ha egyszerre elfogy a leves. Ha nem, inkább külön vízben főzzük meg.) Belereszeljük egy fél narancs héját. Közvetlenül tálalás előtt szárazon felforrósítunk egy serpenyőt. hozzáadunk egy evőkanál olajat és a rókagombát, néhány percig pirítjuk. Összeforgatjuk a petrezselyemmel. Tálaláskor a sűrű levesre tesszük a pirított rókagombát, és meglocsoljuk olívaolajjal.
Címkék: leves








