Helló, Lacikonyha, de jó, hogy újra itt!
Hát, helló, Lacikonyha, de jó, hogy újra itt vagy! Ez volt
az első euforikus gondolatom a mai ebéd után, aminek az élménye még nagyon friss. A Hegedűs Gyula és az Ipoly utca sarkán
található étterem közvetlenül a nyitása után, tavaly-tavalyelőtt az egyik
kedvenc ebédelőhelyem volt. Nagyon sok üzleti ebédet, baráti találkozót
töltöttem itt, és azon kevés helyek egyike közé tartozott, ahol tényleg heti
rendszerességgel megfordultam. (Tényleg a város egyik legjobb ebédelőhelye volt.)
Szerettem a hangulatát, a kitűnő ár-érték arányú ebédmenüjét, az izgalmas,
kifinomult fogásokat, a folyamatos változatosságot. Mogyorósi Gábor persze
mindig is a legtehetségesebb séfek között volt számon tartva, nem érdemtelenül.
Aztán valamikor tavaly (?) változások álltak be, a Laci
beköltözött a Bazilikához, ahol egy egészen más jellegű konyhát és műfajt vittek, ez lett
az új Lacipecsenye, ahol most éppen Takács Lajos vette át az irányítást, meg is
kell nézni. A “nagyLaci" minden esetre akkor háttérbe szorult nálam, a “kisLaci” pedig
ott maradt kicsit árván az Újlipótban. Aztán struktúra- és menedzsmentváltás
történt – nemszakmabeli legyen a talpán, aki ezeket követni tudja, még én sem
mindig ismertem fel a facebook-on, hogy éppen melyik Laci étele bukkan fel a hírfolyamban – és
a "kisLaci" (aminek a nevébe még ez a rémes "boutique étterem" jelző is bekerült), valahogy megrogyott. A séf ugyanaz maradt, az ételek kitűnőek voltak,
de kissebb lett a választék és az adagok, és bár a konyha minősége nem romlott,
valahogy elszoktunk onnan.
Ma viszont ismét ott ebédeltem, és örömmel jelentem, hogy a
régi Lacikonyha visszatért! Kicsit kissebb lett, picit megváltozott a beltere,
de ezek tulajdonképpen teljesen lényegtelenek, az ebéd ugyanis csillagos ötös
volt, az elejétől a végéig. Az ízek, a húsok, a pecsenyelevek (Mogyorósi mindig
is a húsok mestere volt), az itt-ott meglepetésszerűen felbukkanó egzotikus
fűszerek, a kifinomult komplexitás - nem győztük dicsérni. A kétfogásos
ebédmenü 2200Ft, és bőven jól lehet vele lakni, persze, nem bírtuk ki, és a
desszertet is megkóstoltuk (+800Ft), kár lett volna kihagyni. A felszolgálókkal
pedig mindig érdemes konzultálni, mert nagyon jól segítenek. Alig várom, hogy
ismét menjek. Szóval, helló, Lacikonyha, örülök, hogy újra itt vagy!
Az ételeket nem elemzem, beszéljen a mai menü képekben:
Bárány dim sum –elképesztő
Egyik főétel: onglet steak (“herc-capfni”), burgonya (a korrektség kedvéért ez +1000Ft feláras)
Másik főétel: Pulykasült csavart tésztával és spenóttal
(azért mertem ezt rendelni, mert kedvenc felszolgálóm ajánlotta, márpedig rá
mindig szoktam hallgatni. Nagyszerű, omlós volt a hús. A tészta meg annyi, hogy
meg sem tudtam enni)
Desszert: “Grízes tészta” (pirított grízes hab, alatta
ribizlifagyi, morzsa, sárgabaracklekvár stb. Kiváló)
Desszert: Szedres flan
Ketten 3-3 fogást és 1 liter szódát fogyasztottunk, így volt a számlánk 7900Ft. A városban most már szerencsére óriási a választék a jó ár-érték arányú ebédek között is, ezt a fajta konyhát azonban természetesen nem lehet egy kalap alá venni mondjuk az -egyébként nagyszerű, ezerforintos pho levessel.
2 hozzászólás:
A kezdeti időszakhoz képest összementek egy időben az adagok? Jézusom...
Valahol azt olvastam, hogy már nem (egyedüli?) tulajdonos a rendkívül szimpatikus Pollok úr.
Tudsz erről valamit?
egyetértek, én is imádnám
Neked is van véleményed?
<< Főoldal