Közlemények
1.) Czifray verseny
Szeretnénk emlékeztetni a résztvevőket, hogy a kurzus következő fordulójára a pályázatok leadási határideje augusztus 31. A témák:
1. Leves a 21. század polgári gasztronómiájában
2. Sós derelye mártással vagy levessel
a részletek itt.
A pályázatokat –mint mindig – az info@buvosszakacs.hu címre kérjük küldeni. (a főzés időpontja szeptember 6., ennek részleteiről a későbbiek során lesz pontos információ.
2.) Szarvasgombás ételek versenye
Többen jelezték, hogy szívesen pályáznának, de nyaralás vagy egyéb okok miatt az eredeti határidőre nem tudják elkészíteni a pályaművüket. Ezért a szervezők a beküldési határidőt augusztus 31-re módosították. További részletek itt.
3.) Egy hétig a Káli-medencében vagyok, ha esetleg tud valaki kihagyhatatlan gasztronómiai/boros programról, nagyon megköszönöm, ha megosztja velem.
Szeretnénk emlékeztetni a résztvevőket, hogy a kurzus következő fordulójára a pályázatok leadási határideje augusztus 31. A témák:
1. Leves a 21. század polgári gasztronómiájában
2. Sós derelye mártással vagy levessel
a részletek itt.
A pályázatokat –mint mindig – az info@buvosszakacs.hu címre kérjük küldeni. (a főzés időpontja szeptember 6., ennek részleteiről a későbbiek során lesz pontos információ.
2.) Szarvasgombás ételek versenye
Többen jelezték, hogy szívesen pályáznának, de nyaralás vagy egyéb okok miatt az eredeti határidőre nem tudják elkészíteni a pályaművüket. Ezért a szervezők a beküldési határidőt augusztus 31-re módosították. További részletek itt.
3.) Egy hétig a Káli-medencében vagyok, ha esetleg tud valaki kihagyhatatlan gasztronómiai/boros programról, nagyon megköszönöm, ha megosztja velem.
Címkék: egyéb
11 hozzászólás:
Köveskálon a Kővirág tisztességes hely, de a konyha nagyon ingadozik. Ettünk már ott jót, közepeset és gyengét is. A Kővirággal szemben van a Kali Art Inn, új konyhával, de azt nem ismerem, de annyit tudok, hogy nem olcsó...
Mindszentkállán kifejezetten jó a Pannon Udvarház, csak a magyarkodás nekem kicsit sok néha. De legalább autentikus a hely.
Gasztro vonalon egyértelműen borban erősebb a régió. Monostorapátiban érdemes megnézni a Scheller Pincészetet (Tóth Sándor és lánya Virág). A közelben kötelező felkeresni Szászi Endre pincészetét (Hegymagas). De ez a tuti: http://alkoholista.blog.hu/2009/08/13/egy_nap_alatt_a_badacsony_korul
Jó pihenést!
G
ez az időpont beletrafált a mandulaműtétembe, a múltkoriról idő hiányában lemaradtam, most már nagyon akartam indulni. Hülye kérdés, idén lesz még?
Ne haragudj, ez a comment nem a bejegyzéshez kapocsolódik, de te vagy az utolsó reményem. Aperolt szeretnék beszerezni, de eddig nagyon sikertelen vagyok. Se a Culinaris-ban, se az
Ázsia Bt-ben nem találtam, és semelyik másik boltban sem. Van valami tipped, hol próbálhatnám még meg?
G.Viktor
Gábor, nagyon köszi, pont Köveskálon vagyok, Kővirágba megyünk csütörtökön. Káli Art Inn sajna csalódás.
Kriszta, huh, szegény, remélem, túl vagy rajta! emlékeim szerint csak januárban lesz a következő forduló. nevezz mindénképpen, azért azt a csicsókafelfújtat valami más formában meg kellene ismételni:)
Viktor, passz. Mintha előttem lenne, hogy láttam valahol, de nemtom, hol. Ha eszembe jut, szólok
Viktornak!
Aperol: http://www.italdepo.hu/index.php?a=itemd&item_id=1422&page=
Mi volt rossz a Káliban? Átlagos a konyha? Mert visszamennénk, szállásként remek volt, de ha felejtős a kaja, akkor nem.
kisrumpf,a konyha sajnos az átlagnál jóval alatta volt. remélem, csak egy rossz napot fogtunk ki.
Gábor, köszi még egyszer a tippeket, elerpült a hét, csomó minden kimaradt. Voltunk a Kővirágban, kellemesen ok volt, de meglepetésszerűen jobb, mint a Káli Art Inn. Borkóstolókra nem maradt időnk, de -ha nem is a pincészetnél, hanem a vinotékájában- megkóstoltuk Szászi Endre borait, valóban kiválóak, főleg a 2006-os Olaszrizling. Meg nekem a Chenin Blanc is nagyon ízlett. Köszönjük a tippet!
Köszönöm! Kár érte...:-(
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok. Nekünk is nagy kedvenc Köveskál, meg persze az egész Felvidék. A tippeket szívesen adtam, őszintén örülök, hogy immáron másodszor is a segítségedre lehettem. (Kónya Gyurit is én merészeltem figyelmedbe ajánlani).
Gyurit már előtte is ismertem, a mézes Marika mutatta be. de mostanában inkább Józsiztam:)
Viktor,
tegnap voltam a balassi bálint utcai culinarisban és a pénztárnál három nagy üveg aperol állt!
Neked is van véleményed?
<< Főoldal