kedd, április 17, 2007

ismét itt

A magyar fokhagymát arról lehet felismerni, hogy a teteje csúcsos -legalábbis ezt mondja mindig a Nagycsarnokban a zöldséges, amikor harmadjára kérdezem meg, hogy egészen biztos, hogy magyar-e. (Egyébként pedig arról is, hogy annyira intenzív khm..bukéja..van, hogy mégsem kellett volna kézipoggyászba tenni.)
Például azt sem értem, hogy 27 C-ban miért minden harmadik pesti étteremben csülkös bableves és disznótoros a napi ajánlat (fagyasztó lomtalanítás?)

Irigykedem a friss sóska miatt.

Címkék:


 

 

3 hozzászólás:

Blogger István Bagi szerint...

most jöttél vagy mentél? :O

2:38 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Ez a csúcsos duma nagyon jó, még nem hallottam. Egyébként lehet, hogy kívülről is meg lehet ismerni, de belülről biztos.

11:00 de.  
Blogger Rossamela szerint...

A csülkös bableves és a disznótoros 45 fokban is (majdnem kizárólagos) kínálat lesz a strandbüfékben. Nem érthető, de szokásos. Valahogy hiányzik a szezonalitás (is) a magyar vendéglátásból.
Meg mintha a magyar vendégből is hiányozna, Olaszországban a kánikulában is levest akar enni, a pincér szörnyülködése (con questo caldo?!) ellenére is - de megfőzik neki!

11:40 de.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal