Megjelent a Főzőiskola Felsőfok!
Zserbó, vagy bejgli receptje
mindenkinek van. Olyan azonban, amely kivételesen jó, precíz, és mindig beválik
– keveseknek. Azt
hiszem, ebben a kötetben a desszert és édesség receptek számíthatnak a
legnagyobb sikerre. Hosszú órákon, napokon keresztül fejlesztettem ezeket: mértem
a grammokat, perceket, centimétereket, hogy a végeredmény minden egyes
alkalommal tökéletes legyen. Nincsen bennük csavar, sem egzotikus fűszer. Nagy
klasszikusok, amelyek rengeteg, jó alapanyagot, időt és odafigyelést igényelnek.
A Főzőiskola Felsőfok elsősorban ünnepi,
különleges alkalmakra szánt, elegáns és modern fogások gyűjteménye. Ahogy eddig is, a hagyományos
ételek mellett ezúttal is megjelennek a nemzetközi gasztronómia remekei. Halászlé és
francia hagymaleves, pulykasült és garnéla, flódni és crème brulée,
birsalmasajt és narancslekvár –mind megférnek egy mai főzőrepertoárban.
A top 3 kedvenc receptem ebből a kötetből:
1. A ZSERBÓ - ezen dolgoztam a legtöbbet, és szerintem tökéletes. Iszonyatos mennyiségű anyag van benne.
2. Aranygaluska - Szandra barátnőm, a könyv producere azt mondta, hogy ő azzal fogja reklámozni ezt a könyvet, hogy őt teljesen hidegen hagyta az aranygaluska - mindaddig, amíg meg nem kóstolta ezt. A gombócokat nemcsak kívül hempergetem cukros dióba, hanem a belsejüket is megtöltöm.
3. Gravlax - házilag pácolt lazac, ebből biztosan rengeteget fogok készíteni karácsonyra, egyszerű, elegáns, előre lehet dolgozni. Az én változatom sok citrushéjjal és édesköménymaggal készül. Blinire, barcheszre, bagelre:)
Az Alapfok és a Középfok után, ezzel
a harmadik kötettel válik a Főzőiskola sorozat teljessé. A három könyvben
szereplő ételekkel szerintem akár háztartást is lehet alapítani, hiszen minden élethelyzetre és szezonra tartalmaznak bevált alaprecepteket.
Köszönöm szépen együttműködő partnereimnek: az Electroluxnak, a MasterCardnak és a Gallicoopnak, hogy támogatták a munkámat.
Köszönet a Libri kiadó teljes csapatának.
Fotók: Nagy Balázs, Styling: Milutinovits Panka, Borító: Csibi Szilvi
Köszönöm szépen mindenkinek, aki segített a kötet megszületésében: Hajós Szandra (producer), Tóth Kriszta (szöveggondozás), Balázs Ádám (DVD zenei aláfestés szerzője), Perjéssy Gábor és Kulcsár Arthur (DVD), Fahmi Szuzan, Gyurcsa Nóra, Erdei Blanka.
Köszönet a pazar húsokért Gál Józsinak (MészárSteak/Hegyvidék Központ).
1 hozzászólás:
Kedves Zsofi, a kezdetektol kovetem a blogodat, altalad es veled lettem a gasztronomia irant nyitott es erdeklodo, es gratulalni szeretnek a Fozoiskola Felsofok konyvedhez, amely vegre vegre pont azt adja, amire olyan regen varok: hagyomanyos eteleink tokeletes receptjeit. koszonom.
Neked is van véleményed?
<< Főoldal