Karácsony 2014. - Last minute gasztroajándékok
Szokásos módon, utolsó percben jelentkezem a last minute
karácsonyi ajánlómmal, bízva abban, hogy rajtam kívül is akadnak olyanok, akik
minden évben megfogadják, hogy az ajándékokat novemberben megveszik, és az
ünnepi menüsort is hetekkel előre megtervezik – aztán valahogy mégis minden
egyes évben ugyanúgy a totális karácsonyi téboly közepette találják magukat.
Idén elsősorban a last minute gasztroajándékokra fókuszálok,
hátha ezekkel még holnapra is adok némi kapaszkodót és ötletet. A
szakácskönyveket most kihagyom, azokról később készül egy átfogóbb ajánló.
Cocotte, vagyis egy
nagy öntöttvas edény
Erről részletesen lelkendeztem az előző írásban, abban
megtaláltok beszerzési forrásokat is.
Kedvenc “olajdíler” barátom, Giuseppe néhány hónapja végre apró üzletet nyitott az
Oktogonnál, így most már mindent személyesen is meg lehet mustrálni, nemcsak a
webshopon keresztül. Ha valaki nagyon bajban van, szerintem holnap ide
vándoroljon el. Jófajta, jó ár-érték arányú olívaolajok (mandarinos, narancsos,
stb.), komoly balzsamecetek, kapribogyó, kekszek, magok, tészták, Pödör olajok
–itt bármilyen csomagot állítunk össze, garantáltan örömet szerzünk vele a
megajándékozottnak. Ezen kívül lehet nála kapni Microplane reszelőket is, ebből
is feltétlenül kerüljön a csomagba. Szerintem továbbra is a régi, hosszúkás
modell a nyerő. Parmezán, citrusok, csoki, fűszerek reszeléséhez - soha többé más reszelő nem fog előkerülni a háztartásban.
Giuseppe holnap 10h-18h óráig, egész nap ott lesz
Hitka Viktória csodás
írott tányérjai
Egy-egy darabból csak limitált mennyiség készül, de jobbnál
jobbak, szerintem nagyszerű ajándék.
A Flatlab nevű kis üzletben a Kálvin térnél holnapig
Gyönyörű, díjnyertes designtárgy Toronyi Péter által
tervezve, funkciója: egész fűszereket lehet benne bármilyen finomságúra
shake-elni. Ezt a tárgyat egyszerűen muszáj kézbe venni, hogy az ember megértse
a borsos árát, én is csak akkor szerettem bele, amikor elkezdtem használni.
Egyrészt gyönyörű, másrészt csodás saját fűszerkeverékeket lehet vele
készíteni. (Pl. egész csillagánizst, különleges borsokat, szegfűborsot,
szegfűszeget lehet ízlés szerinti arányban keverni, a súlyos fémgolyó még a
csillagánizst is simán porrá zúzza.
Kint voltak a Wamp-on, ott elfogyott, a fb oldaluk szerint a
Design Terminálban lehet még kapni (ott ráadásul most 20% kedvezménnyel),
illetve a Várban a Fian Concept üzletben szokott még lenni. Mellé egy
fűszerkészlet valamelyik delikátesz-, vagy török/ázsiai fűszerüzletből
–szerintem tökéletes ajándék.
+ 1
Egy szakácskönyvet azért hadd ajánljak, engedjetek meg ennyi szerénytelenséget, ez persze nem más,
mint a sajátom. Akár ajándékba, akár a karácsonyi sütéshez utolsó percre.
Zserbó, bejgli, aranygaluska, flódni, halászlé, ehető ajándékok, stb.
Végül tavalyról egy összefoglaló a blogon található
összes karácsonyi receptről, ebből idén is tudtok mazsolázni:
Mindenkinek Kellemes Ünnepeket, Boldog Karácsonyt, jó főzést
és jó pihenést kívánok!
2 hozzászólás:
a Paprikum miben jobb, mint a Jamie Oliver-féle Flavour Shaker? megéri a négyszeres árat?
Szerintem igen, mivel fémből van, nekem a Jamie-féle elég gyorsan szétrepedt.
Neked is van véleményed?
<< Főoldal