csütörtök, január 11, 2007

Vigyázz, kész, főzz! – I. Kalóriaszegény gourmet desszertek

A tegnap kezdeményezett: Magyar Gasztroblogok Virtuális Tematikus Rendezvénye (és nem, eszembe sem jut, hogy a frappáns MGVTR legyen a játék neve:)) kapcsán érkezett reakciók alapján úgy látom, van lelkesedés. Úgyhogy nem is teketóriázom sokat, vágjunk bele a közepébe, ezennel meghirdetem az első kört, és szeretettel meghívok mindenkit, hogy vegyen részt.
A játék első témája: Kalóriaszegény gourmet desszertek
Bővebben: Januárban még úgy óvatosan, visszafogottabban édességezünk, nemdebár. Ez azonban természetesen nem jelenti azt, hogy lemondanánk a desszertek élvezetéről. Hiszen az egy szem zöldalma és a tejszínhabos csokoládétorta között talán van átmenet. Ötleteljünk, kreáljunk, süssünk-főzzünk, készítsünk olyan édességet, amelyet akár a legelegánsabb vacsoravendégség végén is fel mernénk tálalni. Egyáltalán nem kell, hogy nullkalóriás legyen, csak egy picit talán kevésbé tartalmas. Ezen belül teljes a szabadság. Hideg, meleg, gyümölcs, tejtermék, vagy egészen más, kíváncsian várom a kreációkat.

Készítsétek el, fotózzátok le (nem kötelező, de jó lenne), és blogoljatok róla pénteken, 2007. február 2-án

(Természetesen addig bármikor el lehet készíteni, nem kell azon a napon, de csak ekkor jelenjen meg a blogon. Ha valami miatt valaki nem tudja pont azon a napon feltenni, nem tragédia, ha egy-két nappal korábban/később teszi)

Az íráshoz kapcsolódó linket küldjétek el a
chiliesvanilia@skynet.be e-mail címre legkésőbb február 3-án éjfélig. A hétvégén el fogom készíteni az összefoglalót, amelyet igyekszem február 5-én megjelentetni.

A játék elsősorban blogoknak szól, de ha nincs blogod, viszont van olyan ötleted/recepted, amit feltétlenül meg szeretnél osztani, akkor vagy küldd el az e-mail címemre ugyanúgy február 3-ig (max. 5 sorban), vagy írd majd be a hozzászólásokba február 5-én az összefoglalóhoz.
A játékban kizárólag magánszemélyek vehetnek részt, kereskedelmi célú oldalak, cégek nem.

További részletek erről az egészről a tegnapi írásban.

Biztos lesznek bakik, hibák, döcögések, tanulságok, de azokból majd tapasztalatot gyűjtünk
.

Címkék:


 

 

2 hozzászólás:

Anonymous Névtelen szerint...

Na, már elő is szedtem a cukorbeteg szakácskönyveimet.

11:14 de.  
Blogger Lila Füge szerint...

ez nehéz lesz. én töményen szeretem az édességeket. de valami lesz...

2:58 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal