szombat, augusztus 22, 2009

Közlemények

1.) Czifray verseny

Szeretnénk emlékeztetni a résztvevőket, hogy a kurzus következő fordulójára a pályázatok leadási határideje augusztus 31. A témák:

1. Leves a 21. század polgári gasztronómiájában
2. Sós derelye mártással vagy levessel


a részletek itt.
A pályázatokat –mint mindig – az info@buvosszakacs.hu címre kérjük küldeni. (a főzés időpontja szeptember 6., ennek részleteiről a későbbiek során lesz pontos információ.

2.) Szarvasgombás ételek versenye

Többen jelezték, hogy szívesen pályáznának, de nyaralás vagy egyéb okok miatt az eredeti határidőre nem tudják elkészíteni a pályaművüket. Ezért a szervezők a beküldési határidőt augusztus 31-re módosították. További részletek itt.

3.) Egy hétig a Káli-medencében vagyok, ha esetleg tud valaki kihagyhatatlan gasztronómiai/boros programról, nagyon megköszönöm, ha megosztja velem.

Címkék:


 

 

11 hozzászólás:

Blogger Unknown szerint...

Köveskálon a Kővirág tisztességes hely, de a konyha nagyon ingadozik. Ettünk már ott jót, közepeset és gyengét is. A Kővirággal szemben van a Kali Art Inn, új konyhával, de azt nem ismerem, de annyit tudok, hogy nem olcsó...

Mindszentkállán kifejezetten jó a Pannon Udvarház, csak a magyarkodás nekem kicsit sok néha. De legalább autentikus a hely.

Gasztro vonalon egyértelműen borban erősebb a régió. Monostorapátiban érdemes megnézni a Scheller Pincészetet (Tóth Sándor és lánya Virág). A közelben kötelező felkeresni Szászi Endre pincészetét (Hegymagas). De ez a tuti: http://alkoholista.blog.hu/2009/08/13/egy_nap_alatt_a_badacsony_korul

Jó pihenést!
G

4:30 du.  
Blogger Dolce Vita szerint...

ez az időpont beletrafált a mandulaműtétembe, a múltkoriról idő hiányában lemaradtam, most már nagyon akartam indulni. Hülye kérdés, idén lesz még?

2:17 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

Ne haragudj, ez a comment nem a bejegyzéshez kapocsolódik, de te vagy az utolsó reményem. Aperolt szeretnék beszerezni, de eddig nagyon sikertelen vagyok. Se a Culinaris-ban, se az
Ázsia Bt-ben nem találtam, és semelyik másik boltban sem. Van valami tipped, hol próbálhatnám még meg?

G.Viktor

9:59 de.  
Blogger chili&vanilia szerint...

Gábor, nagyon köszi, pont Köveskálon vagyok, Kővirágba megyünk csütörtökön. Káli Art Inn sajna csalódás.

Kriszta, huh, szegény, remélem, túl vagy rajta! emlékeim szerint csak januárban lesz a következő forduló. nevezz mindénképpen, azért azt a csicsókafelfújtat valami más formában meg kellene ismételni:)

Viktor, passz. Mintha előttem lenne, hogy láttam valahol, de nemtom, hol. Ha eszembe jut, szólok

12:27 du.  
Blogger Szkladányi Juca szerint...

Viktornak!
Aperol: http://www.italdepo.hu/index.php?a=itemd&item_id=1422&page=

3:17 du.  
Blogger kisrumpf szerint...

Mi volt rossz a Káliban? Átlagos a konyha? Mert visszamennénk, szállásként remek volt, de ha felejtős a kaja, akkor nem.

4:14 du.  
Blogger chili&vanilia szerint...

kisrumpf,a konyha sajnos az átlagnál jóval alatta volt. remélem, csak egy rossz napot fogtunk ki.

Gábor, köszi még egyszer a tippeket, elerpült a hét, csomó minden kimaradt. Voltunk a Kővirágban, kellemesen ok volt, de meglepetésszerűen jobb, mint a Káli Art Inn. Borkóstolókra nem maradt időnk, de -ha nem is a pincészetnél, hanem a vinotékájában- megkóstoltuk Szászi Endre borait, valóban kiválóak, főleg a 2006-os Olaszrizling. Meg nekem a Chenin Blanc is nagyon ízlett. Köszönjük a tippet!

12:41 de.  
Blogger kisrumpf szerint...

Köszönöm! Kár érte...:-(

12:18 du.  
Blogger Unknown szerint...

Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok. Nekünk is nagy kedvenc Köveskál, meg persze az egész Felvidék. A tippeket szívesen adtam, őszintén örülök, hogy immáron másodszor is a segítségedre lehettem. (Kónya Gyurit is én merészeltem figyelmedbe ajánlani).

10:27 du.  
Blogger chili&vanilia szerint...

Gyurit már előtte is ismertem, a mézes Marika mutatta be. de mostanában inkább Józsiztam:)

11:50 du.  
Blogger chili&vanilia szerint...

Viktor,
tegnap voltam a balassi bálint utcai culinarisban és a pénztárnál három nagy üveg aperol állt!

9:59 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal