Én már tudom, hol fagyizom idén nyáron
Idén három új, izgalmas fagyit mutatunk be a NOLTV-s videón, alább néhány megjegyzésem hozzájuk.
Pastrami – Márk Szonja jégnyalókái
A Pastrami egyáltalán nem fagyizó, viszont én már a májusi
Gourmet Fesztiválon kiszúrtam, hogy cukrászuk, a szupertehetséges Márk Szonja,
az Édesem blog szerzője, elkezdett ott jégnyalókákat készíteni. A fesztiválon a
hűvösebb időjárás és kapacitáshiány miatt végül nem volt alkalmam megkóstolni,
most jött el a pillanat. A jégnyalókáknak külföldön, elsősorban Amerikában
mindig is óriási hagyománya volt (popsicles néven találkozhattok vele
általában), az utóbbi években pedig különösen népszerűek. Mivel nagy részük
gyümölccsel, tejmentesen készül, a hagyományos, tejszínes, krémes fagylaltnál
ráadásul light-osabb is. Szóval, alig vártam, hogy végre megkóstolhassam Szonja
alkotásait. Egyáltalán nem csalódtam, sőt! Le vagyok nyűgözve. Mindkét íz, amit
kóstoltam: a rozé-málnás és a gyömbéres-almás cider-es kitűnőek! (mindkettő
alkoholos). Ezen kívül kóstoltunk egy csokoládéjégkrémet (ez étlapon is van),
amit színes, édes puffasztott kölesbe kell “mártogatni”, hát ez nemcsak finom,
hanem rettenetesen vicces is, és szórakoztató enni, ezért a gyerekek szerintem
megőrülnek. Hajrá, Márk Szonja, még!!!
Erdős és fiai – a város legjobb citromfagyija
A Kelenföldi pályaudvar közelében található bájos kis
fagyizót én csak nemrég fedeztem fel, bár már két éve nyitott, és sokak kedvence. Kedvesen, igényesen összerakott hely, amit egy házaspár visz,
szívvel-lélekkel, ami pedig a lényeg: csodálatos fagylaltokkal. Óriási
választék – hagyományos ízek, olasz ihletés, valamint sütemények
fagyiváltozatban. Amiket kóstoltam, mind kiválóak voltak. Jó citromfagyi kevés
van a városban (állag, édes-savanyú-keserű egyensúly), de bátran kijelentem,
hogy itt a legjobb. Tökéletes. Ugyanitt fedeztem fel a létező (pozitív
értelemben vett) legbrutálisabb fagylaltot is: pisztáciafagylalt, benne
pisztáciás piskóta, fehércsokoládé és málna darabok – ez az “Erdős fagylalt”.
Ezt nem is kommentálom, olyan.
Terasz – a belváros szívében
Ha valaki a belvárosban sétál, érdemes az Erzsébet-híd felé
korzózni a Dunaparton, ahol felbukkan az impozánsan felújított Március 15. tér,
rajta pedig a hangulatos “Terasz”, sok türkíz napernyővel, nyugággyal,
ebédmenüvel és zenés naplemente partikkal. A Facebook-on szúrtam ki, hogy
mostantól házi fagyit is készítenek, amit ráadásul egy design-os fagyis kocsiból
árulnak. Sós karamella, csokis-kekszes, bazsalikomos málna. A háttérben nagyon
komoly, profi konyhai munka zajlik, ez a fagyikon is tükröződik, itt volt a
legjobb állaguk.
(Cake Shop, mangó)
A videó elkészülése óta is kóstoltam remek fagylaltokat,
például a bájos és profi vadiúj cukrászdában, a Cake Shop-ban
(mangó-passiógyümölcs sorbet!!), ezeket egyelőre a Facebook-on a “fagyi”
albumban fogom gyűjteni. Ha van olyan új, érdekes fagyi, amit érdemes
kipróbálni, írjátok meg. Az ismerteken (Fragola, Vári, Csaba utca, Pataki,
Gelarto Rosa stb.) túl most kifejezetten az “újgenerációs” fagyikra
fókuszálnék.
Jó fagyizást!
6 hozzászólás:
Nálam még mindig a Levendula fagyi viszi a prímet, mind ízben, mind àllagban. A Cserpes pedig kifejezetten csalódás!
nálam vezet a szamos, még nem okozott csalódást semmi.
Sajna voltam Pastramiba és már nem árulnak fagyit ott. Nagyon szomorú lettem.
Soltvadkerten fagyiznék, ha nem lenne olyan messze. :)De azért Zalában is van egy-két jó hely. ;)
Csepelen a La Panna is klassz választékot kínál!
Az kelenföldi valóban nagyon jó!
Kedves Zsófi!
Felkeltette az ajánlód a figyelmünket. Gondoltuk heti egy fagyizó, csajos este.
El is jutottunk így az Erdős és fiaiba. Sokat utaztunk, de megérte. Isteni pisztácia fagyit ettem. Emellett a sütik is minőségiek. Az erdős torta a kedvencem lett.
A bájos hely hangulatán és gasztro élménye mellett azonban nem tudom, nem szóvá tenni, hogy a kiszolgálás mélyen szint alatti volt. Cirka egy órát ültünk és eszegettünk a cukrászdába , ez alatt több eladólány viszályt végig kellett hallgatni, a nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel tarkítva. Igazán kár, hogy az ízélmény mellé egy kis rossz szájíz párosult a végére.
Az összeállításod, amúgy pazar. Remélem hasonló ajánlókkal megörvendeztetsz minket még a nyáron.
Neked is van véleményed?
<< Főoldal