szombat, december 02, 2006

Újoncok

Úgy tűnik, szerencsére magyarul is egyre többen kapnak kedvet a gasztroblogoláshoz, úgyhogy kedves kulináris érdeklődésű olvasótábor, lehet tobzódni, szörfölni, konyhákban leselkedni, csak győzzön az ember nézelődni, és nyelni nagyokat. Idén ősszel három új, szép blog is született, ill. lehet, hogy több, én mostanában őket fedeztem fel:

Lila Füge
Róla az indulásától kezdve tudtam, klassz nevű, igényes kivitelezésű, elegáns blog, szép saját fotókkal, kellemes receptekkel, pl. gyorsan, egyszerűen elkészíthető vacsora ötletekkel.
Kakaós csiga (vagyis ezen a blogcímen futó „Zsófi foodblogja”) Krakkóból íródik, de ha jól látom, nagyon szereti a francia konyhát, olyan klasszikusokat főz, mint pl. coq au vin, vagy pissaladiere.
A Dalla Cucina pedig nevéhez hűen elsősorban olasz konyhában utazik, sok tészta.

A magyar gasztroblogok link alatt próbálom gyűjteni a létezőeket, úgyhogy kéretik kiegészíteni, ha valaki kimarad, akinek nem kellene.

Címkék:


 

 

6 hozzászólás:

Blogger Lila Füge szerint...

Zsófi, a magyar foodbloggerek óvónénije vagy :) - na jó, a nénit nem kell szó szerint érteni. köszi a gondoskodást, tetszik, hogy mennyi mindenre figyelsz és mi mindenre van energiád!

9:17 du.  
Blogger chili&vanilia szerint...

naneee, ezt az óvónénit gyorsan visszavonni, különben feketepont lesz a Lila Füge jelű delikvensnek:))

9:16 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Neeeeeeeeeee!! Már elég! Az egész családommal napi harcban vagyok, kié legyen a gép. Már eddig is vagy loo blogot ajánlottál, a loo blogger újabb 1oo-at, és már nem is tudom, melyiket olvassam. A bőség zavara totál bekavart nálam, 2o24-ig minden napra megvan, mit főzzek. A férjem kitiltott a konyhából, a gyerekeim közelharcot vívnak velem, lehet hogy kell egy új PC?

3:10 du.  
Blogger Lila Füge szerint...

OK, OK, azonnal visszavonom... próbálokozom mással, mert nem nyugszom: nagyasszony, arkangyal, hercegnô, hmm? és ezennel befejeztem :) lszi ne tilts le.

6:35 du.  
Blogger Zsófi szerint...

Szia Zsófi, köszi a reklámot:) Már régóta fontolgattam a foodblogolást, de a végső löketet igazából a Chili&Vanilia felfedezése adta, úgyhogy dupla köszi - és nagyon jólesik, hogy a maestro is olvas!

11:32 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Zsófi, nagyon köszi a megemlítést.
Igazából ezt olvasván döbbentem rá, hogy mennyi olasz dolog van benne, pedig nem így akartam, nem ennek indult. A névválasztásnak története van, ezt is "elfelejtettem" megírni az elején.
Mindegy, lehet, hogy kitartok a koncepció mellett, ha már ennyire eltaljánosodott a blog!

11:24 de.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal